Penalties nemen bij de Ajax vrouwen

Afgelopen Zaterdag 2 Juni hebben een 5 tal meisjes van MO11 penalties mogen nemen bij de bekerfinale Ajax – PSV vrouwen. Zij kregen een spontane uitnodiging via een speelster van Ajax om hier aan deel te nemen. Om mee te doen moest er snel beslist worden, want de volgende dag zou de wedstrijd gespeeld worden op het sportpark van Ijselmeervogels. Bo de leider van MO11 benaderde de ouders van de meiden en al snel werd er gereageerd door Lieve Bergeman, Tara Enst, Jayda Saarloos, Isa de Schutter en Felice Geerts die zich als eerste hadden aangemeld.

Om 19.00 uur melden de meiden zich in het supportershome, waar ze  Ajax vertegenwoordigde om de penalties te nemen tegen PSV. Een spannende strijd tussen beide waar de meiden ieder 1 panalty op de keepsters mochten nemen. De meiden wonnen de partij, waarvan Felice de winnende panalty beheerst in de hoek plaatste en de keepster het na kijken had. Na afloop werd de wedstrijd tussen Ajax en PSV verder afgekeken en net als de landstitel ging ook de KNVB Beker naar de vrouwen van Ajax.

Na afloop van de wedstrijd werd op jacht gegaan naar handtekeningen en of op de foto te gaan met verschillende speelsters van Ajax. Lieve die haar shirt vol liet zetten met handtekeningen, Tara kreeg uit handen van een speelster een Ajax bal. Isa scoorde de haarband van Merel van Dongen. Jayda die net de wedstrijd van de oranjeleeuwinnen had mis gelopen, was dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met het vrouwenvoetbal in Nederland.

Martin van Dam