Waarde (0) – Prinsenland VR1 (3)

Afgelopen zaterdag mochten we weer afreizen naar het zonnige Zeeland. Dit keer stond Waarde op het schema. De vorige keer stond de 10 op de teller voor ons. Dit keer waren we er weer op gebrand om de 3 punten mee naar huis te nemen. Aan de voorbereidingen lag het niet. De dames van Prinsenland hadden de avond daarvoor heerlijk gegeten bij Restaurant Dintelmond en zoals mensen van ons zijn gewend, bleven we tot het eind zitten met een hoop herrie.

Ook wil ik alvast een korte toelichting geven van het verslag. Iets later en waarschijnlijk ook korter dan normaal. Het heeft iets te maken met weinig slaap, genoeg drankjes, veel dansjes en een overschot aan eten. De opstelling weet ik nog wel en was als volgt: Ashley in het doel, Anouk laatste vrouw met Melike voor haar. Linksback Samantha en rechts Veronique. Op het midden rechts Kaylee, in het midden Joyce en Beau en op rechts Cindy. In de voorhoede het spitsenduo Emmelijn en Marleine.

De opdracht was vanaf het begin: niet onderschatten, gelijk voor de bal en het liefst binnen 5 minuten het eerste doelpunt. Het is me een beetje ontschoten binnen hoeveel minuten het eerste doelpunt werd gemaakt, maar ik denk toch wel binnen 10 minuten/ een kwartiertje. Marleine was de gelukkige om de bal in het netje te schieten nadat zij 1 op 1 met de keepster stond. Beheerst ging de bal in het rechterhoekje. Wat er daarna gebeurde was veel, maar niet zoals wij het wilden. Het regende aan kansen, maar helaas bleef het daarbij. Gelukkig was daar Marleine die de 2-0 in het net wist te schieten.  En uiteindelijk kwam daar het verlossende fluitsignaal.

In de rust was het podium voor de coach en de trainer. Zij waren het er over eens dat het spel rustiger moest. Meer elkaar zoeken. Meer de positie behouden en natuurlijk de kansen benutten. Naast de bovenstaande tips werd er in de tweede helft ook gewisseld. We hadden namelijk een goed gevulde bank. Drie meisjes van de B-meiden kwamen ons versterken. Nina, Amber en Michaela wat fijn dat jullie ons wilden versterken en wat hebben jullie het goed gedaan! Babet en Romy waren in de eerste helft nog gewisseld.

De tweede helft ging van start. Gezien de uitslag snappen jullie ook wel dat het niet ging zoals verwacht. De kansen gingen er gewoon niet in. De spanning stijgt bij ons, maar tijdens de wedstrijd ook de frustratie. De meiden van Waarde werden feller en niet altijd op de meest sportieve manier. Hierdoor werd de frustratie groter en werd het spelletje steeds feller. Marleine wist,  na een voorzet van Anouk, haar agressie goed te gebruiken en schoot de bal keihard in het doel, 3-0. Vlak hierna werd het eindsignaal gegeven.

Kort samengevat is dat de vele kansen niet werden benut door ons. En dat ook Waarde niet door onze sterke verdediging weet te komen. Eindstand is dat de drie punten weer voor ons zijn en dat wij op de eerste plaats mogen blijven staan. Volgende week spelen wij thuis om 12.00 uur tegen VVC. Zien wij jullie dan weer? Wij strijden dan weer voor de driepunten.

P.S. Ladiesss hebben jullie niks te doen aankomende vrijdag? Kijk dan even op onze FB-pagina. Wij organiseren namelijk een hele leuke ladiesnight met veel prijzen en een gezellige swingo. Ook tot dan 🙂