Schippers schittert, Boluyt redt en een Jantje voor Internos!

Op een prachtige nazomerdag stond de seizoen ouverture van Prinsenland 2 op de planning. We mochten afreizen naar Etten Leur, waar Internos 2 gastheer van dit treffen zou zijn. Een zonnetje, heerlijke temperatuur, fitte selectie en behoorlijk wat katers, alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag waren aanwezig! Gelukkig bleek Prinsenland 2 over goede chefkoks te beschikken. De verdediging stond stevig, het middenveld had de overhand en voorin werd enorme kansen gecreëerd. Het was dat het lang duurde voordat één van deze kansen werd gepromoveerd tot treffer, anders had de score veel hoger uit kunnen pakken.

Internos liet de kersverse promovendus duidelijk het spel maken en zakte terug tot ver op eigen helft. Met rappe uitvallen probeerden zij Prinsenland onder druk te krijgen, iets wat in de eerste helft welgeteld één keer lukte. Daartegenover wist Prinsenland prima met dit bijltje te hakken, vorig jaar kregen we namelijk telkens een dergelijk strijdplan tegen ons. Het was dan ook niet gek dat geelblauw regelmatig voor de Ettense goalie opdook.

Helaas hadden Kroes en Nieuwkerk het vizier in de eerste helft nog niet op scherp staan, waardoor het overwicht nog niet uitgedrukt kon worden in doelpunten. De teller bleef op 0 staan, maar vertrouwen in een goede afloop was er zeker. De eerste helft eindigde zoals deze begon.

Het begin van de tweede helft was echter van minder niveau. Internos leek wat hoger druk te zetten, waardoor het spel van beide ploegen slordig werd. Het nieuwe strijdplan van Internos betekende wel dat er ruimte ontstond achter de laatste linie, iets waar Prinsenland doorgaans prima gebruik van weet te maken. Precies dit gebeurde in de 58ste minuut.

Een lange bal van Boluyt werd door Sulkers op waarde geschat. Hij schudde een tegenstander af en kon alleen door op de goalie. Hier was de laatste man van Internos het niet mee eens en besloot Sulkers net buiten de 16 onderuit te schoffelen. Vrije trap en een rode kaart was het logisch gevolg, echter was de leidsman een andere mening toebedeeld. Een vrije trap was ruim voldoende en dit bleek achteraf een voldoende straf te zijn. Schippers nam namelijk plaats achter de bal en krulde het leer feilloos in de linker bovenhoek. Een heerlijke goal die Prinsenland wat lucht kon geven.

Dit bleek helaas niet zo te zijn, want na de openingstreffer moest Internos wel iets gaan doen. Al vroeg werd een mannetje doorgeschoven, waardoor de Prinsenland-defensie meer onder druk kwam te staan. Internos zocht voornamelijk haar snelle buitenspelers wat leidde tot verschillende voorzetten. Eén van deze voorzetten leidde de grootste kans van Internos in. Een hoge voorzet kon door de Internos spits net worden verlegd, waarna de speelbal vol in het gezicht van Vermeij landde. Hier zat echter een gezichtsbeschermend handje bij, wat voor de man in het zwart voldoende was om de bal op de stip te leggen. Dit buitenkansje werd door Boluyt echter uitstekend gekeerd, waarna ook de rebound door Donkersloot vakkundig werd ontmanteld. Het bleef 0-1 en het verzet van Internos leek gebroken.

Dat was het helemaal toen Nieuwkerk in de 76ste minuut een puntgave voorzet op Schippers leverde, waarna hij de marge kundig verdubbelde. Een stand waar het niet bij bleef. Ondanks dat grote kansen voor Para, Donkersloot, Schippers, Nieuwkerk en Kroes niet tot goals leidde, was het laatstgenoemde die in de 84ste minuut zijn tomeloze energie wist te promoveren tot zijn eerste competitiegoal voor Prinsenland 2.

Een prima jantje voor Internos. Het spel was misschien niet altijd even goed, maar als de trainers zeggen dat het niet uitmaakt hoe er wordt gewonnen moet je daar niet over klagen. Feit is wel dat de eerste driepunter binnen is en de honger naar meer groot is. Volgende week Pelikan, ik heb wel zin in gevogelte!