Prinsenland laat 2 dure punten liggen

Prinsenland reisde vol vertrouwen af naar Terneuzen na de zege van vorige week op de Meeuwen. Van dat vertrouwen was echter het eerste half uur van de wedstrijd weinig terug te zien. De Dinteloordse ploeg speelde erg slordig en ver onder haar kunnen. Terneuzense Boys kon daar ook bar weinig tegenover stellen in dit eerste half uur, en zo kregen de toeschouwers een slaapverwekkende wedstrijd voorgeschoteld. Na 32 minuten viel toch plotseling het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een diepe bal van achteruit werd door de Prinsenland defensie slecht ingeschat en de spits van Terneuzense Boys schoot uit de draai raak: 1-0. Zo stond Prinsenland bij de eerste beste kans tegen weer op achterstand. Vlak daarna nog een gevaarlijk moment voor het doel van Wessel Sloof, maar hij tikte een kopbal tot hoekschop. Tot zover de gevaarlijke momenten van Terneuzense Boys voor rust. Prinsenland kon daar in de eerste helft echter bar weinig tegenover stellen. Eén keer was Jonathan Franscisca dichtbij de gelijkmaker uit een vrije trap, maar hij kwam net een teenlengte tekort. In de hele eerste helft slaagde Prinsenland er maar één keer in om een goed voetballende aanval op te zetten. Jacco de Gast zette Brendon Jansen aan het werk aan de rechterkant, hij passeerde zijn tegenstander goed en leverde een prima voorzet af. Deze kwam bij Nicky de Frel terecht en hij besloot de bal terug te leggen op de doorgelopen Jacco de Gast. Zijn inzet verdween langs de keeper, maar werd echter op het laatste moment nog van de doellijn gehaald door een speler van Terneuzense Boys, waardoor de ruststand 1-0 bleef voor de Zeeuwen.

Na rust een heel ander Prinsenland. De ploeg moest van trainer van der Woerdt alle schroom van zich afgooien en gewoon gaan doen waar het goed in is: strijdlust in combinatie met goed positiespel vanuit het middenveld. Dit resulteerde in een stortvloed aan kansen voor de Dinteloorders. Eerst was het Brendon Jansen die een goede kans liet liggen op de gelijkmaker. Vlak hierna volgde de mooiste aanval van de middag. Via een combinatie over de as van het veld, waarbij de bal steeds één keer werd geraakt, tussen de Gast, Heskens, Traets en opnieuw Heskens, kwam Jonathan Francisca alleen voor de doelman, maar hij schoof de bal naast het doel van Terneuzense Boys. Prinsenland bleef veruit de beste ploeg na rust en bleef de druk opvoeren. Dit resulteerde in de 66e minuut eindelijk in een doelpunt van Jonathan Francisca, maar hij werd (twijfelachtig) teruggefloten voor buitenspel, waardoor het nog steeds 1-0 bleef. Nicky de Frel was een goede 5 minuten later opnieuw dichtbij de gelijkmaker, maar hij kon een mooie pass van Jacco de Gast door het hart van de defensie niet bekronen met een goal. Nu begon ook de tijd te dringen voor Prinsenland. Terneuzense Boys kwam er in deze fase al helemaal niet meer aan te pas en doelman Wessel Sloof heeft nauwelijks iets te doen gehad. Tien minuten voor tijd viel dan eindelijk de verdiende gelijkmaker. Een goede aanval over de linkerkant kwam terecht bij Brendon Jansen. Hij legde de bal breed op de mee opgekomen Sven Damen en die schoot de bal koelbloedig langs de doelman van Terneuzense Boys: 1-1. Prinsenland voelde hierna dat het op zoek moest gaan naar de overwinning, omdat het veel beter was dan haar tegenstander. En die kansen op de overwinning kwamen er zeker nog. Zo ging Jonathan Francisca door het centrum af op het doel en liepen naast hem twee medespelers vrij om het karwei af te maken, maar Jonathan zag hen niet en besloot om de bal zelf te schieten. Helaas ging deze net over. Prinsenland kreeg hierna nog één kans. In blessuretijd nam Jacco de Gast een directe vrije trap en deze leek in het doel te verdwijnen, maar toch kon de keeper de bal nog uit het doel tikken. De bal kwam prompt voor de voeten van Dorus Bakker en hij schoot de bal snoeihard tegen de paal, waarna de scheidsrechter direct een einde maakte aan dit duel. Prinsenland doet zichzelf enorm tekort met dit 1-1 gelijkspel. Volgende week speelt het thuis tegen koploper Bruse Boys. Met dezelfde inzet als de tweede helft moet ook die ploeg het lastig gemaakt kunnen worden.