Zelfs na een geslaagde Ladiesnight wisten de dames te winnen!

Afgelopen zaterdag was het weer zover. De dames van Prinsenland mochten de Dinteloordse wei weer betreden. Dit keer stond VVC op het programma. Na een onstuimige, maar rete gezellige, Ladiesnight waren de dames er toch klaar voor om weer te gaan winnen. Door de ontzettend leuke Ladiesnight zat de sfeer er goed in bij de dames. De verhalen van de vorige avond kwamen al vroeg in de Prinsenland app voorbij, allemaal te leuk en grappig. De foto’s daarentegen waren af en toe wat minder. Ook de fitheid viel bij de een wat tegen. We kregen van de trainer een opdracht mee afgelopen dinsdag; lieve meiden doe aub rustig aan en drink niet te veel. Ik denk dat mannen het onderhand wel zijn gewend. Vrouwen luisteren goed, alleen wel selectief ;).

Ondanks dat we een fles martini of een krat liefmans in onze benen hadden, werd het feestje in de kleedkamer gewoon verder gezet. Een gezellig muziekje met de discobol aan en we konden ons gaan omkleden. Nadat iedereen zijn strijdtenue weer had aangetrokken, kwamen de coach en trainer de opstelling mededelen.

Ashley in het doel, Anouk laatste vrouw met Melike voor haar. Linksback Nathalie en rechtsback Veronique. Rechtshalf Samantha, op het midden Beau en linkshalf Cindy. Voorin dit keer niet het gouden duo, maar dit keer een trio (o waar gaat dit verslag heen); Emmelijn, Marleine en Kaylee.

De dames begonnen aan de warming up en voor je het wist, kon de wedstrijd beginnen. Het fluitsignaal klonk en de dames gingen vol in de aanval. Hoe hard de bal naar voren werd getrapt, zo snel kwam de bal ook weer terug. De verdediging ving de bal op en zorgde ervoor dat we weer de aanval in konden. Binnen 5 minuten was daar Marleine die via de rechterkant het doel op zocht. Vanaf de zijkant gaf zij de bal voor. Daar stond Kaylee vogelvrij en schoot de bal rustig in het netje, 1-0. Heerlijk begin en nu zorgen om dit vast te houden! Dit doelpuntje zorgde er helaas niet voor dat we nog meer gingen scoren. We voelden ons toch niet helemaal top fit en met loodzware benen, probeerde we toch elke keer bij het doel te komen. Kans op kans op kans op kans en zo ging het alsmaar verder. Ondertussen had onze tegenstander een goede kans; gelukkig kwam deze snoeihard op de paal en was er geen reden tot paniek. De scheids riep: laatste minuut. Het kon niet zo zijn dat we maar met 1-0 voor de rust in gingen. Dat vond Marleine ook, dus vanuit het middenveld kreeg zij de bal mee. Ze speelde een paar meiden uit en schoot de bal in de rechterhoek, 2-0. En het was rust.

In de rust werd het een en ander gewisseld. We gingen niet meer met 3 spitsen spelen, maar terug naar de oude vertrouwde formatie. Kaylee ging dus naar het middenveld. Joyce kwam ook op het midden erbij. Romy kwam op de rechtsback en Kelly op de linksback.

De tweede helft ging van start. Door de wisseling van de formatie, was de tegenstander een beetje de weg kwijt. De kreten van ‘huh, ik snap het even niet meer, van wie is dat meisje, blijf jij maar bij die’ vlogen om onze oren. Hierdoor konden Joyce of Kaylee vaak als vrije vrouw in het veld rond huppelen. In de tweede helft kreeg alsnog VVC meer de kans om bij ons doel te komen. De verdediging wist het gelukkig allemaal net op tijd op te vangen of onze keepster Ashley wist de bal op te vangen. Kon Ashley de ballen niet opvangen, dan gleed ze wel over het veld om de bal weg te schieten. Na 20 minuten kregen we weer grip op de wedstrijd. De kansen kwamen weer en zo werd Samantha op de rechterkant weg gestuurd. Zij nam de bal mee naar voren en gaf de bal aan Marleine. Marleine schoot en hij zat, 3-0. Daarna kreeg Emmelijn nog een kans, maar deze kwam helaas op de paal.

Een kwartier later gebeurde het volgende: “Kelly geeft een kontbal op Joyce”. Ja, ik moest ook even vijf keer lezen, maar dit zijn toch echt de aantekeningen die ik heb meegekregen van onze geblesseerde Babet. Zo zie je maar dat het twerken op de vrijdagavond zijn bijdrage heeft geleverd. De bilspieren waren zo goed getraind door het dansen, dat ons Kelly een mooie kontbal op Joyce kon geven. Joyce schoot de bal naar voren. De verdediging van VVC maakte een fout en daardoor kon Kaylee de bal verder oppakken. Ze nam de bal mee en kwam 1 op 1 met de keepster. Kaylee schoot de bal in de rechterhoek, 4-0. Met nog 10 minuten op de klok was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. De dames van Prinsenland waren op en gelukkig VVC ook.

Net als twee andere competitiewedstrijden binnen onze poule hebben we met 4-0 gewonnen. Volgende week staat Zwaluwe VR2 op de planning. Wij spelen om 14.30 uur in Lage Zwaluwe. Het zonnetje is weer besteld, dus zien we jullie daar? Tot volgende week!