Prognose 2017/2018 Prinsenland 3

Na ons zeer geslaagde seizoen 2016/17 (waarin ons team zoals bekend kampioen is geworden en tot de halve finale van de beker is gekomen) gaan we het dit jaar een trapje hoger proberen en gaan we uitkomen in de 4e klasse. Onlangs is de indeling voor onze poule bekend geworden en samen met onze aanvoerder Matthijs van der Beek hebben we de komende tegenstanders eens geanalyseerd; dit seizoen wordt zeker een hele pittige uitdaging!

Ons team is goeddeels intact gebleven. We hebben Dylan Aarts zien vertrekken naar de selectie en wellicht volgen Niels Kroes en Carlo van de Merbel. Maar dat is nog alleszins zeker. Daar staat tegenover dat Jeroen Leijdens en Serkan Negis ons komen versterken. Zodoende gaan we het seizoen in met op papier 18 spelers. De meesten topfit volgens eigen zeggen…

Eerst staat de bekerronde op het bord. We zien dit als een goede opwarmer voor de competitie. Gelet op het niveau van de tegenstanders verwachten we niet dat we dit jaar het succes in de beker kunnen herhalen. We gaan ons best doen, alles uit de kast trekken, maar moeten ook realistisch blijven. Inzet: 3 leuke wedstrijden, ritme opdoen en proberen een paar punten mee te pikken.

Voor de competitie geldt eigenlijk hetzelfde.

We spelen veelal tegen selectie-elftallen die 2 x per week trainen, de leeftijden hebben van veel van onze eigen kinderen (…) en bovendien, zo weten we uit ervaring uit eerdere jaren, bloedfanatiek zijn. We zullen het moeten hebben van onze combinatie van jeugdige flair en seniore slimheid. Deze combi heeft ons vorig jaar ver gebracht, voor dit jaar gaan we voor een wat bescheiden doelstelling: we willen meedraaien in de middenmoot. Favorieten in onze competitie zijn o.a. Dosko 2, FC Bergen 2 en SC Gastel 2 en daar gaan we er maximaal voor om puntjes te ‘stelen’.

Voor ons team is het allerbelangrijkste om lekker te voetballen, een leuke sfeer in en buiten de velden en lang ‘evalueren’ tijdens de 3e helft!