Ondanks verlies zijn de prinsenland dames tevreden

Vandaag was de laatste competitie wedstrijd van 2017. De meiden hadden er zin in en met 2 meisjes versterking van O17 konden we aan de warming-up beginnen. Maar niet zonder dat er eerst werd gezonden voor de jarige trainer. Hij was er zeer blij mee net zoals de rest van de vereniging. Vandaar ook dat de meiden besloten om voor de wedstrijd, in de rust en na de wedstrijd nogmaals hun zangkunsten te laten horen aan de trainert (+ iedereen in een straal van 100 meter daaromheen).

Uiteindelijk begonnen we met de geijkte opstelling. Romy, Nina en Amber startten op de bank (Floor was nog geblesseerd en Noë was een weekendje weg). We begonnen best goed maar het was al snel duidelijk dat onze tegenstander simpelweg beter was. Door 2 goede afstandsschoten stonden we na 20 minuten al achter met 0-2. Het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van Prinsenland. Gelukkig stonden zoals altijd, onze dames van het middenveld en de verdediging ruimschoots hun vrouwtje, GDS ODC had het dus niet altijd even gemakkelijk. De eerste echte mooie actie kwam van Kaylee die met de bal aan de voet 3 man uitspeelde, waarna ze bal goed voorgaf. Helaas zat er net een tegenstander tussen. Prinsenland kwam hierna in een fase van druk zetten, wat resulteerde in een hands bal van GSC ODS. Beau neemt snel de vrije trap en geeft ‘m super goed op maat aan Emmelijn die hierdoor gelijk vrij komt voor de keeper. Emm schiet, maar keeper redt. Net voor rust worden Nina en Romy gebracht voor Manon en Thané. Dit mocht helaas niet baten want een paar minuten later wordt voor het laatste fluitsignaal de 0-3 binnen geschoten.

Ondanks dat we achter stonden, was de sfeer in de kleedkamer toch best goed. Voornamelijk omdat we ook gewoon een best wel goede wedstrijd voetbalden als team. Na de thee werd er ook nog even snel gezongen (voor de zoveelste keer) voor de jarige job. Mij lijkt het een goed idee als we ons volgend jaar opgeven voor The Voice of Holland, maar dat terzijde.

Na rust was het gelijk volle bak druk van GSC ODS. Dankzij goede reddingen van Ashley en daarna Anouk die net voor de lijn weghaalde, werd een volgend tegendoelpunt voorkomen. Helaas mocht dit niet baten en stonden we alsnog een paar minuten later met 0-4 achter. Ondertussen moest Nina ook nog het veld verlaten met een enkel blessure, waardoor Manon er weer in kwam. Gelukkig hadden we Joyce nog, die na een goede loopactie praktisch alleen voor de keeper stond en vrij kon uithalen. Maar ook bij dit schot stond de keepster weer in de weg. Dit was gelijk een van haar laatste acties dit jaar want Joyce moest het veld verlaten met ook wat pijntjes. Voor Joyce kwam Amber in de plek die gelijk heel fel was en goed doorging. Na een goede bal op Thané speelde zij haar vrouwtje uit en stuurde Kaylee weg. De bal werd weggewerkt en kwam in de rebound bij Amber die op haar beurt weer Manon wegstuurde, maar ook hier zat de verdediging er weer tussen. Het leverde uiteindelijk wel een corner op die werd genomen door Beau. Bal belandt bij Em, die schiet maar leverde niks op. In de rebound probeerde Kay het nog eens, maar ook dit resulteerde in niets. Na nog een paar reddingen van Ash en onze verdedigers lukte het de tegenstander alsnog om de 0-5 binnen te schieten.

Daar wou ik het maar bij laten voor deze week. Al met al hebben we toch wel een leuke pot gespeeld maar kunnen ons nu gaan richten op de tweede helft van het seizoen. Dames, bedankt voor jullie inzet en vanaf februari gaan we er weer keihard tegenaan met z’n allen! Voor jullie en alle supporters en trouwe lezers; hele fijne dagen en op naar een mooi 2018! Tot volgend jaar!