Prinsenland behaalt zwaarbevochten driepunter

Afgelopen zaterdag speelde Prinsenland een lastige uitwedstrijd bij de Meeuwen. De eerdere ontmoeting in Dinteloord eindigde in een 3-4 zege voor de Zeeuwen, dus Prinsenland wist dat het haar borst nat kon maken. Prinsenland moest winnen om niet nog verder in de degradatiezorgen te komen. De ploeg speelt vaak goed positiespel en krijgt vaak de complimenten van de tegenpartij, maar staat vaak met lege handen. Hierom besloot trainer Erwin van der Woerdt om het strijdplan enigszins aan te passen en zijn ploeg iets defensiever te laten beginnen. Dit pakte goed uit in de beginfase van de wedstrijd. Al na iets meer dan twee minuten vond er een mooie combinatie plaats op het middenveld tussen Heskens, Brosky en de Gast, waarna laatstgenoemde Pieter Suijkerbuijk alleen op de doelman afstuurde. Hij kon echter helaas net niet bij de bal, waardoor deze kans ongevaarlijk bleef. Daarna gebeurde er weinig in de eerste 20 minuten, totdat de Meeuwen er gevaarlijk uit kwam over de rechterkant. Een prima voorzet kon vrij worden ingekopt door de spits van de thuisploeg, maar gelukkig voor Prinsenland ontsnapte zij aan een achterstand. Tien minuten later was het wel raak aan de andere kant. Prinsenland kreeg een vrije trap te nemen op een meter of 20 van het doel van de Meeuwen en Joep Brosky krulde de bal feilloos langs de muur in het doel: 0-1. Tot aan het rustsignaal gebeurde er daarna vrijwel niets noemenswaardig meer, waardoor Prinsenland sinds lange tijd weer eens met een voorsprong de rust in ging.

Na rust begon de Meeuwen feller dan de Dinteloordse bezoekers en uit één van de eerste aanvallen na rust maakten zij gelijk. Een voorzet van de linkerkant werd teruggekopt in het zestienmetergebied en daar kon iemand van de Meeuwen geheel vrijstaand de 1-1 binnenkoppen. In die fase van het duel had Prinsenland het lastig, omdat de Meeuwen met veel lange ballen en fysiek spel het de defensie van Prinsenland lastig maakte. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. In de slotfase van dit duel kon het alle kanten op. De wedstrijd werd steeds meer open en beide ploegen gingen voor de winst, in de wetenschap dat een punt voor beide ploegen nauwelijks iets opschoot. Eerst kreeg de Meeuwen een prima kans om op 2-1 te komen, maar de goed keepende Wessel Sloof pakte deze lage inzet goed uit de hoek. Aan de andere kant was eerst Jacco de Gast dichtbij de 1-2, maar hij schoot de bal over het doel. Vlak daarna was het Joep Brosky die Prinsenland op voorsprong had moeten koppen uit een corner van Bryan Traets, maar kopte de bal eveneens over het doel. Een klein kwartier voor tijd had invaller Nicky de Frel de 1-2 op zijn schoen op aangeven van de Gast, maar hij schoot de bal ook naast, waardoor het 1-1 bleef. Na deze fase kwam Prinsenland nog twee keer zelf goed weg. Eerst werd een bal net naast gekopt, waarna Wessel Sloof opnieuw een bijna zeker doelpunt tot corner wist te verwerken. Het leek erop dat dit duel in een terecht gelijkspel zou eindigen en dat beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt. Uit één van de laatste aanvallen van dit duel viel uiteindelijk de beslissing. Joep Brosky zocht de korte hoek met een schot, maar zijn schot werd gered en zo kreeg Prinsenland nog een hoekschop in de blessuretijd. Opnieuw bracht Bryan Traets de bal gevaarlijk in en bij de tweede paal wist Sven Damen tot twee keer toe de bal op het doel te koppen, maar tweemaal redde de doelman. De bal kwam via deze doelman echter bij Joep Brosky voor zijn voeten en die aarzelde geen moment en schoot de bal hard en hoog in de het doel, waardoor Prinsenland alsnog met de zeer belangrijke drie punten huiswaarts ging. Op basis van inzet een prima teamprestatie en het is te hopen dat deze lijn doorgezet kan worden naar volgende week, wanneer Prinsenland afreist naar Terneuzen om het op te nemen tegen Terneuzense Boys.