Dinteloord, 7 februari 2021

Aan de leden van vv Prinsenland,

Ongeveer een jaar geleden werd de eerste Corona-besmetting in Nederland gemeld en niemand had op dat moment kunnen vermoeden in wat voor een uitzonderlijke periode we met z’n allen zouden belanden. Wat een jaar hebben we achter de rug!

We missen onze leden, het voetballen, de toeschouwers en de gezelligheid in de kantine enorm. Wat kijken we er naar uit om weer op te kunnen starten. En wat hebben we dit als vereniging ook nodig, want het is wel duidelijk dat het ook financieel voor onze vereniging uitdagende tijden zijn.

Enigszins positief is dat er langzamerhand lichtpuntjes zichtbaar lijken te worden. En dat onze vereniging zich dus aan het voorbereiden is op de tijd dat we weer kunnen voetballen. In competitieverband, toernooien of welke vorm ook.

Vele vrijwilligers zijn bezig met de nodige planning en praktische zaken rondom het voetbal. Wij willen jullie graag informeren over een aantal onderwerpen.

De KNVB Regio Cup
Voor de jeugd en senioren die spelen in de B-categorie (binnen onze vereniging zijn dit alle teams behalve het 1e elftal) wil de KNVB het seizoen, voor zover dat realiseerbaar is, uitspelen in kleinschalige, regionale competities: de KNVB Regio Cup. De doelstelling is dat poules worden samengesteld die bestaan uit 4 tot 8 teams uit de regio, die onderling een reguliere competitie kunnen voetballen. De regionale aanpak zorgt voor korte reisafstanden en aantrekkelijke derby’s.
De startdatum en het aantal wedstrijden zal met name afhangen van het moment dat de huidige beperkingen versoepeld worden. Wij hopen natuurlijk dat we jullie spoedig concretere informatie kunnen toezenden.

Trainingen en vrijwilligers
Ons eerste elftal en de jeugdteams tot en met 17 jaar kunnen al lange tijd gewoon trainen en wij zijn blij dat hier op grote schaal gebruik van wordt gemaakt. Met voor het eerste de nodige beperkingen (onder andere 1-op-1 trainingen) heeft het vlaggenschip de conditie prima op peil gehouden en hebben zij toch het ritme kunnen vasthouden.
Door de week zijn de trainingsvelden goed bezet en ondanks het ontbreken van echte wedstrijden en de competitiespanning, zien we dat de opkomst bij de trainingen nog steeds erg hoog is. Wij willen alle trainers, alle vrijwilligers en onze leden hartelijk bedanken.
Zij houden de vereniging goed draaiende en zorgen er met elkaar voor dat onze jeugd lekker kan voetballen in de frisse buitenlucht. Dank allen!

Algemene ledenvergadering (maart 2021)
Een algemene ledenvergadering mogen we niet op de traditionele manier houden.
Daarom wordt een online vergadering voorbereid en streven we ernaar jullie binnenkort over de exacte datum te kunnen berichten. Tijdens de ALV zullen onder andere de jaarcijfers gepresenteerd worden en zal een korte terugblik over het seizoen 2019/20 gegeven worden.

Ook hopen we jullie dan concreter te kunnen informeren over actuele ontwikkelingen binnen de vereniging.

De vv Prinsenland Online PubQuizz (vrijdag 12 maart aanstaande)
Wilbèr Kanters en Tom Testers hebben samen een mooie pubquizz in elkaar gezet voor op vrijdag 12 maart aanstaande. Noteer de datum alvast, verdere informatie wordt op onze website gezet.
Teams kunnen zich al inschrijven (stuur een mailtje naar: meedoen@vvprinsenland.nl)

De deelname is gratis en voor de eerste 20 teams staat een ‘pubquizz-pakket’ klaar: een kratje bier, snacks en chips. Dus schrijf je snel in!

Het Jubileum Voetbaltoernooi op 2 juli
Dit jaar bestaat onze vereniging (vv Prinsenland) officieel 5 jaar en dat willen we natuurlijk alsnog met elkaar vieren. De eerste activiteit die we organiseren is het Jubileum Voetbaltoernooi.
Op 2 juli organiseren we, onder voorbehoud uiteraard dat het kan en mag, een 7 x 7 voetbaltoernooi voor bedrijventeams, vriendenteams en gelegenheidsteams. De opzet zal in lijn liggen met ons befaamde Bedrijventoernooi, zodat naast de sportiviteit ook de gezelligheid en sfeer hoog op de agenda gezet wordt.
Noteer in ieder geval alvast deze datum, zoek een aantal spelers met wie je een team kunt vormen en laat ons liefst zo snel mogelijk weten dat je meedoet. Details zullen volgen!

Het Jubileum Feest op 3 juli
Op zaterdag 3 juli willen we een knalfeest organiseren voor al onze leden en oud leden. Natuurlijk om tegen die tijd met elkaar te kunnen vieren dat we weer feestjes kunnen vieren. Maar ook omdat we ons 5-jarige jubileum aandacht willen geven.
Noteer alvast de datum in jouw agenda. Details zullen volgen, onder andere via de website!

Hou je veilig en hou vol!
We moeten met elkaar deze lastige fase door en dat vergt veel geduld. Wij hopen dat jullie gezond blijven en dat we jullie snel weer kunnen verwelkomen op ons sportpark. Ondertussen blijven het bestuur, alle vrijwilligers en alle trainers hun uiterste best doen om alle kansen en mogelijkheden te benutten die ons geboden worden.

Heb je ideeën, of wil je een waardevolle bijdrage leveren aan onze vereniging? Neem dan contact met ons op, we kunnen alle hulp goed gebruiken!

Wij danken jullie voor jullie steun en begrip en wensen jullie alle goeds, maar bovenal een goede gezondheid.

Zorg goed voor jezelf en elkaar.
Namens vv Prinsenland

Lex Dubbelman