Papendrecht te sterk voor Prinsenland dames

De eerste uitwedstrijd van het seizoen op een zonnige en warme oktoberdag. Nadat we allemaal hadden verzameld op de parkeerplaats bij Prinsenland en we bij waren gekomen van de nogal bruine kleur van onze aanvoerster en vlagger (die gelukkig weer terug zijn van een geslaagde huwelijksreis) konden we vertrekken in de richting van regio Drechtsteden.

Na de warming-up op een nogal zwaar veld konden we gelijk op datzelfde veld blijven aangezien we hier ook de wedstrijd zouden spelen. We begonnen met Ash in de goal, Melike laatste vrouw, Veer rechtsback, Kel linksback en Joyce als voorstopper. Beau en Em op het middenveld met als halfjes Manon op rechts en Romy op links. Voorin begonnen we met het spitsenduo Noë en Thané.

De toon was vrij snel gezet, Papendrecht speelden zeer aanvallend, wat redelijk snel resulteerden in een doelpunt. Echter werd dit doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel. Papendrecht liet zich niet kennen en ging rustig door met druk zetten. Veel afstandsschoten van de tegenstander werden telkens goed gepakt door Ashley, maar de 1-0 hing toch in de lucht. Na ongeveer een half uur was het dus toch raak en stonden we achter.

Vlak na het doelpunt kwamen Anouk en Cindy erin voor Manon en Romy. Prinsenland kreeg iets meer balbezit waardoor Emmelijn werd weggestuurd door Veer maar dit resulteerde helaas niet in een echte kans. Het spel ging een poosje op en neer totdat Papendrecht de lat raakte met een afstandsschot welke gelukkig kon worden weggewerkt door onze verdediging. Dit leverden wel een corner op voor de tegenstander die daar gelijk goed gebruik van wisten te maken en de 2-0 binnen tikten. Maargoed zoals altijd laten wij ons niet kennen en bleven we door vechten, vooral achterin werd er heel wat werk verzet. Uiteindelijk was het Ashley die Thané met een diepe bal wegstuurde maar de keeper van Papendrecht stond goed voor haar goal.

Zoals we elke keer merkten was Papendrecht vrij vlot in de omschakeling dus wanneer wij over de middenlijn waren en we balverlies leden stonden zij weer ons goal. Gelukkig waren daar Kel en Anouk die hun mannetje in de broekzak hadden. Vlak voor rust werd Noë nog een keer de diepte ingestuurd en gingen Emmelijn en Thané goed door op de keeper.  Dit was gelijk de laatste actie vanuit onze kant want de scheidsrechter floot voor rust.

Na rust begon Papendrecht eigenlijk hetzelfde als in het begin van de wedstrijd, met veel druk naar voren. Joyce en Melike moesten vaak ingrijpen om de aanval van Papendrecht eruit te halen. Het wilden maar niet lukken bij de Papies en dat leverden toch wel enigszins frustraties op langs de lijn en in het veld. Met als gevolg dat Anouk een vrije trap mee kreeg, welke mooi bij Noë belandde en die kon Emmelijn wegsturen. Na een goede actie haalde ze de achterlijn maar daar bleef het bij. Er begon wel steeds meer druk vanuit Prinsenland te komen en er werd in alle linies keihard gewerkt. We wisselden nog een keer waardoor Romy eruit ging voor Cin en Manon erin kwam voor Emmelijn. Cindy stuurde direct Thané weg, maar helaas strandde ze op de verdediging. Uiteindelijk was het dan toch weer Papendrecht die aan het langste eind trok. Na 2 corners, wegwerk acties van de verdediging en een heel hoop reddingen van Ashley, rosten ze in de rebound toch de 3-0 binnen en kort daarna ook nog de 4-0. Ik kan nu nog een heel lang verhaal gaan schrijven maar feit is dat ondanks alle goede verdedigende acties van Prinsenland en de reddingen van Ashley, er toch ook nog een 5de en een 6de doelpunt vielen. Waar Kelly trouwens nog de 7de van de lijn weg werkte.

Al met al een verloren wedstrijd waarin we ondanks de achterstand niet hebben opgegeven. Onze volgende wedstrijd is op 28 oktober, thuis tegen Rijsoord. Tot dan!