Hoor de wind waait door de bomen bij Prinsenland dames

De dames van Prinsenland kwamen een voor een aanwaaien op het sportpark. Vorige week werden we verwend met een zonnetje, maar dat zonnetje was gisteren ver te zoeken. De verre wind hadden we wel gevonden en tijdens de warming up merkte we al dat het een vermoeiende wedstrijd werd.

Nadat we ons hadden omgekleed en we goed waren warm gelopen was het tijd voor de opstelling. Ashley in het doel. Anouk als laatste vrouw met Melike voor haar. Linksback Kelly en rechtsback Veronique. Op het midden aan de rechterkant Romy, Kaylee en Joyce op het midden en Cindy aan de linkerkant. In de voorhoede Marleine en Emmelijn (het vaste duo). Ook werd in de kleedkamer de wedstrijd uit tegen Yerseke nog een keer besproken. We hadden 2-1 van Yerseke gewonnen. Je zou dan denken dat het een hele lastige wedstrijd was. Was het op zich ook wel, maar daar komt wel bij dat wij met 9 meiden speelden tegen 11 meiden van Yerseke. Nu hadden we wel genoeg meiden op het veld staan en ook nog eens 2 op de bank. En zoals we altijd zeggen: we zullen ze eens een poepje laten ruiken.

Het fluitsignaal klonk en we wilden vanaf minuut 1 fanatiek naar het doel. We merkten na de eerste minuten dat dit lastiger was dan we dachten, aangezien we wind tegen hadden. Ik denk dat er nu 13 meiden thuis zitten met nek klachten, want we moesten meer omhoog dan omlaag kijken. De ballen vlogen de lucht in en we kregen er maar geen controle op. Hierdoor werd het maken van doelpunten ook erg lastig. Gelukkig kwam daar het verlossende doelpunt dat ons op 1-0 voorsprong bracht. Kaylee kreeg een vrije trap aan de linkerkant. Ze schoot hem voor het doel en Marleine wist de bal in het doel te tikken. Waren we los? Konden we Yerseke nu laten zien wat wij in onze mars hebben?

Het antwoord is nee…. De minuten tikte door en de bal bleef maar in de lucht zweven. Ondertussen was het een en ander gewisseld; Joyce stond voor Anouk. Beau en Samantha op het midden. Gelukkig wist Marleine in de laatste tien minuten van de eerste helft voor het doel te komen en schoot de bal weer netjes in het net; 2-0. Met deze stand gingen we de rust in.

Ondanks de voorsprong waren we de controle een beetje kwijt. De bal was meer in de lucht te vinden dan op het veld en ook kreeg Yerseke te veel de kans om bij ons doel te komen. Dit moest anders. Opdracht was om de bal toch echt laag te houden en elkaar zoveel mogelijk in de voeten te spelen. Ook moesten we goed naar elkaar luisteren en nog ietsjes meer voor elkaar vechten. Zo gezegd zo gedaan, want in de tweede helft waren we iets meer onszelf. We kregen meer kansen en hadden iets meer de controle. Achterin stond het weer als een huis. De kansen die Yerseke kreeg, kwamen niet verder dan de 16. Het was Marleine die de bal vanaf het middenveld mee naar voren kreeg. Zij ging via rechts op zoek naar het doel. Zij schoot de bal voor en daar was Cindy die de bal in het net wist te krijgen; 3-0.

We stonden 3-0 voor, maar dat had ook wel 8-0 kunnen zijn. Helaas had de keepster van Yerseke honing op haar handschoenen en kwamen er meer ballen in haar handen dan in het doel. Ook werden we erg moe van de wind en waren we enigszins klaar met deze wedstrijd. Toch kwamen er weer kansen voor ons. In de laatste minuut waren het Marleine en Emmelijn, die samen achter de bal aagingen. Emmelijn kon de bal nog net een klein tikje geven, zodat Marleine hem verder mee naar het doel kon nemen. Ze zag het hoekje en schoot; 4-0. En nog geen seconde later kwam daar het verlossende fluitsignaal.

De drie punten zijn weer in Dinteloord gebleven. We staan nog steeds op de mooie eerste plek en zijn erop gebrand om op die eerste plek te blijven. Wij zullen de aankomende weken dan ook blijven vechten voor die punten. Volgende week spelen wij om 12.30 uur in Waarde. Zien we onze supporters daar? We hebben het zonnetje al besteld. Tot dan!