Prinsenland 5 verslaat Rood Wit en loopt uit.

Vandaag komen de kullen uit Sint Willebrord op bezoek. Voorafgaand aan deze wedstrijd kwamen de roodwitten met het zelfde aantal punten naar sportpark ‘’De Molenkreek’’ , maar zij hebben inmiddels 2 wedstrijd meer gespeeld dan de blauwgele van Prinsenland. Het is dus nog zeer spannend en Rood Wit zal er alles aan doen om Prinsenland van de overwinning af te houden. Deze wedstrijd staat onder leiding van Dhr. Van Diggele.

De wedstrijd begon rommelig beide partijen moesten over de zenuwen heenkomen, want de ene na de andere de bal werd ingeleverd bij de tegenpartij. Het was Nick Dierks namens Prinsenland die als eerste de kans had om de openingstreffer van deze middag te maken, maar zijn inzet werd gekeerd door de sterke doelman van Rood Wit. De bezoekers probeerden verschillende kansen te creëren, maar hun aanvallen stranden vroegtijdig rondom de zestienmetergebied, want daar liep onze Rick Nieuwland alle mogelijke aanvallen dicht en zorgde er zo voor dat het achterin wederom dicht gemetseld was en met zijn betondraaiers Johan Bierings, Richard van Eekelen, Patrick Nieuwland en met stenen aangever Kevin Dierks op doel kon er de 1e helft een aardige muur gebouwd worden waar niet doorheen te komen was. Voor rust kreeg Prinsenland nog een indirecte vrije trap op zo’n 9 meter van het doel vandaan Patrick legde aan op Maikel die zag zijn inzet van de lijn gehaald worden en hierdoor bleef de stand op 0-0 staan. En hiermee zat de 1e helft er vrijwel direct op.
De 2e helft werd hervat met dezelfde opstelling als voor de rust, maar Rood Wit ging wel wat wissels doorvoeren. In de uitwedstrijd hadden zij een lange spits in hun gelederen en die was continu gevaarlijk. De 2e helft mocht hij invallen deze keer en wederom zorgde hij voor veel dreiging en gevaar in en rondom de zestien van de blauwgele. Rood Wit begon de bal erin te pompen op de lange spits en wist hem vrijwel iedere keer te bereiken, maar de 2e bal was telkens weer voor Prinsenland en kon hierdoor het spel verleggen naar de andere speelhelft. In 67e minuut gaf Nick een steekbal in de ruimte, Maikel zag hier een kans in want hij liep erop na eindelijk een keer los te zijn van zijn directe tegenstander. Maikel kwam zodoende voor het doel oog in oog met de doelman, maar met 3 verdedigers in de achtervolging. Hij bleef koel en kapte de bal af, waardoor de doelman inclusief een inglijdende verdediger gezien waren en kon zo de bal in de verre hoek binnen schieten 1-0. Het gejuich van de zijlijn was bij ’t Cafeetje van Jaco & Sandy te horen de bevrijdende treffer was dan daar.
Na dit doelpunt moest en ging Rood Wit nog meer opzoek naar een doelpunt, maar achterin bleven ze 4 verdedigers houden, waardoor ze niet heel erg gevaarlijk konden worden. Kevin Dierks zat bij ieder schot op doel ruim op tijd bij en was zo niet te kloppen. In de 82e minuut was het dan weer raak Chris Bouwman wist met een niet al te hard balletje Maikel weg te sturen die op identieke wijze als de 1-0 ook de 2-0 op het scorebord schoot. Chris kon zijn geluk niet op, want zijn 1e kampioenschap is door zijn inbreng nu nog dichterbij dan ooit te voren. En vooral na het laatste fluitsignaal van Dhr. Van Diggele werd er uitbundig gejuicht op en rondom het veld. Met deze 3 punten loopt Prinsenland 3 punten uit op Rood wit en dat met 2 wedstrijden minder. Vandaag was er geen Man of the Match, maar een Team of the Match wat een teamprestatie werd er vandaag weggezet. Dit nog 2 wedstrijden volhouden en dan zal het uiteindelijk beloond kunnen gaan worden.

Volgende week zou er theoretisch het kampioenschap binnen gehaald worden, maar dan zouden de blauwgele uit bij Internos moeten winnen en Rood Wit zal thuis tegen hekkensluiter Unitas’30 moeten verliezen.

Rust
1-0 Maikel (Nick)