SSV’65 en Prinsenland delen de punten

Afgelopen zaterdag reisde Prinsenland vol zelfvertrouwen af naar Goes om het op te nemen tegen SSV’65. De ploeg had immers vorige week koploper Bruse Boys met 3-0 naar huis gestuurd en wist dat het in het verleden vaak goede resultaten boekt tegen SSV. Daar zag het in de beginfase van dit duel opnieuw naar uit. De ploeg startte gretig en de eerste 10-15 minuten waren voor de Dinteloorders. Het resulteerde niet in grote kansen, maar slechts in een aantal gevaarlijke situaties en een slecht genomen directe vrije trap van Jacco de Gast. Toch viel in deze fase uit het niets de 0-1 voor de bezoekers. Een goede aanval over de rechterkant belandde bij gelegenheidsrechtsback Falco Wessels en hij leverde een prima voorzet af die door Brendon Jansen in één keer prachtig in het doel werd gevolleerd: 0-1. Na dit doelpunt zakte het niveau van de wedstrijd, zeker aan de kant van Prinsenland, aanzienlijk. Het was ook niet verrassend dat de bezoekers niet lang van deze voorsprong konden genieten. Amper 5 minuten na de 0-1 was het ook uit het niets weer 1-1. Een hoekschop werd door de totaal vrijstaande centrale middenvelder ingekopt en zo kon Prinsenland weer opnieuw beginnen. In deze fase van het duel was de Dinteloordse ploeg rijp voor een achterstand en dat gebeurde dan ook. SSV’65 werd sterker en probeerde met veel lange ballen voor gevaar te zorgen en dat lukte regelmatig. Vlak na de 1-1 passeerde de rechtsbuiten van SSV’65 vrij eenvoudig een aantal spelers van Prinsenland en hij wilde de bal voor het doel brengen. Deze stuitte echter op en zo belandde deze onbedoelde voorzet tot overmaat van ramp in het doel van Prinsenland: 2-1. De wedstrijd was inmiddels een goede 30 minuten oud, maar Prinsenland kwam niet aan voetballen toe en had het ontzettend lastig in die fase. De ploeg bracht zich dieper in de problemen doordat er een (discutabele) overtreding werd gemaakt in het zestienmetergebied en de warrige scheidsrechter een penalty toekende aan de thuisclub. Deze strafschop werd echter een minuut of 10 voor rust gestopt door Wessel Sloof, waardoor Prinsenland in leven bleef in dit duel.

Prinsenland was blij dat het rust was en kon even op adem komen en een nieuw strijdplan verzinnen. Een aantal weken terug zat de ploeg in Terneuzen met hetzelfde scenario: een slechte eerste helft gevolgd door een goede tweede helft. Na rust een beter Prinsenland. Er werden meer duels gewonnen en iets meer druk gezet op SSV, zonder dat dit nu opgelegde kansen opleverde. SSV daarentegen kwam er ook niet meer uit en kon helemaal geen vuist meer maken het eerste kwartier na rust. Na rust kwam Prinsenland ook iets meer aan voetballen toe en de mooiste voetballende aanval resulteerde in de gelijkmaker. Falco Wessels speelde vanaf rechts Jacco de Gast vrij in het midden. Deze stuurde Brendon Jansen de diepte in en hij zette in één keer de goed ingevallen Joep Brosky voor de doelman en hij faalde niet in de afronding: 2-2. Na deze gelijkmaker was de wedstrijd eindelijk een beetje los. Niet dat er heel goed gevoetbald werd, maar er gebeurde in ieder geval wat meer. Zo was het in die fase van het duel eerder wachten op de 2-3 voor Prinsenland, maar viel het doelpunt uit het niets aan de andere kant. Een diepe bal werd door onze doelman niet goed ingeschat waardoor hij te laat was en de spits van SSV’65 de bal in het lege doel kon tikken: 3-2. Met nog een kwartiertje op de klok werd het een moeilijke opgave voor Prinsenland om nog terug te komen in deze slechte wedstrijd, waarin weinig lukte. Toch kwam de ploeg wederom langs zij. Een afstandschot van Jacco de Gast werd losgelaten door de doelman van SSV’65 en Bryan Traets was er als de kippen bij om opnieuw de gelijkmaker aan te tekenen: 3-3. Na dit doelpunt kon het duel de laatste 5 á 8 minuten alle kanten op. Eerst stuurde de Gast Jansen schuin op het doel af maar stuitte hij helaas op de doelman, waardoor het net geen 3-4 werd. Aan de andere kant ontsnapte Prinsenland aan een achterstand toen een hoekschop van SSV in het doelgebied bleef liggen en uiteindelijk van de doellijn kon worden gehaald. Zo werd het uiteindelijk 3-3 en iedereen was het er wel over eens dat een gelijkspel de beste afspiegeling was van dit duel. Volgende week speelt Prinsenland een cruciale thuiswedstrijd tegen Serooskerke.