Prinsenland dames: Kampioen, 100 doelpunten en zaterdag de 0 gehouden!

Dit was het dan. De laatste wedstrijd van deze leuke competitie. De competitie waarin wij, Prinsenland dames, kampioen zijn geworden. Afgelopen zaterdag mochten wij onze laatste wedstrijd spelen tegen NOAD.

We waren al vroeg aanwezig, want de wedstrijd begon namelijk al om 10.15 uur… Eenmaal in de kleedkamer aangekomen stond daar een grote verrassing. Onze geweldige leider en trainer hadden onze shirts gegijzeld en een extra bedrukking laten maken met * Kampioen 2016-2017. Eén ster voor het sterrenteam. Deze prestatie mag niet worden vergeten.

Eenmaal gekleed in onze geweldige mooie shirts was het tijd voor de opstelling. Ashley in het doel. Anouk laatste vrouw met Melike voor haar. Linksback Kelly en rechtsback Veronique. Romy rechtshalf en Naomi linkshalf. In het midden Beau en Cindy. Voorin Kaylee en Marleine. Nadat we elkaar de hand hadden geschud, was het tijd voor de wedstrijd. De wedstrijd begon gelijk fel en de kansen voor Prinsenland kwamen al snel. Helaas werden deze niet benut (het moet wel spannend blijven natuurlijk). Ook merkten we al snel dat we het niet zo heel makkelijk zouden krijgen. We kregen niet echt grip op de wedstrijd en NOAD wist het spel goed van ons over te nemen. Ook de scheids en de grensrechter van NOAD waren niet onze beste vrienden. De vlagger houdt veel van vlaggen en de scheids houdt van fluiten, zolang het maar tegen ons was. Een mooie schouderduw of een fel duel werd afgestraft met een vrije trap tegen ons. Niet iedereen is blijkbaar te spreken van onze fanatisme. Wij komen niet naar het veld om bloementjes te plukken. Wij komen om te voetballen en de drie punten mee naar huis te nemen. Strijd tijdens de wedstrijd en feesten na de wedstrijd!

Ondanks dat het niet onze beste wedstrijd was, hebben wij de punten mee naar huis genomen. Met liefst vier doelpunten mochten wij onszelf winnaar noemen van deze wedstrijd (en natuurlijk ook van dit seizoen). Het eerste doelpuntje werd gemaakt door onze topscoorster Marleine. Na een steekbal van Kaylee vanaf de rechterkant, wist Marleine de bal mee te nemen en de bal in het net te schieten (1-0). Het tweede doelpunt was van onze Joyce. Nadat Kaylee de bal vanaf de rechterkant voor het doel schoot, stond daar Joyce om de bal netjes de bal in het net te tikken (2-0). Het derde doelpunt was voor Kaylee. Nadat Marleine vanaf de rechterkant op kwam, schoot zij de bal (heel) hard voor het doel. Kaylee hoefde alleen maar haar voet tegen de bal te zetten en hij ging het doel in (3-0). Na deze doelpunten was het rust.

We hadden nog maar 1 doelpunt nodig om de 100 doelpunten te bereiken. Dit zou de kers op de taart zijn dit seizoen, dus in de tweede helft moesten we nog meer aan de bak. Helaas was de tweede helft nog steeds niet onze beste wedstrijd. NOAD kreeg veel meer de bal en daardoor had onze verdediging het erg zwaar. Zwaar, maar zeker te weten onder controle. Veel teams hebben dit jaar gemerkt dat onze verdediging staat als een huis en wij geen kansen weggeven. Zo ook wist NOAD niet door onze verdediging heen te komen. Het middenveld sloot ook goed aan naar voren of naar achteren en daardoor wisten we in de tweede helft ons laatste doelpuntje te maken. Cindy had namelijk in de rust gevraagd of zij het 100e doelpunt mocht scoren. U vraagt, wij draaien. Marleine nam de bal mee vanaf de rechterkant en schoot hem weer heerlijk hard voor het doel. Cindy wist haar rust te bewaren en schoot de bal in het doel (4-0). En hiermee het 100e doelpunt. Wat een bekroning op dit seizoen. Kampioen, 100 doelpunten en weer de 0 gehouden.

