• Vereniging

    Zonder geschiedenis geen toekomst.

    Dat geldt zeker ook voor vvPrinsenland. 2 juli 2015 is vvPrinsenland opgericht als fusievereniging van vv Dinteloord en R.K.s.v. DIVO. Deze, respectievelijk zaterdag- en zondag-, verenigingen hebben een lange geschiedenis. vvDinteloord opgericht in november 1945 en R.K.s.v. Divo in 1948.

    Voor beide verenigingen werd het steeds moeilijker om voldoende vulling te vinden voor haar organisatie, sponsor(inkomsten) en voetbalteams. Daarnaast stonden de financiën ook onder druk.

    Beide hoofdbesturen hebben daarop de leden om goedkeuring gevraagd om een fusietraject in te zetten. Dit proces heeft na 2 jaar geresulteerd in een fusie.

  • HISTORIE VVDINTELOORD

    Oorspronkelijk was de naam D.S.V., de afkorting van Dinteloordse Sport Vereniging. Er werd niet alleen gevoetbald, maar ook werd er gekorfbald en werd er atletiek beoefend. De KNVB verlangde naamswijziging en zo werd DSV omgedoopt in V.V. Dinteloord.

    Voor de 2e wereldoorlog bestonden er in Dinteloord twee voetbalverenigingen: Prinslandia en Eureka. Tijdens de oorlog was voetbal onmogelijk, maar onmiddellijk na de bevrijding werd de draad weer opgepakt. Belangrijke namen in deze periode Co de Visser, Willem Kamp en Bas van Nes. Co de Visser bleef 25 jaar voorzitter, Bas van Nes werd secretaris en Willem Kamp werd penningmeester en nam in 1954 ook secretariaat over. Dit deed hij tot in de beginjaren 80.

    De naam Willem Kamp liep als een rode draad door de vereniging. In 1958 kregen we samen met onze zuster vereniging Divo een nieuw sportcomplex aan de Oostgroeneweg. Sportief gebeurde er niet zo erg veel. Er werd geen kampioenschap behaald.

    Oorspronkelijk was de naam D.S.V., de afkorting van Dinteloordse Sport Vereniging. Er werd niet alleen gevoetbald, maar ook werd er gekorfbald en werd er atletiek beoefend. De KNVB verlangde naamswijziging en zo werd DSV omgedoopt in V.V. Dinteloord.

    Voor de 2e wereldoorlog bestonden er in Dinteloord twee voetbalverenigingen: Prinslandia en Eureka. Tijdens de oorlog was voetbal onmogelijk, maar onmiddellijk na de bevrijding werd de draad weer opgepakt. Belangrijke namen in deze periode Co de Visser, Willem Kamp en Bas van Nes. Co de Visser bleef 25 jaar voorzitter, Bas van Nes werd secretaris en Willem Kamp werd penningmeester en nam in 1954 ook secretariaat over. Dit deed hij tot in de beginjaren 80. De naam Willem Kamp liep als een rode draad door de vereniging. In 1958 kregen we samen met onze zuster vereniging Divo een nieuw sportcomplex aan de Oostgroeneweg. Sportief gebeurde er niet zo erg veel. Er werd geen kampioenschap behaald.