Kampioenswedstrijd in zicht na overwinning door Prinsenland dames

Gisteren stond Zwaluwe VR2 op het programma. Dat deze wedstrijd belangrijk was, wist iedereen. En dat we moesten winnen, wist ook iedereen. Zwaluwe VR2 was toch een beetje een gekke tegenstander. Ze lopen heel veel wedstrijden achter en de uitslagen zijn heel wisselend. We wisten dat we aan de bak moesten.
De dames kregen onderweg de kriebels in hun buik. Gelukkig werd dit een beetje weggenomen door de Truckersdag. Meer dan de helft van de dames mocht gezellig bij de rotonde mee toeteren en wachten totdat de truckers voorbij kwamen. Met een heleboel getoeter kwam iedereen aan bij Zwaluwe. We gingen ons omkleden en begonnen aan de warming up. De opstelling werd vervolgens medegedeeld: Ashley in het doel. Anouk laatste vrouw met Melike voor haar. Rechtsback Veronique en linksback Kelly. In het midden Beau en Joyce. Rechtshalf Kaylee en links Cindy. Voorin Marleine en Emmelijn.
Het fluitsignaal klonk en we gingen zoals gewoonlijk vol in de aanval. Dit resulteerde na 7 minuten in een mooi doelpunt. Kaylee had de bal en nam hem mee naar voren, zag Marleine staan en schoot de bal over de verdediging. Marleine trok een sprintje en stond 1 op 1 met de keepster en schoot de bal in het doel, 0-1. Volhouden dit! De wedstrijd was helemaal voor onze dames. Zwaluwe kwam niet verder dan 1 meter over de middellijn of de verdediging kon de bal oppakken. De verdediging stond als een huis en zij wisten gebruik te maken van het middenveld. Via het middenveld probeerde we naar het doel van de tegenstander te gaan. Dit lukt aardig, maar de keepster van Zwaluwe was erg goed en wist veel ballen op te pakken. Toch was daar Beau die Marleine naar voren stuurde. Marleine kwam weer 1 op 1 met de keepster en schoot hem in het net, 0-2. Na dit kwartiertje was het een half uur tijd voor kansen. Zo had Cindy een mooie kans nadat Marleine de bal voor het doel schoot, maar deze kwam naast. Emmelijn die de bal mee nam naar voren, maar werd geblocked. Kaylee stond daar om de bal mee te nemen en kwam tegenover de keepster te staan, maar de keepster had hem. Marleine had nog een mooie kans, maar ook bij deze de keepster had hem. De keepster was duidelijk erg goed en wist snel op de grond te liggen om de ballen te pakken.
Ondanks de vele kansen en maar een voorsprong van 0-2 was Zwaluwe niet gevaarlijk. Onze keepster Ashley heeft heerlijk kunnen genieten van het zonnetje. Jammer was dat ze geen tuinstoel had, anders had ze erbij kunnen zitten.
In de rust namen we plaats op het gras om even uit te rusten en te genieten van het heerlijke weer. We waren het erover eens dat de verdediging super goed stond te voetballen. Het middenveld sloot goed aan naar voren, maar kwam ook terug als dat moest. En de spitsen zorgde voor de kansen.
Er werd wat gewisseld en de wedstrijd kon beginnen. Samantha kwam op de rechtshalf. Kaylee schoof daardoor naar het midden en Beau ging even zonnen. (in de eerste helft was Veronique nog gewisseld voor Nathalie) Kelly ging eruit en Veronique kwam weer het veld in.
De tweede helft was weer voor Prinsenland. We lieten Zwaluwe wel meer op onze helft komen, maar geen reden tot paniek. De kansen voor Prinsenland kwamen weer, maar telkens onbenut. Totdat daar onze Joyce aan kwam rennen, de bal meenam en…… Even korte pauze: Joyce heeft in heel haar voetbalcarrière nog nooit gescoord. Ze wist op de laatste Ladiesnight een paar keer te scoren, zelfs toen de wedstrijd nog niet was begonnen, schoot zij de bal al in het net. Maar tijdens een officiële wedstrijd was het nog niet gelukt. En play… Joyce nam de bal mee naar het doel met een hijgende tegenstandster in haar nek. Ze zei tegen zichzelf: “blijf kalm” en ze schoot. En ja hoor hij zat!!! Met een open mond keek zij naar de zijkant. Nadat iedereen aan het juichen was, wist ze dat dit geen droom was en begon ze te springen als een blij paard die voor het eerst de wei in ging (0-3).
Wat waren we blij en we wilden dit vasthouden. Marleine wist gelukkig hier een antwoord op te geven en wist de verdediging voorbij te spelen. Ze kreeg de bal van Kaylee en Marleine trok een sprintje naar het doel, ze schoot en 0-4. Haar 50e doelpunt is een feit. Dit was haar doelstelling van dit seizoen. 50 doelpunten halen en het is gelukt! Knap hoor! Alleen zijn de 50 niet genoeg en gaat ze voor de 60? Marleine nam de bal namelijk mee vanaf de middellijn naar voren. Ze kwam weer tegenover de keepster, kapte de keepster uit en ging naar links. We dachten even dat de bal naast ging. Maar Marleine is Marleine niet als ze het spannend maakt. Ze haalde de bal weer bij haar en schoot in het lege doel, 0-5.
Met nog 5 minuten op de klok wilde Emmelijn maar wat graag ook een doelpunt maken. In de eerste helft had ze al 2 hele mooie kansen, maar deze gingen er niet in. Emmelijn maakte zich los van de tegenstander en stond tegenover de keepster. Ze schoot behendig de bal in het linkerhoekje, 0-6.
De wedstrijd verliep vlekkeloos voor onze dames. Zwaluwe heeft maar 1 kans gekregen vanuit een corner. De rest van de wedstrijd speelde vooral op de helft van Zwaluwe. De kansen in de tweede helft werden meer benut. De verdediging stond als een huis en het middenveld wist elke keer op de goede plek te staan.
Al een paar weken komen mensen naar ons toe met de woorden: “ja jullie kunnen ook kampioen worden”. En elke keer als wij dat woord horen, krijgen we steeds meer de zenuwen. Elke wedstrijd was voor ons een strijd. We onderschatten niemand en doen net alsof we tegen Barcelona moeten spelen. Het woord kampioenswedstrijd stond op het verboden woorden lijstje. Maar nu mogen we het dan eindelijk toch echt hardop zeggen. 22 april spelen de Prinsenland dames hun kampioenswedstrijd thuis tegen Seolto om 12.00 uur!! Alles wordt alvast geregeld. De zenuwen zijn al besteld, maar de motivatie is al aanwezig!
Blokkeer alvast 22 april in de agenda en moedig ons aan! Tot dan!