Prinsenland 2 geeft Pelikaan een lesje effectiviteit

Na 2 wedstrijden is Prinsenland nog steeds zonder puntverlies. Waar vorige week Internos eenvoudig werd verslagen, daar hadden we vandaag wat meer moeite met het sterke Pelikaan. De Peli’s kregen echter een lesje effectiviteit, waardoor er na 90 minuten geflatteerde 5-1 overwinning voor de geelblauwen op het wedstrijdformulier kwam.

Iets waar het in eerste instantie niet naar uitzag. Pelikaan bleek al snel een varkentje te zijn dat zich moeilijk zou laten wassen. Vooral op het middenveld en in de voorhoede beschikken ze over uitstekende spelers die elkaar prima weten te vinden. Het is dat zij wat laconiek waren in de afronding, anders had het er naar 45 minuten een stuk minder rooskleurig uit gezien voor de formatie van Van Sundert en Konings.

Nu stond er na 2 scherpe Prinsenland counters een 2-0 voorsprong op het bord. Eerst was het in de 24e minuut Nieuwkerk die oog in oog met de goalie ijskoud bleef. Om vervolgens in de 35e minuut een scherpe voorzet van Kroes in eigen goal gewerkt te zien worden. Misschien niet geheel terecht, maar daar malen we niet om. De teller had nog wel hoger moeten staan want tot 3 maal toe wist Sulkers een schitterende corner niet tot goal te promoveren.

Al met al stonden we voor, maar waren we er nog niet. Pelikaan zou alleen maar meer gaan komen en we moesten dan ook op ons hoede zijn voor een snelle aansluitingstreffer. Niets was gelukkig minder waar, want in plaats van de aansluitingstreffer viel na 5 minuten in de tweede helft de 3-0. Kroes wist ook vandaag zijn sterke optreden te belonen met een fijne treffer iets wat niet ongelegen kwam.

Het verzet van Pelikaan begon haarscheurtjes te vertonen en onderling ontstond er wat rumoer. Dit  kwam het algehele spel niet ten goede. Prinsenland kwam vaker aan de bal waardoor de speelwijze iets aanvallender werd en de verdedigende formatie iets afbrokkelde. Hierdoor was het Pelikaan dat steeds vaker de mogelijkheid kreeg rap uit te breken, maar gelukkig voor geel-blauw was de eindpass van de Peli’s niet scherp.

Dat was Schippers wel toen hij in minuut 63 voor de zesde wedstrijd op rij zijn naam op het scorebord wist te schieten, 4-0! De wedstrijd leek nu wel gespeeld, zij het niet dat plots Pelikaan ook het net vond. Een ogenschijnlijk houdbare bal ploft achter Boluyt in de goal, waardoor Pelikaan ook van de 0 af was.

Het devies was nu tegenhouden, want een nieuwe tegentreffer zou het startschot voor een slotoffensief betekenen. Dit slotoffensief liet echter lang op zich wachten en buiten wat botte speldenprikjes kwam Prinsenland niet echt in gevaar. Het slotstuk was dan ook voor de geel blauw brigade. Een afgeslagen bal werd door Kroes prima afgemaakt waardoor de eindstand van 5-1 op het scorebord kwam.

De Peli’s werden met een klinkende 5-1 nederlaag huiswaarts gestuurd en de 3 punten bleven op De Molenkreek. 6 uit 2, een tweede plek en een wedstrijd tegen nummer 11 Wieldrecht in het vooruitzicht. Prima ingrediënten voor een goede generale voor de week erna, dan komt namelijk koploper Heerjansdam op bezoek.

Pittige weken voor de boeg maar met bliekjez komt alles goed!