Dit moest worden gevierd met een sushi lunch en een mooie huldiging in de middag. Samen met het tweede, derde, vijfde en de veteranen 2 mochten wij ‘s middags onze kampioensschaal in ontvangst nemen. Wat een prestatie van VV Prinsenland. Zo veel seniorenelftallen kampioen. Dan mag je zeker te weten trots zijn op je voetbalclub! En dat zijn wij zeker. Om dit moment goed te vieren, hebben onze dames weer laten zien dat wij wel van een feestje houden. Kampioen op het veld en zeker ook kampioen in de kantine. Een dansje, drankje of een optreden; het kan voor ons allemaal.

Aankomend weekend zijn onze dames een weekendje weg. Het kampioenschap mag zeker nog een keer worden gevierd. Dit keer wel in Apeldoorn. De kampioensshirts mogen nog een keer uit de kast worden gehaald voor het stapavondje. Wil jij weten hoe wij aan onze bijnamen komen? Lees dan verder ;).

Ashley = Rustaagh: kalm, beheerst en de beste keepster. Zenuwen kent zij niet en wist vanaf de eerste wedstrijd al dat wij kampioen werden.

Anouk = Captain Atten: Captain in het veld, maar ook zeker captain in de kantine. Laat menig mannen achter haar tijdens een potje atten.

Melike = Fristi: Nadat zij weer een geweldige wedstrijd heeft gespeeld, is er niks lekkerder dan een glaasje fristi.

Veronique = Moeder Gans: voetbalster en bestuurslid, onze regelmoeder zorgt altijd goed voor haar kuikentjes.

Kelly = Liefmams: Ze had even een pauze ingelast vanwege een prachtige zoon, maar zij is niet vergeten hoe een liefmansje smaakt.

Nathalie = De Glijer: Tijdens de wedstrijden laat zij aan de tegenstander zien hoe je een sliding moet maken. “Kijk, zo maak je een sliding”.

Cindy = Zuster Klivia: Ondanks de onregelmatige diensten op haar werk weet zij toch elke keer weer fris en fruitig op het veld te staan. En dan scoort ze ook nog eens het 100e doelpunt.

Samantha = Sambabal: Ook zij is een koningin in het vieren van een derde helft. Geen tafel is veilig of Sam staat als een sambabal op de tafels te dansen.

Beau = Beau’tje: onze jonge aanwinst die ons tijdens de trainingen blijft verbazen met haar mooie doelpunten. Ons Beau’tje.

Joyce = El Grossa jr.: Bekend (of is het eerder berucht?) van haar mooie Prinsenland vlogs of presentaties tijdens teamuitjes. De naam El Grossa komt van een heerlijk broodje, die wij tijdens de Sinterkerstennieuw-viering mochten proeven.

Kaylee = Martini: Midmid in het veld, zangeres buiten het veld. Door welk drankje zou dat nou komen?

Romy = Appie: Elke zaterdag stond Romy al om 7 uur in de AH om te werken, daarna racete zij naar het voetbalveld om alsnog een lekker potje mee te voetballen.

Emmelijn = Nonchie: Onze heerlijke nonchalante tiener. Is niet zo snel onder de indruk van iemand en schiet de bal lekker nonchalant over de keepster heen.

Marleine = Speedy Goalsalez: Onze topscoorster en tot nu toe ook van de club. Is nog sneller dan het licht en wist het doel 56 keer te vinden.

Babet = Blessa: Babs doet naast veldvoetbal ook graag aan zaalvoetbal. Helaas is dit niet goed voor haar enkels en daardoor zat zij meer wedstrijden (geblesseerd) op de bank dan in het veld.