Historie vvDinteloord

Oorspronkelijk was de naam D.S.V., de afkorting van Dinteloordse Sport Vereniging. Er werd niet alleen gevoetbald, maar ook werd er gekorfbald en werd er atletiek beoefend. De KNVB verlangde naamswijziging en zo werd DSV omgedoopt in V.V. Dinteloord.

vvDinteloordHistorie2 Voor de 2e wereldoorlog bestonden er in Dinteloord twee voetbalverenigingen: Prinslandia en Eureka. Tijdens de oorlog was voetbal onmogelijk, maar onmiddellijk na de bevrijding werd de draad weer opgepakt. Belangrijke namen in deze periode Co de Visser, Willem Kamp en Bas van Nes. Co de Visser bleef 25 jaar voorzitter, Bas van Nes werd secretaris en Willem Kamp werd penningmeester en nam in 1954 ook secretariaat over. Dit deed hij tot in de beginjaren 80.vvDinteloordHistorie1 De naam Willem Kamp liep als een rode draad door de vereniging. In 1958 kregen we samen met onze zuster vereniging Divo een nieuw sportcomplex aan de Oostgroeneweg. Sportief gebeurde er niet zo erg veel. Er werd geen kampioenschap behaald.

Voor de 2e wereldoorlog bestonden er in Dinteloord twee voetbalverenigingen: Prinslandia en Eureka. Tijdens de oorlog was voetbal onmogelijk, maar onmiddellijk na de bevrijding werd de draad weer opgepakt. Belangrijke namen in deze periode Co de Visser, Willem Kamp en Bas van Nes. Co de Visser bleef 25 jaar voorzitter, Bas van Nes werd secretaris en Willem Kamp werd penningmeester en nam in 1954 ook secretariaat over. Dit deed hij tot in de beginjaren 80. De naam Willem Kamp liep als een rode draad door de vereniging. In 1958 kregen we samen met onze zuster vereniging Divo een nieuw sportcomplex aan de Oostgroeneweg. Sportief gebeurde er niet zo erg veel. Er werd geen kampioenschap behaald.

vvDinteloord-Cees-MachielseCees Machielse legde door het inbrengen van een aantal jeugdige spelers de basis voor een belangrijke periode in de geschiedenis van Dinteloord. In het seizoen 1993-1994 keerde Johan Korten weer terug bij Dinteloord en hierdoor begon na het kampioenschap in de vierde klasse een zeer succesvolle periode voor Dinteloord. Het seizoen daarop ( 1994-1995) werd Dinteloord met ruime voorsprong kampioen in de derde klasse en promoveerde men voor de vierde maal naar de tweede klasse. Het verblijf in de tweede klasse duurde nu langer dan 1 jaar en deze periode kunnen we nog steeds zien als de bloeiperiode van v.v. Dinteloord.

1e Klasse

Doordat de KNVB in het seizoen 1996-1997 de competities herindeelt en er een hoofdklasse bijkomt worden alle klassen automatisch opgeschoven en speelde Dinteloord vanaf dit seizoen in de eerste klasse. Het waren in de eerste klasse fantastische jaren met veel hoogtepunten.

vvDinteloord_johan-kortenHet verblijf in de eerste klasse duurde tot 2002. Nu volgde nog drie jaren voetballen in de tweede klasse onderleiding van Johan Korten. In 2005 behaalde we weer promotie naar de eerste klasse om op een uitzonderlijke manier de nacompetitie te winnen. Dit was een geweldig slot voor trainer Johan Korten die besloot om naar Kogelvangers te gaan. Johan Korten werd in 2005 opgevolgd door Peter van Poortvliet. Ook dit seizoen in de eerste klasse duurde maar een jaar. En met slechts 4 punten degradeerden we weer naar de tweede klasse.

vvDinteloord-wim-van-nieuwlandIn het jaar 2006 werd Wim Nieuwland, oud speler van v.v. Dinteloord,  trainer van Dinteloord. Dit werd onderleiding zijn leiding ook een mooie periode. In het seizoen 2008-2009 werd Dinteloord voor het eerst in hun bestaan kampioen in de tweede klasse en promoveert weer naar de eerste klasse. Johan Korten wordt in 2009 voor de derde keer trainer van Dinteloord

Het seizoen 2008-2009 was voor Dinteloord een zeer speciaal jaar. Na vele jaren van onderhandelen met de gemeente kregen we een schitterend nieuw sportcomplex aan de Steenbergseweg. Met een aantal vaste zeer trouwe medewerkers hebben we samen met de gemeente een geweldig complex kunnen realiseren. Dit nieuwe complex werd op 1 augustus 2009 door Dinteloord icoon en ere lid M Vissers geopend.

Vanaf 2013 werden de geluiden voor een fusie met R.K.s.v. DIVO steeds sterker. 2 juli 2015 was de fusie een feit.