De eerste 3 punten zijn binnen voor de dames!

Al vroeg in de ochtend waren een paar Prinsenland dames aanwezig op de voetbal om de enkeltjes te laten tapen. Want: voetballen boven alles. Hierna waren ze gelijk mooi op tijd voor de jaarlijkse fotoshoot. Nadat iedereen z’n haartjes en make-uppies goed zaten waren de dames klaar voor de foto’s. Fotografes Samantha en Marleine stonden al met smart te wachten om al die mooie gezichtjes voor de eeuwigheid vast te leggen. Bij de een duurde het wat langer dan bij de ander, want ja een goede foto kost tijd (en dus meerdere pogingen bij sommigen).

Nadat alle dames op deze winderige zaterdag op de foto waren gegaan en er verder ook mooie teamfoto’s waren gemaakt, konden de Prinsenland chickies aan de bak voor de warming-up. Rijsoord had 3 punten uit 4 wedstrijden dus wij hadden in principe een goed gevoel over deze wedstrijd. Na een stevige warming-up en een motiverend praatje van de trainer en leider begonnen we aan de wedstrijd. De opstelling was als volgt: Ash in de goal, laatste vrouw Anouk, links Kel en rechts Veer. Voorstopper Melike, Beau en Joyce op het middenveld, rechts en linkshalf Thané en Romy en Emmelijn en Kaylee mochten de doelpunten gaan verzorgen vanuit de spits. Manon en Noë begonnen op de bank.

Het was direct duidelijk dat Prinsenland op een overwinning uit was. We begonnen zeer fel en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van de tegenstander af. De eerste kans was dan ook zeer terecht voor de Dinteloordse dames; de bal belandde bij Beau die goed uithaalde maar haar inzet werd helaas gered door de keeper. Vervolgens was het Thané die goed doorliep maar ook (letterlijk) op de keeper strandde. Prinsenland was goed op dreef en Kelly besloot op avontuur te gaan. Ze kwam er goed overheen en speelde Beau in maar helaas stuitte Beau op de verdediging. Rijsoord schakelde snel en was voor het eerst gevaarlijk op onze helft. Gelukkig was daar Melike die de bal goed blokte, maar in de rebound was het toch nog Rijsoord die een schot loste op Ashley, die zoals verwacht een uitstekende redding verzorgde. De bal kwam vrij snel weer op ons middenveld terecht en Joyce kon Kaylee wegsturen maar de pass kwam net niet aan. Vervolgens belandde de bal bij Emmelijn die 2 man dolde na een uitstekende individuele actie en zichzelf zo ruimte verschafte voor een schot. En jawel, daar was de o zo verdiende goal voor onze dames! We stonden 1-0 voor door een hard schot van Emm.

Deze voorsprong zorgde voor heel wat euforie in het veld en langs de lijn, dus onze ladies dachten laten we nog een tandje bij zetten. Dit resulteerde in heel veel leuke aanvallen en goed opgebouwd spel. Emmelijn, Kaylee en Thané hadden een goede aanval opgezet die helaas werd weggewerkt door Rijsoord. Vervolgens was het Kaylee die een goede actie maakte, haar man voorbij speelde en schoot, maar haar inzet werd gekeerd door de keeper. Na hard werken op het middenveld was het dit keer onze andere spits die wederom door een goede actie alleen op de keeper af kon gaan en de kans op 2-0 had. Helaas werd ze (totaal onterecht) afgevlagd voor buitenspel…

Het wordt misschien een beetje eenzijdig, maar de volgende aanval kwam weer van dezelfde meiden. Het was dit keer Kaylee die goed voorgaf op Joyce. Joyce raakte de bal niet zo lekker, maar dat maakte niet uit want de bal belandde alsnog bij Emmelijn, die de bal ook niet helemaal lekker raakte waardoor de keeper alsnog kon redden. Ondertussen was het vooral langs de lijn heel spannend want we zagen bijna alleen maar aanvallen van Prinsenland, en het was wachten op de 2-0. Die kwam uiteindelijk vlak voor rust nadat Melike een goede steekpass op Kaylee gaf. Kay haalde uit en daar was de verlossende 2-0.

Hierna werd Thané gewisseld voor Manon die samen met Emmelijn in de spits ging en Kaylee zakte een plekje terug naar rechtshalf. Manon was gelijk wakker en stuurde Kaylee weg die haar schot geblokt zag worden door de keeper. In de rebound was het onze aanvoerster Anouk, die haar kans schoon zag en ook mee naar voren was gekomen, ze haalde hard uit, maar de bal werd over de goal getikt. Het spel ging nog een tijd door op de helft van Rijsoord en Manon ging sterk door waarna ze de bal goed doorspeelde op Joyce, die vervolgens een goede bal op Romy gaf. Helaas strandde deze aanval op de verdediging van Rijsoord. Rijsoord hoopte nog iets terug te kunnen doen voor rust, maar helaas voor hun strandde zij dit keer op Veronique en op Beau die goed verdedigden. Kort daarna floot de scheids voor rust.

Emmelijn moest gaan werken dus kwam Noë er voor haar in. Na rust was het net even wat anders dan de eerste helft. We waren natuurlijk super blij dat we weer even dat gevoel van overwinning hadden, maar we moesten nog 45 lange minuten, en dat waren we heel even vergeten. Rijsoord ging ook anders voetballen, dus het leek erop dat we het even kwijt waren. Gelukkig was daar Manon die met een goede actie de weg naar de goal vrijmaakte en alleen door kon lopen op de keeper. In de eerste instantie leek het erop dat de keeper in de weg stond, maar door goed doorgaan kon ze uiteindelijk toch de 3-0 in de hoek tikken.

Rijsoord mocht voor de 3de keer aftrappen en kon ineens zo doorlopen en maakte daar dan ook gretig gebruik van. 3-1 door een schuivertje in de rechterhoek… Prinsenland was heel even van hun stuk gebracht en Rijsoord kon meer gaan aanvallen. Zodoende kreeg onze verdediging ook een stuk meer te doen dan in de eerste helft. Gelukkig vingen ze dit zoals we gewend zijn, heel goed op en was er geen reden tot paniek. Kelly was haar man weer eens te vlug af en kon zo Manon wegsturen die vervolgens Romy goed inspeelde. Helaas zat daar weer een vrouwtje van Rijsoord tussen die de bal gelijk diep gaf. Het leek erop dat Rijsoord een kans ging krijgen maar Melike kon vrij simpel de aanval eruit halen.

Romy was ondertussen gewisseld voor Thané. Het spel speelde zich gelukkig weer meer af op de helft van Rijsoord. Na wat aanvalletjes van Prinsenland hielden we uiteindelijk een corner over, die goed werd genomen door Beau. Helaas liep er niemand van de blauw gelen tegen aan. Toch kreeg Joyce uiteindelijk de bal voor haar voeten waarna ze met een mooie diepte pass Manon wegstuurde die deze kans optimaal benutte en de bal in het rechterhoekje tikte. De dag kon niet meer stuk want met nog maar 10 minuten te spelen kon het met een tussenstand van 4-1 eigenlijk niet meer mis gaan voor onze ladies! Er volgde nog wat kansen voor Prinsenland en Noë stuurde Kaylee nog een keer goed weg, maar helaas zat de tegenstander er net tussen. Het spelde golfde op en neer, en uiteindelijk besloot scheidsrechter Ronald er een eind aan te breien. En daar was tie dan, de eerste overwinning van het seizoen! Echt super goed gedaan dames!! Complimenten!

Volgende week hopen we weer op een leuke pot, dit keer tegen de Alblas in Alblasserdam om 11 uur. Tot dan!