Prinsenland 2 wordt kampioen en breekt de tent af!

Vandaag was het zover, de thuiswedstrijd tegen nummer 8 VVC. Bij winst was het ditmaal Prinsenland 2 dat kampioen zou zijn en de week voorafgaand aan deze pot stond dan ook bol van voorbereidingen voor een knalfeest. Het bier, confetti, vuurwerk, kampioensshirts, DJ, platte kar en medailles waren geregeld. Nu alleen nog die 3 punten binnenslepen en dan kon het feest losbarsten. De zenuwen namen in de eerste helft echter de overhand en het ging Prinsenland niet makkelijk af.

Het doel van VVC was duidelijk. Zij gunden ons het kampioenschap best, alleen niet tegen hen en dus niet vandaag. Zoals wel vaker dit seizoen trok de tegenstander zich terug op eigen helft om zodoende het aanvallende Prinsenland tegen te houden. Dat lukte behoorlijk en Prinsenland kreeg de opening niet gevonden. Mede doordat de flanken te weinig werden opgezocht, strandde nagenoeg iedere aanval in het drukke centrum.

Gelukkig was het in de 27e minuut jongeling Nieuwkerk die na een mooie solo zijn onverwachte schot in de verre hoek zag belanden. De ban was gebroken en Prinsenland kon de schroom van zich afgooien. Niets was echter minder waar, want na de openingstreffer was het opeens VVC dat meer en meer op de geelblauwe helft te vinden was. Eén van deze aanvallen leverde ook direct de gelijkmaker op. Matige omschakeling en te ver van de man verdedigen zorgden ervoor dat een VVC’er geheel vrijstaand de bal schitterend in de haak kon deponeren en Prinsenland in lichte rauw kon dompelen.

Prinsenland kon weer van vooraf aan beginnen, maar gelukkig stonden er nog behoorlijk wat speelminuten open. Valster leek zijn Prinsenland 2 net voor rust terug op voorsprong te schieten, helaas belandde zijn inzet via het been van de keeper terug in het veld. De thee kon worden opgezocht met een 1-1 gelijke stand.

In de rust was het devies van aftredend coach Leest duidelijk. Het spel was niet om aan te gluren en het niveau moest omhoog. Meer tempo, zuivere passing en laten zien dat wij de terechte kampioen zijn. Deze woorden bleken niet aan dovemansoren gericht.

Prinsenland 2 speelde de tweede helft met meer vertrouwen. De massaal toegestroomde publiek had de koffie nog niet op of Valster had de geelblauwen alsnog op voorsprong geschoten. Ditmaal kwam hij in het duel met de keeper als winnaar uit de strijd en liet hij het netje bollen, 2-1!

De pijp van VVC raakte minuut bij minuut leger en het vertrouwen in een goede afloop groeide. Het duurde echter nog lang voor de veiligere marge van 2 werd bereikt. Kansen voor Schippers, Van Tilburg en Sulkers mistten alleen kracht of richting in de afwerking, maar een kwartier voor tijd was de veilige haven in zicht. Een hoge bal op aanvoerder Sulkers werd door hem prima verlengd, waarna het voor de goed doorgelopen Parra een koud kunstje was deze kans af te ronden. 3-1, de champagne kon uit de koeling!

Na 90 minuten vond de man in het zwart het voldoende en gaf hij het startsignaal voor een memorabele middag, avond, nacht (en voor sommigen ochtend). Prinsenland 2 is kampioen en daar kan geen ploeg meer iets aan doen.

Het hierop volgende feest was legendarisch en kreeg al snel een roodgeel bierspuit tintje. De ronde op de platte kar, het zonnige terras, het zorgen van Corry & Theo en de gastvrijheid van de Pee. Alles was top vandaag! Bij deze dan ook allen bedankt voor jullie hulp en steun, zonder dit had deze dag nooit zo onvergetelijk kunnen zijn!

De komende twee weken hebben we de tijd op uit te kateren om daarna nog 2 afscheidspotjes in de 3e klasse te spelen. Vervolgens kunnen we ons eindelijk gaan richten op die tweede klasse. De klasse waar een team als deze in thuis hoort!