Donderdag 28 maart organiseren we een introductieavond over Walking Football. Alle 55+-ers zijn welkom.

Wat is Walking football?

Bij Walking Football staan fair play en plezier voorop. Walking Football hanteert dezelfde regels als het reguliere voetbal maar kent wel een aantal uitzonderingen, namelijk: er mag niet worden gerend, er is geen buitenspel en er zijn geen keepers. Niet rennen houdt in dat er altijd één voet aan de grond blijft.

Vanaf 19:00uur is het inloop. Om 19:30 starten we de informatiesessie. Maar waarom zouden we alleen over walking football praten als we een mooi sportcomplex tot onze beschikking hebben?

Daarom kunnen de deelnemers hun kicksen en sportkleding meenemen. Na een korte introductie zullen we het veld opgaan om een balletje te trappen.

Na de inspanningen op het veld kan in de kantine nagepraat worden.

De basisregels van Walking Football zijn:

• Walking Football wordt gespeeld op een veld van 42 x 21 meter met minigoals en zonder keeper.
  • Wedstrijden duren 15 minuten.
  • Er wordt 6 tegen 6 gespeeld. Halverwege de wedstrijd is er de mogelijkheid om spelers te wisselen. Tijdens het spel is dit niet toegestaan, behalve als er een blessure is en het spel is stilgelegd.
  • Het rennen met en zonder bal is niet toegestaan. Rennen wordt bestraft met een indirecte vrije trap op de positie waar de speler is gaan rennen.
  • Het maken van slidings is niet toegestaan.
  • Indien de bal de zijlijn of achterlijn is gepasseerd, de bal met de voet weer het spel inbrengen. Dit kan door intrappen of indribbelen. De afstand van de tegenstander bedraagt minimaal 3 meter.
  • De aftrap begint of wordt na een doelpunt hervat in het midden van het speelveld.
  • De tegenpartij moet een afstand van minimaal 3 meter in acht nemen.
  • Buitenspel is niet van toepassing
  • Er worden geen penalty’s genomen, maar een indirecte vrij trap.
  • De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld.
  • Een vrije trap is ten alle tijden indirect. Afstand van de tegenstander bedraagt minimaal 3 meter.
  • Hoekschoppen worden vanaf de hoekpunten genomen.
  • Het is niet toegestaan om tegenstanders in de rug te duwen, een schouderduw is ook niet toegestaan.
  • Er mag niet worden gescoord vanaf eigen helft.