kwartfinale KNVB beker tegen Rimboe 2

¼ finale KNVB Beker
Op zaterdag stond, na een flinke periode van verplichte rust door de vele afgelastingen, de op papier zware wedstrijd tegen Rimboe 2 op het programma. Na de winterstop begon ons team slecht met een zwakke prestatie tegen De Fendert, een 2-4 thuisnederlaag. Gelukkig herpakten we ons uit tegen BSC 2 met een strakke 0-3 overwinning.

Met voldoende zelfvertrouwen vertrokken we zaterdagochtend richting Wouwse Plantage. Het afgelegen sportpark deed wat weemoedig aan en ondanks de zon die af en toe doorbrak, hing er een matte sfeer rondom de kantine en het gedateerde complex.

Op voorhand was al duidelijk dat slechts het resultaat zou gelden en de TC van vvPrinsenland 3 bedacht die ochtend een helder strijdplan; vanuit een defensieve basis ons eigen opbouwende spel spelen en optimaal profiteren van de snelheid op de flanken als de kansen zich zouden voordoen. Zo geschiede.

Rimboe 2 bleek de eerste helft een taaie kluif. Joost de Schutter had het ons wat makkelijker kunnen maken door een eigenlijk niet te missen kans te missen, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat Rimboe degelijk speelde. Met veel kracht en inzet wisten ze ons met regelmaat te ontregelen en wij kwamen lastig in het spel. De degelijke defensie, met o.a. Lex Witter en Marc Huijsmans in de centrale rol met daarvoor powerhouse Carlo en Matthijs zorgden voor rust achterin en een heuse ‘muur’. Rimboe heeft eigenlijk niet een echte kans kunnen afdwingen, behalve bij een wat achteloze terugspeelbal van Desmond die door snelle Rick kundig werd weggewerkt.

De 2e helft begonnen we wat feller en het leek erop dat de krachten bij de jonge gasten van Rimboe wat wegvloeiden. Na ca 10 minuten spelen werd een prachtige vloeiende aanval over de rechterflank koelbloedig afgerond door onze topscoorder Tom Testers. De 0-1 stond op de borden en dat zorgde voor een stukje ontspanning.
De mannen van Rimboe lieten het er zeker niet bij zitten en zochten meer en meer de grenzen op met stevig spel. De wedstrijd werd geleid door een prima scheidsrechter die over een weer wel veel toeliet, maar een hele puike wedstrijd heeft gefloten.

Rimboe moest wat meer komen om de gelijkmaker op te zoeken, maar liet daarbij ook de nodige ruimtes vallen. Weer was het onze Tom die na een mooie beweging van Joost in scoringspositie kwam en het ook deze keer weer vakkundig afrondde: 0-2 in de 77e minuut. De wedstrijd leek gespeeld.

Dat voetbal ook emotie is, bleek enkele minuten later toen een wat ongelukkige actie van een eigen verdediger en Matthijs leidde tot een kleine schermutseling. Over een weer gingen wat krachtermen over het veld en de kortdate scheidsrechter stuurde vlak voor tijd 2 spelers van beide kanten naar de kleedkamer. Met 9 tegen 9 speelde vvPrinsenland 3 de wedstrijd rustig uit. Een mooie pot voetbal met uiteindelijk een terechte winnaar.

De halve finale is een feit en dat betekent dat ons team nog steeds in de race is voor de dubbel dit seizoen! Volgende doel is de wedstrijd op 11 maart, thuis tegen de nummer 2: SPS 3.