Prinsenland dames kampioen! Gefeliciteerd!

Eén team, één taak! Ons motto voor dit seizoen. Vorig jaar besloten wij om de zondagcompetitie te verlaten voor de zaterdagcompetitie. Een heel nieuw seizoen met veel nieuwe tegenstanders. Spannend, maar wel extra leuk. Vanaf het begin hadden onze leider en trainer het volgende doel: kampioen worden. Elke wedstrijd was voor ons een kampioenswedstrijd en deden wij onze best om te winnen. Met maar 1 wedstrijd verloren en 1 wedstrijd gelijkspel stonden wij na de winterstop op nummer 1 samen met de Fendert. Het was de Fendert die punten liet liggen en de Prinsenland dames wisten niet meer wat verliezen was. De drie punten vlogen ons om de oren en het was eindelijk zo ver. De kampioenswedstrijd op 22 april 2017. Deze wedstrijd moesten de Prinsenland dames het opnemen tegen Seolto. Een tegenstander die de laatste plek van onze competitie vult, maar toch van onze geduchte tegenstander de Fendert wist te winnen.

De dames van Prinsenland waren gespannen en zenuwachtig. Voor sommige betekende dit het eerste kampioenschap in heel hun voetbalcarrière. De dames lagen vrijdagavond massaal vroeg op bed om zo fit aan de kampioenswedstrijd te beginnen. Beetje bij beetje kwamen de dames met knikkende knietjes het sportpark oplopen. Behalve onze keepster Ashley die geen zenuwen kent en vanaf seconde 1 zei: “Wij kunnen dit. Ik zie het probleem niet.”

Na de warming-up was het klaar voor de opstelling. Ashley in het doel. Anouk laatste vrouw met Melike voor haar. Nathalie linksback en Veronique rechtsback. Op het midden Joyce en Kaylee. Rechtshalf Cindy en linkshalf Samantha. In de voorhoede Emmelijn en Marleine.

Hand in hand met de Mini meisjes liepen onze dames het veld op. Nadat de paparazzi hun foto’s had gemaakt, de teams elkaar succes hadden gewenst en de mini meisjes hadden gescoord, was het tijd voor de kampioenswedstrijd. De scheidsrechter floot en de dames gingen gelijk in de aanval. Dit zorgde ervoor dat onze dames in de eerste tien minuten al kansen creëerde. Helaas bleef het nog bij kansen in plaats van doelpunten. Totdat onze Marleine onderuit werd gehaald in het 16 meter gebied. De scheids wees naar de stip en het was de beurt aan Kaylee die de penalty mocht verzilveren. Dit deed zij kalm en beheerst in de linkerhoek, 1-0. De kansen bleven maar komen voor onze dames. Met de minuut werd er beter gespeeld en werkten zij als één team samen naar het doel. Marleine werd ingespeeld en zij ging als speer naar het doel toe. Kwam 1 op 1 met de keepster en schoot de bal in het net, 2-0. Niet veel later was het weer Marleine die na een bal vanuit de verdediging het doel mocht opzoeken. Vanaf de rechterkant schoot zij de bal op het doel en de keepster kon hem niet meer tegenhouden, 3-0.

Bijna de gehele wedstrijd werd gespeeld op de helft van Seolto. De verdediging sloot goed aan en zodra de bal op onze helft kwam, stonden daar Veronique, Anouk, Melike en Nathalie om de ballen op te vangen. Vervolgens werd het spel snel verlegd naar het middenveld. Vanuit de rechterkant kon Samantha snel opkomen om de bal vervolgens voor te geven. Helaas werd deze kans niet benut. Emmelijn die als stoere bikkel op het veld stond met een enkelblessure werd gewisseld. Hierdoor werd Kaylee naar voren geschoven. Kwam Beau erbij op het middenveld. In de verdediging werd Nathalie gewisseld voor Kelly. De wissels ware geïnstalleerd en we konden weer naar voren. Vanuit het middenveld gaf Joyce de bal voor op Kaylee. Kaylee nam de bal mee naar het doel en schoot de bal in de linkerhoek, 4-0. Als afsluiter van de eerste helft wist onze topscorer Marleine nog een doelpuntje te pikken, 5-0. Na dit doelpunt was de eerste helft eigenlijk gespeeld. Er werden nog wel kansen gecreëerd, maar niet benut. Onze keepster werd nog een paar keer aangespeeld om ervoor te zorgen dat zij niet in slaap viel en er werd lekker rond getikt door onze dames. Uiteindelijk was daar de fluit van de scheids die een eind maakte aan de eerste helft.

In de rust sprak onze leider en trainer ons met trots toe. Het gaat goed. We lopen op schema, maar het mag wel iets feller. Hier waren wij het mee eens. Het was lastig om elke keer het spel te maken zonder enige vorm van tegenstand. We waren erop gebrand om de tweede helft er nog feller in te gaan.

De dames stonden weer klaar en met nog geen 5 minuten op de teller was daar weer Marleine die via de rechterkant het doel zocht, zij schoot en hij kwam op de paal. Kaylee was net te laat om de rebound erin te schieten. Veronique nam de bal mee naar voren en gaf voor op Marleine. Marleine liep vanaf de rechterkant en gaf de bal voor. Daar was onze Cindy, maar schoot helaas mis. Vanuit de verdediging werd het spel weer opgebouwd. Anouk passte naar Melike. Melike gaf de bal voor op Marleine en zij schoot de bal in het net , 6-0. Na dit doelpunt kwam er weer een regen aan kansen. De verdediging kreeg steeds meer de kans om mee te spelen en hier maakte wij goed gebruik van. Nathalie kwam vanaf haar linksback positie mee naar voren. Met haar snelheid vloog ze voorbij de tegenstander en gaf de bal voor. De bal werd vanuit de voorhoede terug gelegd op Nathalie. Ze twijfelde geen moment en schoot op het doel, 7-0. Ook Joyce en Emmelijn kregen nog de kans om een doelpuntje mee te pikken, maar deze ging naast het doel. Met nog 10 minuten op de klok wilde Beau haar kwaliteiten nog laten zien. Elke week op de training schiet zij de ene bal na de andere bal als een echte Ronaldo in het doel. Tijdens de wedstrijden is dit haar nog niet gelukt, maar tijdens deze kampioenswedstrijd kreeg zij de bal net buiten de 16. Ze keek en schoot. Met een grote boog viel de bal zo over de keepster en onder de lat in het doel, 8-0. Na dit prachtige doelpunt was de wedstrijd gespeeld.

Het fluitsignaal klonk, het vuurwerk en de champagne vlogen in de lucht en de dames waren door het dolle heen; Prinsenland dames kampioen! Met passie, doorzettingsvermogen en teamwork wisten wij dit kampioenschap binnen te halen. Natuurlijk samen met onze geweldige technische staf.

Het kampioenschap werd goed gevierd in de kantine en in de Suikerpee. In het veld een team, maar zeker ook buiten het veld zijn de dames goed op elkaar ingespeeld. Eén team, één taak!

Op 6 mei spelen wij onze laatste wedstrijd tegen ST NOAD/Vosmeer om 10.45 uur. Trouwe supporters; we zien jullie in Sint Philipsland!