v.v Prinsenland en 4-Skills Soccer Academy slaan handen ineen omtrent jeugdopleiding

Het gericht opleiden van jeugdspelers is een verantwoordelijke taak die wij bij v.v Prinsenland zeer serieus nemen. Niet alleen op voetbaltechnisch, maar ook op sociaal emotioneel gebied. Het is belangrijk dat de jeugd in elke specifieke leeftijdscategorie de juiste begeleiding en ondersteuning aangeboden krijgt om zo ook voor iedere speler de juiste uitdaging te vinden. Maar wat bied je nu aan per leeftijdscategorie? Hoe coach je nu een jeugdspeler? Hoe daag je elk kind uit binnen de training en hoe ga je pedagogisch met de kinderen om als trainer/ leider?

v.v Prinsenland is hiermee de samenwerking aangegaan met 4-Skills Soccer Academy; een landelijke voetbalschool die in 2012 ontstond als voetbalschool 4-Skills door Arnoud Jonker; toenmalig Hoofd Jeugdopleidingen van SV Deurne. Deze functie voert hij nu uit bij vv ASWH; 3e Divisie zaterdagclub uit Hendrik-Ido Ambacht.

Arnoud is een groot aanhanger van de visie van René Meulensteen, waar hij in aanraking mee kwam in zijn jaren als fulltime voetbaltrainer in New Jersey, Amerika. In samenhang met zijn eigen pedagogische achtergrond als pedagoog in het Voortgezet Speciaal Onderwijs, creëerde hij zijn eigen trainingsprogramma, gericht op de individuele ontwikkeling van de speler. Arnoud onderscheidde zich hierin duidelijk in zijn aanpak richting de spelers, waar een positieve manier van begeleiden duidelijk centraal staat. Het opleiden van technische, zelfbewuste spelers vol zelfvertrouwen die de 1 tegen 1 situatie domineert op elk deel van het veld, was zijn grote leidraad. Naast het veldwerk, begon Arnoud ook met het maken en geven van zijn eigen cursussen voor het opleiden en begeleiden van trainers en leiders bij voetbalclubs.

Arnoud doet dit door het hele land waar hij verschillende jaren al de cursus verzorgt bij o.a; SV Deurne, RKSV Wittenhorst, Sparta’25, VIOS’38, ESC Elburg, vv ASWH, RKMSV Meijel, RKSV Liessel, TVC/Breda en aankomend seizoen ook bij v.v Prinsenland.

De cursus zal bestaan uit 4 interactieve avonden waar elke trainer en leider binnen v.v Prinsenland aan kan deelnemen.

De avonden bestaan uit zowel een theoretisch als praktisch deel, waarbij ook de eigen vaardigheid van de trainers aan bod komt.  De theorie die besproken wordt, wordt op deze manier direct in de praktijk beoefend.

Inhoud van de 4 cursusavonden:

• Avond 1; Visie en Missie ( opleidingsmodel O7 t/m O19)
  • Avond 2: Opbouw/ inhoud van de trainingen
  • Avond 3: Didactisch handelen en differentiëren van de trainer
  • Avond 4: Pedagogisch handelen van de trainer/ leider

4-Skills Clinic zaterdag 29 juni

Om de samenwerking tussen v.v Prinsenland en 4-Skills Soccer Academy op een leuke manier te openen, verzorgt 4-Skills op zaterdag 29 juni een uitdagende clinic voor iedere liefhebber in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar. Ook voor de keepers zal er een gave clinic verzorgd worden.

Deze clinic zal om 10.00u starten en eindigen om 15.00u. Deelnemers aan deze clinic zullen via individuele trainingsvormen, groeps,- spel,- en wedstrijdvormen in aanraking komen met de visie en aanpak van 4-Skills Soccer Academy. Een geweldige mogelijkheid om de 4-Skills trainers en inhoud te leren kennen.

Kosten voor deze clinic liggen normaal op 34,98 euro, maar zowel 4-Skills als de club v.v Prinsenland nemen een deel van inschrijving voor eigen rekening.

Hierdoor liggen de kosten voor inschrijving voor deze clinic op slechts 25 euro.

Gedurende deze dag ontvangen de deelnemers drinken, fruit en andere versnaperingen. Wel vragen we om een eigen lunch mee te nemen vanwege de vele verschillende allergieën. Zo weten we zeker dat alle kinderen een goede lunch bij zich hebben.

v.v Prinsenland/ 4-Skills voetbal- keeperschool

Als club willen we ook iedereen de mogelijkheid bieden om gedurende het seizoen extra technische en tactische trainingen te nemen om gericht te werken aan de individuele ontwikkeling. Dit geldt voor zowel leden als niet-leden van v.v Prinsenland in de leeftijd van 6 t/m 16 jaar; zowel voetballers als keepers.

Wilt uw kind deelnemen aan de voetbalschool van 4-Skills. Dat kan!! Vanaf vrijdag 6 september 2019 starten de 4-Skills trainingen op het terrein van v.v Prinsenland. De trainingen worden aangeboden in 2 blokken van 10 trainingen, waar de spelers gericht werken aan hun eigen technische ontwikkeling binnen de 4-Skills visie. De trainingen worden gegeven door goed opgeleide, gediplomeerde 4-Skills trainers die al vele jaren als jeugdtrainer bekend zijn met deze werkwijze en in het bezit zijn van UEFA C en UEFA B diploma’s.

Inschrijven voor de voetbal- of keeperschool van 4-Skills kan voor zowel 10 als direct 20 trainingen. Naast de trainingen, zullen popgesprekken plaatsvinden met de spelers en ouders om de ontwikkeling te waarborgen en ontvangen alle deelnemers een compleet 4-Skills tenue in bruikleen.

Op de 4-Skills website kunt alle informatie over de cursus, clinic en trainingen vinden en direct inschrijven. Ga hiervoor naar www.4-skills.nl.

Wij kijken ontzettend uit naar goede en intensieve samenwerking met 4-Skills, waarbij zowel het technisch kader als de jeugdleden gedurende het gehele seizoen de mogelijkheid krijgen om zich sterk verder door te ontwikkelen.

v.v Prinsenland