Voorbeschouwing Prinsenland – Arnemuiden

Aanstaande zaterdag ontvangt het eerste van vv Prinsenland het eerste van Arnemuiden. Voetbaljournaal heeft enkele interviews afgenomen voor deze wedstrijd bij Arnemuiden. Krijgen de jongens van Arnemuiden gelijk? of houden de Prinsenlanders de punten in eigen huis? Het belooft een prima voetbalweertje te worden, dus kom gerust kijken!

Lees hieronder de voorbeschouwing:

Prinsenland

Aankomende zaterdag staat Prinsenland op het programma voor onze Club van de Week. Dit team eindigde vorig seizoen 11de in de competitie en bleef daardoor in de 2deklasse. Dit seizoen wacht de club uit Dinteloord nog op haar eerste overwinning. In de eerste wedstrijd ging de club op bezoek bij Den Bommel waar zij een gelijkspel behaalden, het werd hier 1-1. In de 2de wedstrijd kwam Serooskerke op bezoek en dit werd een stuk spectaculairder dan de eerste wedstrijd. Na een interessant wedstrijd werd er uiteindelijk afgesloten met een 3-3 eindstand.

Als er gekeken wordt naar de stand, dan is terug te zien dat Prinsenland pas twee wedstrijden gespeeld heeft. Dit komt doordat de wedstrijd van afgelopen zaterdag gestaakt werd. Na twintig minuten spelen liep de arbiter van dienst een kuitblessure op die ervoor zorgde dat de scheidsrechter niet verder kon. Het bleek niet mogelijk om binnen een half uur een vervangende scheidsrechter op te trommelen, waardoor het duel definitief werd gestaakt. Het stond op dit moment nog 0-0.

De thuisploeg zal er dus op gebrand zijn om hun eerste overwinning van het seizoen te boeken.

VV Arnemuiden

Over naar onze Club van de Week vv Arnemuiden. Als promovendus begonnen zij sterk aan de competitie met een overwinning uit bij Serooskerke. In een gelijk opgaande wedstrijd, waar strijd eigenlijk de hoofdtoon zette, zat Arnemuiden met een 2-0 voorsprong na 50minuten al op rozen. Uiteindelijk scoorde Serooskerke nog de aansluitingstreffer. Met nog meer dan een kwartier op de klok kreeg de club een penalty en deze werd ook benut door de thuisclub. Arnemuiden wist hierna de boel dicht te houden, waardoor de eerste drie punten in de nieuwe klasse een feit waren.

Hierna volgde de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, toen DBGC op bezoek kwam. Waar Arnemuiden grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij was, keek de club vlak voor tijd toch tegen een 1-2 achterstand aan. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd scoorde Arnemuiden de gelijkmaker. Na een vrije trap slaagde DBGC er niet in om de bal weg te werken en hier profiteerde Arnemuiden optimaal van. De bal verdween in de verre hoek en de club kreeg toch nog waar het recht op had.

Afgelopen zaterdag kwam FC Axel op bezoek en deze wedstrijd eindigde in verlies voor de thuisploeg met minimaal verschil: 0-1. In de eerste helft waren er wat kansen voor beide ploegen, maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. In de 2de helft kreeg Arnemuiden enkele mogelijkheden maar zij lieten deze onbenut. FC Axel had uiteindeljik wat meer geluk in de afronding. Waar Arnemuiden vorige week een punt behaalde na een laat doelpunt, zo raakte zij deze keer een punt kwijt. Want in de 87ste minuut wist FC Axel wel het doel te vinden, 0-1. Hierna probeerde Arnemuiden nog een gelijkmaker te forceren, maar FC Axel gaf geen kans meer weg.

Het wordt weer eens tijd voor een overwinning voor onze Club van de Week en die moet dan geboekt worden tegen Prinsenland.

Voorbeschouwing

Jaco Moerdijk

In al zijn enthousiasme over dit prachtige toernooi moet Jaco even terugschakelen als het gaat om de aankomende wedstrijd tegen Prinsenland. Deze begint om 14:30 aanstaande zaterdag. Hij voorspelt: “Voetballend is de ploeg erg goed. Het is wel moeilijk scoren, maar ik verwacht toch wel een kleine overwinning. Het is een hele jonge ploeg waar nog wel wat routine aan kan worden toegevoegd. Verder is het hartstikke knap dat ze met alle jongens van het dorp het zo goed doen en op hoog niveau spelen.” Aldus Jaco.

Thijs Roovers

Na vorige week met 0-1 verloren te hebben, hoopt het team een goede slag te slaan dit weekend. Een vooruitblik van Thijs: “Ik kan Prinsenland moeilijk inschatten. Toen het nog Dinteloord heette hebben we er vaak tegen gespeeld en dat waren altijd mooie wedstrijden. We hebben er nog wel eens met 1-3 achter gestaan in de 85e minuut en toch nog met 4-3 gewonnen. We hebben een fitte selectie dus ik heb er vertrouwen in.”

Jacco Schroevers

“Zaterdag gaan we met de bus naar de wedstrijd. Dat sfeertje vind ik altijd wel leuk, ook omdat ik het zelf ook tien jaar heb meegemaakt. We spelen zaterdag tegen een oude bekende, want daar heb ik ook nog tegen gevoetbald. We zijn er denk ik helemaal klaar voor, er zijn in ieder geval geen blessures of schorsingen. Dus ik denk ook niet dat wij daar gaan verliezen. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij minimaal met een punt daar vandaan komen. Ik denk zelf dat wij 1-2 gaan winnen” Sluit hij af.

De wedstrijd begint zaterdag in Dinteloord om 14:30 uur en wij van het VoetbalJournaal wensen onze Club van de Week, vv Arnemuiden, heel veel succes in de uitwedstrijd tegen Prinsenland.

bron: Voetbaljournaal