Prinsenland 2 niet alleen aan kop, maar wat maakt het uit?

Afgelopen weekend kon een mooi weekend worden voor Prinsenland 2. Medekoplopers EBOH en Heerjansdam troffen elkaar en Prinsenland mocht op bezoek bij het fysiek sterke Bavel. Bij gelijkspel van de twee medekoplopers en winst van geelblauw kon het zichzelf naar de koppositie werken. Gelijk werd het bij EBOH – Heerjansdam, maar ook Prinsenland wist maar 1 punt te scoren. De wedstrijd tegen Bavel eindigde net zoals deze begon, waardoor de competitie 3 koplopers blijft houden.

Jammer voor nu en het spel was niet om over naar huis te schrijven, maar wat maakt het uit? Wat maakt een simpele voetbalwedstrijd of een lullige koppositie uit, als je de volgende morgen te horen krijgt dat Duncan van der Goot na enorm knokken zijn strijd tegen een vervelende ziekte heeft verloren en het leven heeft moeten laten. Dan maakt het verlies van wedstrijdpunten ineens een stuk minder uit en besef je weer dat voetbal maar een verdomd klein stukje van een belangrijker deel is, het leven.

Terugkijkend op het weekend denk je dan niet meer aan ‘Wat als we hadden gewonnen?’. Terugkijkend op het weekend blijf je verslagen achter. Een jonge telg kan niet meer doen wat hij graag deed, genieten van het leven. Dat is enorm klote, maar doet je tegelijkertijd beseffen dat we alles uit het leven moeten halen wat er in zit. Hou van elkaar, help elkaar, heb elkander lief en geniet van het leven. Geniet dubbel zoveel van het leven. Zomaar kan het fluitsignaal klinken, zelfs als het spel nog maar net begonnen is!

Vanuit hier wenst Prinsenland 2 Marcel en Brenda en eenieder die Duncan lief had alle sterkte en kracht toe met het verwerken van dit enorme verlies.