De dames op weg naar de 4e klasse

Vorig seizoen was natuurlijk voor de dames een top seizoen. Kampioen, 100 doelpunten en 5 weken feest. De meeste mensen houden een goeie kater over van al dat feesten. Twee van onze dames hielden niet alleen een kater over van het feesten, maar ook een dikke buik. En die dikke buik kwam ook niet van de pizza ’s nachts. Je snapt nu vast wel wat ik bedoel ;).

Dit en het tijdelijk stoppen van onze Babs (vanwege blessure aan haar enkel) zorgde voor een krappe bezetting in het damesteam. Met 12 dames gaan wij het niet redden, dus is iedereen op zoek gegaan naar versterking voor ons team. Onze scout Kelly heeft gelukkig iemand weten te strikken, namelijk Manon Strik. Zij zal vanaf komend seizoen de Prinsenland dames versterken. Manon, welkom bij v.v. Prinsenland!

Naast de krappe bezetting gaan we ook een niveau hoger spelen. 4e klasse here we come!  De competitie werd bekend gemaakt en de reacties vanuit het team waren wisselend. We kennen namelijk maar 1 team en dat is Zwaluwe VR1. Vorig jaar speelden wij tegen Zwaluwe VR2 en hadden hen met gemak verslagen. Of we dat ook bij het eerste team van Zwaluwe kunnen doen, dat is nog maar de vraag. Voor sommige dames betekent totaal onbekend; leuk, nieuw en spannend. Voor andere betekent totaal onbekend; paniek. Hoe spelen ze? Wat kunnen we verwachten? Gaan we dit wel redden?

Voor het eerst mogen de Prinsenland dames een andere kant op reizen. We zijn gewend om over de zandweggetjes op zoek te gaan naar het voetbalveld. Vaak twijfelden we of we wel bij het juiste veld waren. Is dit nou het weiland of toch wel het voetbalveld? Nu zal die twijfel minder zijn. De dames mogen namelijk richting Zuid-Holland gaan rijden. We gaan het mee maken of de stadse voetbalchickies meer weten wat voetballen is..

Ondanks de onbekendheid van de teams zijn we nog steeds zo gedreven om te winnen. En met zo’n sterrenteam als de Prinsenland dames moet het vast goed komen. De feestsfeer blijft nog steeds lekker hangen en  hoe kan je de competitie beter beginnen dan met een…. FEESTJE natuurlijk. De dames openen het seizoen met een gezellige BBQ om te bepalen wat ons doel is van dit seizoen en hoe wij met zijn allen tegen dit seizoen aankijken. Vanaf daar gaan wij met frisse, goede moed het seizoen in en zullen wij aan de nieuwe competitie laten weten wie wij zijn!

Maar voordat onze competitie start, mochten we ons eerst nog even focussen op de Groot Steenbergen Cup. De Cup is dit jaar bij ons in Dinteloord gespeeld. Waarbij ook eventuele nieuwe speelsters een kijkje kwamen nemen van onze talenten.  Floor & Noë durven de uitdaging aan om met ons mee te gaan trainen! Ook jullie van harte welkom!!

Met 3 krachten er bij, gaan we er dik tegen aan komend seizoen! #1team1taak