Nieuwe klasse, nieuw team, nieuwe seizoen!

Na een hele lange zomerstop en eigenlijk geen echte voorbereiding qua wedstrijden was het dan eindelijk zover; we mochten weer! En dat op een woensdagavond in september! Uiteraard weten we allemaal dat het dit seizoen geen kat in ’t bakkie gaat worden. Met een paar zwangere dames, geblesseerden en een aantal nieuwe meiden, staat er ineens een heel ander team op het veld dan we eigenlijk gewend zijn. Het is dus nog voornamelijk aftasten en op elkaar ingespeeld raken. Maar goed, ook dat kunnen wij want wij zijn namelijk Prinsenland VR1; #1team1taak/WZPWZDBWGEWW! (bonuspunten voor degene die de het laatste ‘woord’ kan ontcijferen).

Afijn, na een warming-up onder leiding van aanvoerster Kelly (Anouk is op huwelijksreis naar de Malediven) en een praatje van Rene begonnen we dan toch echt aan de eerste wedstrijd in de vierde klasse (sorry voor de opstelling, die ben ik echt alweer vergeten evenals de wissels, zaterdag nieuwe poging). Onder leiding van scheidsrechter Ronald trapte Zwaluwe af. Eigenlijk was de toon vrij snel gezet, het was voornamelijk Zwaluwe die in balbezit was en constant op onze helft speelden. Gelukkig was onze verdediging het kunstje nog lang niet verleerd want na een goede uitbraak van de tegenpartij was het Veronique die er tussen zat en roet in het eten gooide voordat de eerste echte dreiging kon plaatsvinden. Een paar minuutjes later was het wederom door sterk ingrijpen vanuit het middenveld en de verdediging dat Zwaluwe’s aanval werd onderbroken. Helaas met een vrije trap als gevolg, welke overigens keurig werd weggestompt door onze Ashley. Na wat corners, goede verdedigende acties en hard werken, was het dan toch Zwaluwe die de score opende door een afstandsschot, 0-1.

Hier waren we even van geschrokken gezien kort daarna de dames in rood-wit een grote kans hadden welke op de paal belandde. Oke, wij waren wakker! Manon zag Emmelijn gaan en gaf een goede steekpass welke helaas net niet kon worden belopen door Emmelijn. Maar de pit zat er weer een beetje in bij de dames van Prinsenland. Helaas was de wedstrijd van korte duur voor onze Em want na een fikse schop van de tegenstander op haar enkel, was het einde oefening. Dit lieten onze meiden niet op zich zitten en ze zetten goed aan, wat resulteerde in een corner. De corner werd weggewerkt maar door goed doorjagen vanuit onze kant veroverden we toch weer de bal. Kaylee kreeg de bal halverwege de helft van de tegenstander goed ingespeeld en dacht “tja waarom ook niet?!” Een flinke poeier ging maar net naast, zonde!

Er bloeide weer wat hoop bij de voormalig kampioenen en zo werd er ook nog een lekkere passje op Nina gegeven waar ze uiteindelijk een corner aan over hield. Omdat wij net weer een beetje in de wedstrijd kwamen had Zwaluwe zoiets van dacht ik niet, en welgeteld 30 seconden voor de rust schoten ze uit een moeilijk hoek de 0-2 binnen.

Met deze stand gingen we aan de thee. Bart en Rene vonden naar aanleiding van het spelbeeld deze achterstand niet echt heel slecht. Wel werd ons op het hart gedrukt dat we soms iets scherper moesten zijn en dat we het verder goed dicht moesten proberen te houden achterin.

Met deze goede raad op zak, waren we amper 3 minuten bezig aan de tweede helft toen de 0-3 ons al om de oren vloog. Zwaluwe was gelijk weer wakker en rook bloed. Na een goede verdedigende actie van Joyce, stuurde Ashley Kaylee weg, maar helaas werd de bal net onderschept. En gelijk was daar de tegenstander weer, die ondanks de voorsprong, het toch wel moeilijk had met onze verdediging. Kelly grijpt voor de zoveelste keer weer zeer sterk in en voorkomt zo een voorzet. Helaas werd er een fractie van een seconde niet opgelet en stond daar een spits van Zwaluwe vogeltje vrij voor de goal; 0-4. Binnen een paar minuten kopt een ander Zwaluwtje vanuit een corner ook nog eens de 0-5 binnen…

Respect voor onze dames want opgeven komt niet in hun woordenboek voor! Er volgt na goed werk vanuit het middenveld een pass op Romy, die in een goede positie staat om te scoren, maar helaas, het zit niet mee vanavond. Toch komt Prinsenland er wel meer aan te pas. Nina heeft nog een goede voorzet op Kay die net mist. In de rebound komt de bal bij Kelly die wederom Kaylee wegstuurt. Zwaluwe verovert en staat zeer snel weer voor onze goal, maar gelukkig stond daar Joyce die de bal van de lijn kopte en zo een volgend tegendoelpunt voorkwam. Als je dacht dat het gevaar hiermee geweken was voor de blauw-gelen, dan heb je het helaas mis. De bal komt voor de voeten van een speelster van Zwaluwe die heel goed uithaalt en de bal lijkt er in te vliegen. Toch waren ze even vergeten bij Zwaluwe dat wij Ashley annex de ‘Puma’ hebben (de Duo-penotti reclame doelman, wie kent ‘m niet: https://www.youtube.com/watch?v=hnNKfEfTxQ4).

De laatste paar minuten breken aan en deze zijn duidelijk voor Prinsenland want Zwaluwe vindt het wel prima zo. Prinsenland zou Prinsenland niet zijn als we toch niet voor die ene goal zouden gaan. En ja hoor, na een goede lob door Nina is het uiteindelijk Kay die goed doorgaat en de bal in de lange hoek binnenschuift, 1-5! De scheids vond dat wel een mooi moment om af te fluiten en dat brengt ons gelijk op de eindstand. Al met al niet onverdienstelijk voor een eerste wedstrijd met een (bijna) compleet nieuw team.

Zaterdag staat gelijk de volgende wedstrijd weer op het programma. Om 12 uur spelen we uit tegen Raamsdonkveer. Tot dan! J