De dames nemen de punten mee terug naar Brabant

Vandaag mochten we weer afreizen naar het zonnige Zeeland. Deze week was er wel echt zon. Met het zonnetje op onze gezichtjes begonnen we vrolijk aan de warming up. In de kleedkamer vertelde onze trainer dat we het niet moeten onderschatten. We moeten elke week blijven vechten om de punten binnen te harken. We staan wel eerste, maar dat kan ook zo weer anders zijn. Dus vanaf minuut 1 vol erop en de tegenstander een poepje laten ruiken.

De opstelling was als volgt: Ashley in het doel, Anouk laatste vrouw met Melike als voorstopper. Veronique rechtsback en Nathalie linksback. Kaylee stond rechtshalf, Beau en Emmelijn op het midden en Romy linkshalf. Voorin Marleine en (als nieuwkomer in de voorhoede) Cindy. Onze Babet is helaas nog steeds geblesseerd en kwam zoals gewoonlijk ons aanmoedigen. Onze Joyce en super leider Rene zitten heerlijk in het Spaanse zonnetje; wachtend op de einduitslag.

De scheids floot en wij gingen er vol tegen aan. De bal werd door Bruse Boys naar voren geschopt, maar kwam tegen de scheids aan en Beau nam de bal over en schoot naar Marleine. Marleine bewoog zich als een slang door de verdediging heen en schoot de bal binnen, 0-1. Ondanks dat we voor stonden, was het erg onrustig in het veld. De bal werd heen en weer getrapt zonder te kijken. Toch was het Marleine die na een kwartier weer een doelpuntje wist te pikken, 0-2. De tegenstander was niet moeilijk. Ze kregen hun posities niet goed, waardoor bij ons elke keer 1 vrouw vrij stond. Hier moesten wij gebruik van maken. Cindy kwam van de linkerkant en schoot de bal op Marleine; zij schoot, maar dit keer was het mis(poes).

Ik wil even uitwijken. Een soufflé of een brownie zijn het lekkerst als ze zijn ingezakt. Je haalt ze uit de oven en laat ze afkoelen. Intussen zakken ze in. Lekker krokant aan de buitenkant en plakkerig van binnen. Ik kan je 1 ding zeggen: hartstikke lekker bij een soufflé of een brownie, maar niet bij het voetballen. We zakten weer eens in en gaven Bruse Boys kansen om op onze helft te komen. Onze laatste vrouw Anouk probeerde iedereen weer even op te peppen, maar dit lukte helaas niet. Toch wisten we alsnog het doel te vinden. Dit keer was het Kaylee die van rechts de bal voor het doel langs schoot op zoek naar Marleine. De bal was iets te hard en kwam in de linkerhoek, ze draaide en schoot opnieuw terug naar Kaylee. Zij stond voor het doel en schoot de bal in het netje, 0-3.

Bruse Boys kreeg daarom de laatste paar minuten meerdere kansen. Maar waar zijn we zonder onze ijzersterke keepster. In Bruinisse zijn ze fan van haar, maar gelukkig is en blijft ze van ons. Zonder Ashley waren we nergens deze wedstrijd en wist nog voor rust 3 ballen uit het net te houden.

De opdracht in de rust was duidelijk: feller, meer rust en overspelen. Met deze drie opdrachten gingen we weer het veld op. Het fluitsignaal klonk weer en we gingen weer fel aan de slag. De aanvallen kwamen weer op gang bij ons. Cindy die was verhuisd naar linkshalf nam de bal mee naar voren, zag Marleine staan en gaf de bal voor. Deze was helaas naast. De verdediging stond ook weer haar mannetje en het middenveld sloot ook meer aan. Hierdoor werd het spel weer vanuit achteren opgebouwd. Veronique nam de uitgooi en Kaylee nam de bal mee over de rechterkant. Zij gaf de bal voor aan Samantha. Samantha zag haar kans en schoot van afstand. Helaas was deze over. De aanvallen hielden gelukkig niet op. Dit keer was het Emmelijn die met een goede actie naar voren kwam en schoot voor op Marleine. Marleine nam de bal mee voorbij de laatste vrouw en schoot de bal in het net, 0-4. Vervolgens was het aan Cindy om de bal vanaf de linkerkant mee te nemen naar voren. Ze ging twee tegenstanders voorbij, maar dit werd helaas geen doelpunt.

Toch was het weer Prinsenland die ging inzakken, waardoor Bruse Boys soms gevaarlijk door de verdediging heen kwam. De dames van Bruse Boys waren snel en dit vergde veel energie van de verdediging. Ashley kwam weer 1 op 1 te staan met de tegenstander en natuurlijk houdt ze ook deze tegen.

Het was weer tijd om in de aanval te gaan. Emmelijn schoot op de keepster, maar deze werd tegen gehouden, keepster laat los en daar was Kaylee om de bal alsnog in het netje te schieten, 0-5. Vanaf de rechterkant kwam Samantha oplopen en schoot naar Marleine. Marleine schoot vanaf de rechterkant, maar schoot op de paal. En daar was Cindy die de afvallende bal alsnog in het doel schoot, 0-6. En zoals eerder weer zakte Prinsenland in. Het lijkt wel op een refrein van een liedje, die komen ook steeds terug. Met een kleine reorganisatie van achterin (wie pakt wie) kwam Bruse Boys niet al te vaak voor ons doel. Maar toch in de laatste minuten werd het weer spannend. De spitsen van Bruse Boys waren snel en kwamen af en toe voor het doel. De bal kwam bij Nathalie terecht vanuit de lucht, zij wilde hem weg schieten…….. Maar helaas de verkeerde kant op. Ashley kon de bal niet meer tegen houden dit keer en de bal zat erin, 1-6. Van de positieve kant gezien: alleen de Prinsenland dames hebben gescoord deze wedstrijd. De tegenstander is het niet gelukt. En ook nog een leuk weetje. De thuiswedstrijd eindigde in 6-1. De uitwedstrijd dus ook, 1-6.

Al met al een onrustige wedstrijd, met pieken van felheid en combinaties. Alsnog zijn de punten weer voor ons en blijven we op de eerste plek! De complimenten aan de woman of the match; onze keepster Ashley!

Volgende week staat Wemeldinge/Yerseke op de planning. Thuis om 12 uur. Wij zien jullie volgende week weer?