De dames knokken als leeuwinnen voor een verdiend punt

De dames van Prinsenland hadden voorafgaand aan deze wedstrijd een hele leuke vrijdagavond/nacht/zaterdagochtend gehad met het jaarlijkse terugkerende fenomeen Halo Sinterkerstennieuw. Een avond vol dolle pret, mooie (en lange) gedichten en uiteraard het dobbelspel. Aan heit eind van de avond vertrokken de dames met mooie cadeaus en gedichtjes richting huis of richting ‘de stad’. Uiteindelijk bleek 30 seconds toch wel leuker te zijn dan op stap te gaan dus zodoende zat de helft van het team gezellig tot half 5 ’s ochtends rond de tafel met een kopje thee en dus 30 seconds. Vandaar dat het verzamelen om half 10 toch wel errrrrruuuug vroeg was voor sommigen. In ieder geval waren de humeurtjes er niet slechter op geworden en dus vertrokken we vol goede moed richting Alblasserdam.
Net aangekomen in Alblasserdam was gelijk het eerste raadsel een feit… Want wij stonden gezellig met z’n alle voor VV Alblasserdam maar moesten we niet tegen De Alblas voetballen?! Nadat Google ons had verzekerd dat we toch echt wel goed zaten bleek dat het dus 2 verenigingen naast elkaar waren. No problemo dus. Gezellig liepen we nog steeds vol goede moed richting de kleedkamers waar we voor het tweede raadsel kwamen te staan. Want waar was de tas met tenues? Vergetennnnnn! Nou dat begon al lekker. Gelukkig waren de mensen van De Alblas zo behulpzaam om ons tenues te lenen. We leken wel kerstelfjes met die mooie rode broekjes en shirts en knalgroene sokken. We waren allang blij met de tenues en zo begonnen we aan onze warming-up in het rood-groen. Dat is toch weer is wat anders dan dat geel –blauw. Elke dag bloemkool eten is ook zo saai.
Maargoed ik dwaal af, dat moeten we niet doen anders staan jullie allemaal paf. Oh weer.
Anyway, de opstelling was als volgt: Ashley in de goal, Anouk laatste vrouw, links Kel, rechts Veer. Daarvoor Melike en voor Melike stond Joyce, met Kay op rechtshalf en Romy op linkshalf. De spitsen waren Manon en Noë. Thané en Floor begonnen op de bank. De scheids floot en we waren begonnen. In eerste instantie leek het erop dat Prinsenland gas ging geven, echter dat de rechtsbuiten van De Alblas hier ook zo over, want na amper 5 minuten voetballen schoot zij de 1-0 binnen. Dat was een beetje zuur voor onze elfjes. Het beeld van gas geven was dus ook gelijk omgedraaid. In plaats van Prinsenland was het voornamelijk De Alblas die op onze helft domineerde. Wij probeerden het wel met lange ballen naar voren, maar dit resulteerde niet in echte kansen.
Het was voornamelijk de verdediging van Prinsenland die veel werk moest verzetten om de achterstand te beperken. Daarnaast was het veld ook nog eens behoorlijk glad waardoor er veel glijpartijen ontstonden. Kelly en Anouk hielden heel wat aanvallen tegen en dit resulteerde af en toe in een corner voor de tegenstander. Gelukkig werden deze niet echt benut. Het spel was rommelig, aan beiden zijde. Uiteindelijk was het Joyce die de eerste echte aanval opzette, met een goede pass op Manon. Die kon door gaan maar schoot helaas naast. Het leek er eventjes op dat we wakker waren, want ook Kaylee ging goed door maar stuitte op de keeper. Hier en daar waren wat kleine overtredinkjes wat resulteerden in een paar vrije trappen voor De Alblas. Bal belandde net naast of de bal werd keurig weggewerkt door Prinsenland. Het spel ging op en neer en echte hoogtepunten waren er niet.
Een kwartiertje voor rust kreeg Noë de bal en speelde netjes haar man voorbij, maar helaas stond daarna nog eentje van de tegenstander. De counter was snel ingezet en leverde De Alblas een corner op. Deze corner werd echter wel redelijk benut, in zoverre dat iemand kon uithalen en de bal via de onderkant van de lat gelukkig bij Ashley belandde, die toch nog wel een redding moest verrichten op delijn. De Alblas zag hun kans schoon en direct daarna was het een afstandsschot dat moest worden weggewerkt door onze keeper. Ze bleven maar drukken en Ash kwam goed uit, maar de tegenstander kreeg uiteindelijk toch de bal in de voeten en kon vrij uithalen op een leeg goal. Gelukkig was daar (alweer) Kelly die de bal van de lijn haalde. Prinsenland kreeg geen tijd om op adem te komen, want wéér werd een schot op Ash gevuurd die deze bal net over kon tikken. Het leek er dan uiteindelijk op dat we heel goed wegkwamen en de stand nog altijd maar 1-0 was. We probeerden nog iets terug te doen, met een goede aanval tussen Noë, Manon en Kaylee maar het was toch weer De Alblas die counterde en wederom onze lat raakte. Gelukkig was daar het verlossende fluitsignaal en konden we de rust in. Een kopje thee hadden dames zeker wel nodig om weer eventjes op adem te komen. Helaas troffen we in de kleedkamer alleen een lege bak croky chips aan en geen thee…… Beetje jammer maargoed…. We wisten wat we moesten doen dus na een kwartiertje konden we alsnog weer aan de bak (zonder thee). Noë was ondertussen gewisseld voor Thané die op rechtshalf ging voetballen en Kaylee schoof daardoor door naar de spits. En Floor kwam erin voor Romy.
