Hoofdtrainer blijft komend seizoen bij Prinsenland

De hoofdtrainer Daan Uithof heeft aangegeven dat hij dit seizoen ook bij vv Prinsenland blijft. Hij heeft een aantal vragen beantwoord om dit allemaal toe te lichten. De hoofdtrainer heeft de vragen uitgebreid beantwoord en heeft zin in aankomend seizoen bij vv Prinsenland!

Je hebt in het vorig voetbalseizoen het stokje over genomen van de vertrekkende trainer Erwin van der Woerdt en hebt de degradatie naar de 3e klasse nog van dichtbij meegemaakt. Hoe heb je dat ervaren?

”Je kan wel zeggen dat het een hectische periode is geweest. In de winterstop van het vorig seizoen werd duidelijk dat ik de nieuwe hoofdtrainer zou gaan worden voor het seizoen 2018-2019. Op dat moment ben ik samen met Johan Korte aan de slag gegaan om Prinsenland voor de 2e klasse te behouden en te gaan bouwen aan een stabiele selectie die op dat niveau volwaardig mee kan.

Het eerste is helaas niet gelukt, met het bouwen aan een stabiele selectie van niveau, zijn we er nog niet maar maken we goede vorderingen”.

Wat vindt je belangrijk om met je team succes te hebben?

”Degradatie maakt natuurlijk altijd emoties los binnen een club, maar in de eerste plaats bij de spelers. Geen enkele voetballer wil graag op een lager niveau spelen. Voor de start van het nieuwe seizoen hebben we met alle selectiespelers gesprekken gevoerd, onze voetbalvisie uitgelegd en wat er van iedereen verwacht wordt. Een aantal spelers heeft er voor gekozen om te vertrekken, maar de basis van de clubspelers is gelukkig gebleven. Wel was het wennen, als nieuwe trainer, aan de spelersgroep waar niet de saamhorigheid en spelplezier vanaf spatte na de degradatie. Dat was anders dan een paar jaar geleden toen ik vertrok bij Dinteloord na promotie naar de eerste klasse. Het is belangrijk dat het eerste elftal een clubgevoel uitstraalt en dat vraagt inzet van iedereen. Daarin ben ik wel goed begeleid en gesteund door Wilbèr en Johan. We hebben stappen gemaakt en laten zien dat we goed kunnen voetballen maar er wordt er maar 1 kampioen. Om daar een kans op te maken moeten we met de groep nog heel intensief samenwerken met de nadruk op samenwerken”.

Voorlopig  staan jullie met stip op de eerste plaats en hebben een goede start gemaakt na de winterstop. Hoe ervaar jij dat?

Het ziet er goed uit en de spanning in de competitie is optimaal, de concurrentie is groot.  Het komt er nu op aan of we dit met z’n allen kunnen vasthouden en de klus klaren. We hebben een goede spelersgroep en we spelen verzorgd en attractief voetbal. Maar daar alleen kom je er niet mee. Het komt er nu op aan of iedereen een stap extra wil zetten, ook voor een ander, en natuurlijk of iedereen de spanning aan kan, geen schorsingen oplopen en blessurevrij blijven. Wij hebben, als staf en trainers, er plezier in en denken dat we een goeie kans maken maar de concurrenten zullen ook niet stil zitten en gewoon alles winnen en kampioen worden is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het moet in het veld gebeuren, daar moet een team staan en de spelers moeten samen de kans pakken die ze niet vaak zullen krijgen”.

Je gaat bijtekenen om ook volgend jaar de trainer/coach van Prinsenland 1 te zijn. Heb je nog overwogen om naar een andere club te gaan?

”Nou eigenijk niet, het klikt met het bestuur, met de staf, het publiek is enthousiast en de spelersgroep heeft progressie gemaakt. Als je bij een club gaat werken en er is wederzijds vertrouwen en succes dan ga je niet na 1 jaar al weer weg.  Uit de spelersgroep is nog meer te halen, daar ben je niet na 1 jaar mee klaar. Van de spelers verwacht ik toch nog wat extra om volgend jaar met succes in de 2e klasse te kunnen spelen. Als je kampioen wil worden zal de prioriteit van de spelers nog een kleine 4 maanden voor een groot deel bij voetbal moeten liggen en kun je niet verzuimen. Johan en ik staan er klaar voor en we verheugen ons om volgend jaar met een nog hechtere groep voor verrassing te zorgen”.