Champagne kan koud, bier kan worden ingekocht, confetti kan gemaakt worden, Prinsenland 2 gaat ervoor!

1 April stonden de mannen van trainer Leest weer te trappelen om de wei in te gaan. Ditmaal reisden we af naar het pittoreske Bavel, waar Bavel 2 de volgende te nemen horde was. Een ploeg die we uit de thuiswedstrijd kenden als een sterke, goed voetballende ploeg en het was dan ook niet verwonderlijk dat zij de 3e plek op de ranglijst innemen.

Een belangrijk potje dus, waarbij bij winst de champagne de koeling in zou kunnen en Prinsenland 2 zich op kan maken voor het kampioenspotje. Dat de belangen groot waren was ook bij de KNVB doorgedrongen en een officiële scheidsrechter werd aangesteld. Deze heer wist de weg naar Bavel helaas niet te vinden en dus moesten we het doen met de leider van Bavel als leidsman. Een heerlijke pot volgde, waarbij hier en daar een tikje kon worden uitgedeeld. Beiden ploegen gingen hier echter uitstekend mee om en verdienden, samen met de scheidsrechter, een compliment! Uiteindelijk stapten de geelblauwen met de 3 punten van het kunstgras, waarmee de voorbereidingen in gang konden worden gezet.

Opnieuw was een achterstand nodig op Prinsenland wakker te schudden. Na een moeizame start was het de rappe Bavel spits die de score opende. Na TSC en Oosterhout was het dus ook Bavel dat op voorsprong wist te komen tegen de koploper. Prinsenland mocht daarbij blij zijn dat de teller op 1 bleef staan, want 5 minuten later was het Dierks die op de doellijn handelend op moest treden om zo een zeker lijkend doelpunt te voorkomen.

Met het terughalen van Geene en het doorschuiven van Van Tilburg werd getracht wat meer grip op het middenveld te krijgen en dit leek uitstekend uit te pakken. Prinsenland nam het initiatief over en het tweede deel van de eerste helft was volledig voor de Dinteloorders. De uitstekende spelende Nieuwkerk brak keer op keer door op de rechterflank, waarbij één van deze acties in de 30e minuut de gelijkmaker inluidde. Zijn voorzet belandde bij Valster, wiens puntertje langs de goalie ging en het net liet bollen. Een kenmerkende spitsengoal, waarbij het vele trainen van Valster zijn vruchten af liet werpen.

Niet veel later was het Nieuwkerk die aan het einde stond van een heerlijke aanval. Balverovering op het middenveld bracht de bal bij Bolluijt. Hij brak door over de linkerflank en bracht de bal in de zestien. Hier was het Nieuwkerk die de bal hard en hoog de goal in wist te peren en Prinsenland op voorsprong zette. De voorsprong was er en dat met goed voetbal, we konden met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken.

Kenmerkend was het feit dat Prinsenland na 5 minuten rusten al weer door wilde. Trainer Leest had weinig opmerkingen en het 2e deel van het eerste bedrijf was uitstekend. De geelblauwen waren er dan ook klaar voor om deze pot eruit e slepen en rustig toe te gaan leven naar volgende week.

Bij het begin van de 2e helft was van deze instelling echter weinig meer te zien. Eerst was het Boluyts twijfelende inspeelpass die een kans voor Bavel inluidde, waarna Geene enkele minuten later hetzelfde overkwam. Prinsenland was slordig en de concentratie was ver te zoeken. Enkele keren kroop het door het oog van de naald, maar gelukkig was ook Bavel niet bij machte de gelijkmaker te forceren.

Het niveau van het spel daalde zienderogen en een erg saaie tweede helft is wat volgde. Veel duels, maar erg weinig kansen. Echter weten we dat een marge van 1 nooit comfortabel is en je zomaar het deksel op de neus kunt krijgen, waardoor het oppassen geblazen bleef.

Gelukkig was het in de 82e minuut Schippers die aan deze onzekerheid een einde maakte en de 3 punten veilig stelde. Een mooie combinatie tussen Sulkers en Schippers sneed door het hart van de verdediging, waarna laatstgenoemde hartendief zeer bekwaam afrondde.

De 3 punten mochten weer mee naar de Molenkreek en vooral het spel van de eerste helft was prima. Zo werd ook deze lastige uitwedstrijd positief afgesloten en kunnen we onszelf op gaan maken voor het kampioenschap. VVC komt volgende week op bezoek, de nummer 7 van de ranglijst. Een ploeg die geen problemen op zou moeten leveren in de race naar het kampioenschap. Bij winst op VVC is het kampioenschap namelijk een feit en kan de champagne ontkurkt worden.

Vandaag schreef het 3e al het eerste hoofdstuk in het kampioensboek van Prinsenland, waarmee uiteraard bij deze nogmaals van harte. Een mooie prestatie! Het is nu aan Prinsenland 2 om het volgende hoofdstuk in de boek te gaan schrijven. Een hoofdstuk dat ongetwijfeld het mooiste in dit boek zal gaan zijn.

Vrienden, familie, voetballiefhebbers en lekkere wijven voor Tim de Feyter zijn hierbij natuurlijk van harte uitgenodigd om een gastrol in dit hoofdstuk te komen vervullen. Samen maken we er dan een heerlijke zaterdag van! Ik zie jullie aankomende zaterdag, ik ga alvast voorslapen :-*