Prinsenland 5 wint en is onderweg naar de 100 doelpunten

Na het behalen van het kampioenschap wat nog tot in de late uurtjes gevierd is mochten we thuis aantreden tegen de Kogelvangers uit Willemstad. De heen wedstrijd werd met een 8-2 overwinning afgesloten en daardoor werd er uitgekeken naar de return vanwege dat er met nog 6 doelpunten in het vooruitzicht de mijlpaal 100 doelpunten bereikt kan gaan worden. En met nog twee wedstrijden te gaan en het scorend vermogen dit seizoen zou het haalbaar moeten kunnen zijn. De wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Van Diggele en die liet de bal rollen rond 14:30.

Kogelvangers ging vanaf minuut er meteen vol in en kwam met 1 missie revanche voor de eerdere ontmoeting toen kwamen ze ook vroeg op een 1-0 voorsprong door brutaal te starten dat was vandaag dus wederom het recept. Door het vast te zetten en de druk erop te houden was er al snel een kans voor de bezoekers, omdat ze achterin nog in de feeststemming waren echter was doelman Kevin Dierks alert en de avond ervoor niet weggeweest, waardoor hij de bal kon verwerken tot hoekschop. Uit die hoekschop kwam er echter een kans voor Prinsenland de bal werd weggekopt en kwam bij Victor Prent terecht die kon met een splijtende pass Maikel den Ouden lanceren en die had zo vrijbaan richting het doel en dit seizoen heeft hij 1 op 1 weinig kansen laten liggen en zo ook vandaag niet en dat betekende dat er al vroeg een 1-0 voorsprong op het scorebord stond. Een flinke tegenslag voor de bezoekers die een andere start voor ogen had. Na de vroege voorsprong kreeg Prinsenland wat meer grip op de wedstrijd en kon er weer lekker gevoetbald worden. De kansen waren over en weer en het duurde wel even voor er een doelpunt viel. Zo’n 5 minuten voor rust was het wederom Maikel die het doel trof. Door een perfect genomen vrije trap van Victor kon Maikel bij de 2e paal de bal binnen tikken 2-0. Dit was tevens ook de ruststand, want verder gebeurde er vrij weinig.

De 2e helft werd gestart met een 5tal frisse spelers en ook bij de tegenstanders waren flink wat wijzigingen doorgevoerd voor hun was het tenslotte de laatste wedstrijd van het seizoen. Bij Prinsenland was de concentratie weer even ver te zoeken en dit leverde Kogelvangers verschillende kansen op, maar goed de teller van tegendoelpunten staat dit seizoen nog maar op 15 na 16 wedstrijden gespeeld te hebben dat is dus een mooi resultaat en dat willen ze achterin en doelman Kevin zo houden ook. Het was dan ook niet verrassend dat hij super gretig was vandaag en iedere poging waarbij hij moest ingrijpen de bal wist te keren of klem te hebben. Het gouden duo dit seizoen wisten zich vandaag weer moeiteloos te vinden. Het was Victor Prent die door een 1-2 met Maikel aan te gaan vrij in het strafschopgebied tot scoren kon komen. Waar een ieder een schot verwachtte kwam er echter een schijn schot, waardoor hij de bal voor de 3e keer vandaag voor de voeten van Den Ouden neer wist te leggen en hij tekende zo voor zijn hattrick vandaag en een 3-0 voorsprong.
De bezoekers gingen na dit doelpunt nog meer naar voren spelen, want er viel toch niets meer te halen en dat zorgde voor heel veel ruimte op hun helft en daar kon van geprofiteerd worden zodra Prinsenland in zou gaan zakken en loeren op de counter. Er kwamen verschillende kansen door op de counter te spelen, Nick, Maikel, Hielke en Karim kregen verschillende mogelijkheden er ontbrak alleen concentratie bij het afronden, zoals de hele wedstrijd al om dit klusje snel te klaren. Menig speler van de thuis en uitploeg hoopte dat de wedstrijd snel voorbij zal zijn, want hij stond op punt van dood bloeden. In de 88e minuut werd Maikel weggestuurd net op het moment dat de defensie op buitenspel wilden spelen was Victor net op tijd met de bal in de diepte te sturen en wist Maikel de keeper te verschalken door een stift over de doelman die op de zestien meterlijn geparkeerd stond 4-0. In de laatste minuut ging Kogelvangers met hun allen naar voren om de ere treffer te forceren. Zoals vaak staat meneertje Prent gepositioneerd bij de punt 5 meterlijn en zo kan hij bij een slecht genomen hoekschop de ballen wegwerken naar voren. En zo was het ook bij de laatste hoekschop van de Kogelvangers deze kwam niet hoog en ver door vermoeidheid misschien en zo kon Victor de bal een hengst naar voren geven. Het leek er even op dat de scheidsrechter er een einde aan zou maken en iedereen van de bezoekers hoopte dit ook, want zij hadden geen zin om terug te schakelen toen ze zagen dat Den Ouden de bal kon oppakken en zo een vrijbaan had naar een leeg doel, maar dhr. van Diggele liet nog doorgaan en zo kon Maikel zijn 5e van de middag maken en kwam er een 5e assist op de naam van Victor Prent te staan en zo werd de eindstand 5-0 voor Prinsenland.

Vandaag werd de mijlpaal 100 doelpunten net niet gehaald, maar met nog één wedstrijd in het vooruitzicht uit tegen VOV/TPO en dat te teller nu op 99 staat zou het daar wel moeten kunnen lukken om 1 doelpunt te scoren. En de defensie en doelman wisten vandaag wederom de nul te houden en zou blijft ook die teller op 15 hangen. Dus er dient bij de laatste wedstrijd gewonnen te worden en de nul te houden om alle doelstellingen na het kampioenschap te behalen en zodra we dit samen halen kunnen we terug kijken op een geweldig 1e seizoen samen met een mengsel van de overgebleven spelers van zondag 2 en een vriendengroep die weer samen zijn gekomen om te gaan voetballen na gestopt te zijn of elders hun skills toonden. Vandaag was er niet 1 man of the match, maar liefst 3 stuks. Maikel den Ouden met zijn 5 doelpunten, Victor Prent door zijn perfecte inzicht met 5 assists op zijn naam en niet te vergeten de sluitpost Kevin Dierks die wederom de nul hield vandaag.

1-0 Maikel (Victor)
2-0 Maikel (Victor)