De Alblas wilde door waar ze gebleven waren, maar aangezien de dames van Prinsenland nu wel echt wakker waren na die korte nacht, kwam daar niet veel van in! Kaylee kreeg namelijk de bal in de voeten op een metertje of 30 van de goal. Door een goede beweging speelde ze zichzelf vrij waardoor ze alle tijd en ruimte had om te schieten. Dit deed ze dan ook heel hard en geplaatst DOELPUNT. De dames waren zeeeeer blij en dit zorgde voor wat extra energie. Bij de tegenstander blijkbaar ook, want die wilde gelijk weer naar voren. Ergens in onze 16 werd volgens de scheids een overtreding gemaakt en hij vond dat zo’n ernstig vergrijp dat hij niet anders kon dan een penalty te geven…. De meningen waren hier sterk over verdeeld, maar dat terzijde. Ashley zat zeker in de goede hoek, maar hij viel toch binnen en zo was de gelijke stand van korte duur.
De Ablas ging gelijk weer druk zetten maar zoals we weten staat onze verdediging altijd als een huis. Anouk, Kel, Veer en Melike hebben heel wat metertjes en sprintjes moeten afleggen deze wedstrijd om te zorgen dat de aanvallen van De Alblas eruit werden gehaald. Verder lukte het toch elke keer net niet helemaal om de bal bij onze spitsen te krijgen. Toch was het steeds meer Prinsenland die ging domineren. Dit resulteerde in nogal wat frustraties bij De Alblas die ook meer overtredingen ging maken op ons. Zo kregen wij een vrije trap mee, die Anouk goed op Kay gaf, maar helaas zat er net weer tegenstander tussen. Floor was ondertussen ook goed op dreef en had een paar mooie acties en passes op Manon. Aan de andere kant van het veld moesten met name Kelly en Anouk ingrijpen om de spits tegen te houden en in de laatste instantie was het Ashley die goed redde.
De kansen waren op dit moment 60-40 in het voordeel van de kerstelfjes. Manon had nog een goede actie maar werd heel erg vastgehouden. Helaas werd dit niet gezien door de scheids en stonden we met lege handen. Ook Kaylee had een goede actie en schoot net naast, wel was de bal nog aangeraakt door De Alblas, dus corner voor Prinsenland. Het zat er echt in voor onze meiden! Er werd keihard gevochten en gewerkt voor elkaar. De spirit was weer helemaal on!
Maargoed we waren dus bij de corner gebleven. Kay nam ‘m en de bal werd na een paar keer raken, keurig bij Floor in de voetjes ingeleverd. Die zei dankjewel, en schoof ‘m zo in de hoek! Hoppa we waren weer terug; 2-2! Hierdoor was De Alblas wel eventjes van de leg. Wij houden wel van dat soort momenten dus was het Prinsenland die echt veel kansen creëerden in het laatste gedeelte van deze wedstrijd. Met name Floor, Beau en Kaylee waren in kansrijke posities, maar het zat toch niet helemaal mee. De Alblas was namelijk uitgebroken en het leek erop dat ze voor het derde doelpunt wilden gaan. Door een hele goede actie van Anouk werd dit voorkomen.
Daarna waren het Floor en Beau die een goed één-tweetje aangingen maar de keeper zat er echt net tussen. De spanning was om te snijden, de kansen waren voornamelijk voor ons, maar af en toe brak De Alblas toch wel gevaarlijk uit. Joyce gaf nog een hele goede bal op Kay, maar ook die stuitte weer op een vrouwtje van tegenstander. Wederom was het Joyce die met een mooie steekpass Kaylee wegstuurde, de diepte in. Ze had alles en iedereen achter zich gelaten en ging alleen op de keeper af. De spanning was echt om te snijden, zou ze het doen? Helaas was haar schot net te scherp en belandde de bal net naast. Kop op en doorgaan, dat was namelijk precies wat onze dames deden, want kort daarna ontstond er nog een crime voor de goal van De Alblas die de bal niet weg gewerkt kregen en wij kregen ‘m er niet in. Maarja zoals we allemaal wel weten in de voetballerij; als tie aan de ene kant niet valt, valt tie meestal aan de andere kant…… En ja hoor, de spits van De Alblas brak uit in de allerlaatste seconde van de wedstrijd (we waren al bijna 10 minuten langer doorgegaan..). Op de bank durfde de verslaggeefster niet te kijken, vandaar dat ik vanuit betrouwbare bronnen heb gehoord, dat Kelly en Anouk en Ashley onze redders in nood waren en heel duur punten verlies wisten te voorkomen. God zij dank blies de scheids dan eindelijk op z’n fluit en konden we rustig ademhalen, want ons puntje was veilig gesteld!
Dames, super goed gedaan! Door wilskracht en strijd hebben we weer een punt binnengesleept! Volgende week spelen we thuis tegen Oranje Wit, om 12 uur! See you there!