Prinsenland troeft koploper op alle fronten af

Afgelopen zaterdag ontving Prinsenland koploper Bruse Boys. De ploeg uit Bruinisse is de ongenaakbare koploper en verdedigde voor aanvang van dit duel een voorsprong van acht punten op de concurrentie. Prinsenland verkeert nog altijd in degradatiegevaar ondanks de 4 punten uit de laatste 2 wedstrijden. Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg dramatisch en na twee opeenvolgende fouten kon Bruse Boys al binnen een minuut op voorsprong komen. Gelukkig voor de Dinteloorders werd de bal hoog over geschoten. De eerste 5 minuten waren duidelijk voor de bezoekers, want niet veel later werd opnieuw het slecht uitverdedigen bij Prinsenland bijna afgestraft door Bruse Boys. Ditmaal was het Derrik Vinjé die nog net een doelpunt kon voorkomen. Prinsenland kreeg hierna steeds meer grip op het duel en kwam, toegegeven, uit het niks op voorsprong. Een verre uittrap van doelman Wessel Sloof werd door de Bruse Boys defensie totaal verkeerd ingeschat en Nicky de Frel aarzelde geen moment en schoot het leer in één tijd diagonaal langs de Bru-doelman: 1-0. Een enorme opsteker voor de thuisploeg, dat na die goal het heft volledig in handen had in dit duel. Vooral op het middenveld werd de slag bijna altijd gewonnen en ook achterin werd weinig weggegeven. Vlak na de 1-0 was Prinsenland tot twee keer toe dichtbij een verdubbeling van deze marge. Eerst zag de totaal vrijstaande Pieter Suijkerbuik zijn inzet nog net geblokt worden en niet veel later werd een vrije trap van Jacco de Gast door de doelman gepareerd. Prinsenland bleef druk houden op de middenvelders en achterhoede van de bezoekers uit Bruinisse en het wachten was eigenlijk op de tweede goal. Die viel uiteindelijk op schitterende wijze. Een afgeslagen hoekschop werd door Bryan Traets opnieuw voor het doel gebracht en wederom was Nicky de Frel de afmaker, ditmaal met een mooie kopbal: 2-0. De thuisploeg zat nu op rozen een kleine 10 minuten voor rust. Bruse Boys kwam voor rust niet verder dan een aantal gevaarlijke indraaiende vrije trappen en hoekschoppen.

Na rust verwachtte Prinsenland een veel offensiever Bruse Boys, zeker ook met het windvoordeel dat zij nu hadden. Toch bleef een echt offensief uit en werden de bezoekers slechts één keer echt dreigend voor het doel van Wessel Sloof toen een kopbal net naast ging. Prinsenland hield vrij eenvoudig stand en kwam er zelf ook nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar in veel gevallen was de eindpass, waarschijnlijk als gevolg van de vele inzet, onzuiver. Toch kwam er nog een grote kans voor de thuisclub, de ingevallen Brandon Schippers zette Brendon Jansen aan het werk. Hij snelde langs zijn tegenstander, maar kon net de doelman van Bruse Boys niet omzeilen, waardoor de 3-0 nog (even) uitbleef. Met de nadruk op even, want nog geen 10 minuten later werd het duel definitief in het slot gegooid. Jacco de Gast stuurde Jonathan Francisca de diepte in en hij passeerde zijn tegenstander goed, waarna hij een puntgave voorzet afleverde op de doorgelopen Brandon Schippers. Hij zorgde in de 89e minuut voor het slotakkoord van dit duel en zo won Prinsenland dik verdiend van koploper Bruse Boys en moet het de komende weken zorgen dat het dit spel in combinatie met strijdlust vast kan houden om lijfsbehoud te realiseren.