Prognose Prinsenland 2: Negentig minuten lang…

De zon laat zich minder en minder zien, het regent pijpenstelen en Prinsenland 2 is door naar de volgende ronde van de bekercompetitie. Dat kan maar één ding betekenen: de competitie staat op het punt van beginnen. Een niveautje hoger, nieuwe jongens en een nieuw trainersduo. Dit seizoen wordt 22x 90 minuten lang werken, beulen, bikkelen en genieten!

Kwaliteitsinjectie

Zoals ieder seizoen genoot Prinsenland 2 behoorlijke interesse van verschillende spelers. Op een zo hoog mogelijk niveau spelen is een doel voor veel amateurspelers en het is dan ook niet raar te noemen dat topspeler Kroes en beloften Vermeij en De Bruyn deze transferperiode hebben gezorgd voor de nodige kwaliteitsinjectie.

Daartegenover stond oorspronkelijk het vertrek van Para. Echter viel het niveau bij Steenbergen dermate tegen dat Parwiz besloot terug te komen op zijn beslissing en toch voor de perfecte balans tussen gezelligheid en niveau te kiezen. Ook hij is dus, redelijk onverwacht, ook komend seizoen op Sportpark De Molenkreek te aanschouwen. En dat is mooi, want de flegmatieke Para is een speler waar je vroeger je bed voor uit komt!

Broederlijk trainerskoppel

Met het vertrek van kampioenenmaker Leest kwam een stoel op het hoogste niveau in de rangorde vrij. Dit bleek een twinseat te zijn, want na uitgebreide onderhandelingen werden Van Sundert en Konings aangesteld op deze mooie positie. Van Sundert heeft een mooi roodgeel verleden en heeft hiermee de perfecte basis om Prinsenland 2 zowel voetbaltechnisch als gezelligheidstechnisch naar een nog hoger niveau te tillen. Konings speelde een aantal jaar voor blauwwit en zal zodoende een uitstekende ondersteuning zijn voor Van Sundert. Een prima fundering waarop een goed team gebouwd kan worden.

Voorbereiding

Het tweede vlaggenschip van Prinsenland heeft in de voorbereiding te maken gehad met flink wat windstoten. Natuurlijk waren er wat onduidelijkheden die iedere nieuwe samenwerking met zich meebrengt, maar trainen met een man of 7 kan eigenlijk niet. Gelukkig wordt de trainingsopkomst beter en beter en wordt er serieuze arbeid geleverd.

Het is echter niet verrassend dat hierdoor de voorbereiding behoorlijk wisselvallig verliep. Goede resultaten tegen Binnenmaas, Klundert en Tholense Boys werden afgewisseld met matige optredens tegen De Fendert en opnieuw Klundert. Iets wat vanaf komende zondag niet meer mag gebeuren, want een niveautje hoger betekent dat we iets extra’s moeten brengen!

Kampioenschap…………..of niet

Zoals gezegd speelt Prinsenland 2 dit seizoen weer op het niveau waar het thuis hoort, in de tweede klasse. Daar waar vorig jaar regelmatig op halve kracht 3 punten konden worden binnen geharkt en Prinsenland maar een keer of 4 serieus werd uitgedaagd, daar kan het dit seizoen haar borst nat maken.

Voor de oud blauwwitten onder ons vinden komen we behoorlijk wat bekende ploegen tegen op onze overwinningsroute. Bavel 2 kennen we nog van vorig seizoen, Heerjansdam 2 van het seizoen daarvoor. Beide prima ploegen waartegen we alles moeten geven om een goed resultaat te halen. Als dit de maatstaaf is voor de rest van de ploegen, dan kunnen we een mooi seizoen tegemoet zien met wedstrijden waarin we tot het uiterste moeten gaan.

Dat is gelukkig iets wat deze groep kan en de tweede klasse is dan ook waar we horen. De bovenste helft is dan ook waar we ons moeten nestelen. Met wat geluk wat extra punten pakken en je kunt zomaar mee gaan doen op de prijzen. En prijzen, daar houden we van! Vooral het vieren hiervan, dat hebben we eind vorig seizoen wel gezien.

Zaterdag wordt het bal geopend met een uitwedstrijd tegen Internos 2. Een ploeg die in de voorbereiding 2-1 won van DSE 2 en Boeimeer 2, maar met 4-1 verloor van Zwaluwe 2. Een ploeg die dus te pakken lijkt, maar met orkaan Remi op komst moet dit zeker goed gaan komen.

Met Van Sundert en Konings als kapiteins die de route uitstippelen, Langbroek als eerste stuurman en 21 matrozen die staan te trappelen om resultaten te behalen staat de basis. Samen gaan we ervoor, 22x 90 minuten lang voor onze club uit Prinsenland!