Prinsenland 5 wint, maar verliest Christian Nieuwland.

Vandaag was er een inhaalwedstrijd thuis tegen VV De Fendert. Na de eerdere ontmoeting tussen beide is prinsenland gewaarschuwd dat deze tegenstander serieus aangepakt dient te worden, want anders zal er niet gewonnen worden.
Bij winst komen we in wedstrijden gelijk met de concurrenten en kunnen we op 5 en 6 punten los komen van de nummer 2 en 3 op de ranglijst.
De opstelling moest voor aftrap nog gewijzigd worden na een paar afmeldingen, maar hier was al snel een goed alternatief voor. En konden we alsnog met voldoende spelers op de bank aantreden om deze middag tot een goed einde te brengen. De aftrap was voor de blauwgele en die lieten de bal rollen iets na half 3. Het was meteen duidelijk dat er één speler van de fendert de eerdere confrontatie niet vergeten was en ging als een wezenloze ieder duel aan, maar achteraf bleek dit zijn standaardspeelstijl zijn volgens menig teamgenoot. Na 5 minuten spelen kwam Hielke de Jong door over links en kwam met een lage voorzet in het doelgebied. Op deze bal liep onze international Karim Aly Hassan als een echte Egyptenaar in en verwerkte de perfecte voorzet van De Jong in de linker bovenhoek 1-0. Wat een begin van deze cruciale hoorde richting de eindstreep van het seizoen.
Het was nu aan de bezoekers om uit hun nest te komen en kansen te gaan creëren, maar zoals iedere week staat het achterin bij het 5e als een huis dit keer was het John Landman, Rick Nieuwland, Arno van Wezel en Richard van Eekelen die samen met sluitpost Kevin Dierks die natuurlijk niet zomaar verschalkt zal worden met deze muur voor hem die het de fendert enorm lastig maakte om vanmiddag te scoren. Zij kwamen echter op een doelpoging na een vrije trap van hun laatste man, maar zijn inzet werd gelukkig verwerkt door het hoofd van onze Rick anders had deze bal diagonaal in het doel verdwenen geweest.
Na zo’n 20 minuten gespeeld te hebben kwam prinsenland eruit over rechts Christian Nieuwland werd weggestuurd en nam de bal goed mee. Hij wilde zijn directe tegenstander omspelen met een kapbeweging, maar bij de kapbeweging ging het gruwelijk mis. Hij verdraaide hierbij zijn knie en schreeuwde het uit van de pijn. Het leek er al snel op en zo voelde hij het zelf ook dat het weer zover was dat hij zijn kniebanden had afgescheurd. Later op de avond bleek dat het gelukkig niet afgescheurd is, maar hij wel serieus moest gaan nadenken over hoe nu verder.
Dit was een flinke tegenslag die we te verwerken kregen halverwege de 1e helft gelukkig hadden we de sloopkogel nog op de bank en konden we Nick Dierks inbrengen voor Christian. In de 31e minuut werd er druk op de achterhoede van de bezoekers gezet en zij konden alleen nog maar terug op hun keeper spelen en die was meevoetballend niet ijzersterk. Het stond zodoende vast dat de doelman de bal zodanig slecht verwerkte dat hij de bal bij spits Karim in de voeten schoot. Karim liep vervolgens richting het doel en omspeelde de doelman en kon vervolgens de bal afleggen op de vrij staande Nick, maar hij verkoos ervoor om zelf richting goal te wandelen en de bal binnen de schuiven 2-0 voorsprong. Een heerlijke opsteker na het uitvallen van Christian en een mooie uitgangspositie voor het verdere verloop van de wedstrijd. We waren in de vorige wedstrijd al gewaarschuwd dat zij enkel en alleen gevaarlijk konden worden uit vrije trappen of hoekschoppen. En wat gebeurd er dan natuurlijk, juist we geven onnodige vrije trappen of hoekschoppen weg. In de 39e minuut probeerde Victor Prent de bal voetballend uit te verdedigen, maar hij zag geen teamgenoot vrij staan en was net te laat om de bal weg te jagen en in de kluts was hij de laatste die aan de bal zat, waardoor het een hoekschop werd. Uit deze hoekschop kwam de fendert voor rust terug tot 2-1. Hielke was de 1e helft de echte uitblinker met een assist, heel veel inzet en strijd waardoor hij al zijn duels won. De scheidsrechter M. Ooijens floot voor het rustsignaal na 45 minuten.
In de rust ging vooral alle aandacht uit naar onze Christian iedereen ging even langs en daarna terug in de kleedkamer om de koppen bij elkaar te steken om de wedstrijd goed af te sluiten met zijn allen voor onze Christian. Met wat wissels in de maak kwamen we weer met elftal naar buiten voor de 2e helft.

De 2e helft was een rommelige helft. Veel balverlies aan beide zijden. De fendert pompte iedere bal van achteren naar voren naar de lange spits, maar dit leverde keer op keer niets op. Prinsenland kwam creëerden zo nu en dan een kansje. Het was vooral Karim Aly Hassan die het eindstation was deze middag alleen zijn inzet werd gekeerd door de doelman of hij gleed door vermoeidheid onderuit in de eindfase. na 60 minuten was het tijdperk Aly Hassan voorbij en ging hij naar de kant onder luid applaus van familie op de tribune hij nam dit groots in ontvangst, maar was niet te vrede over dat hij gewisseld werd voor Chris Bouwman de vedette. Het was wederom Hielke de Jong die er met zijn werklust deze middag en met de donkere wolken boven het veld die het lichtpuntje van de wedstrijd was. Door zijn tomeloze inzet bracht hij menig mens in scoringspositie alleen zoals eerder in het verslag bracht de doelman redding. Nick Dierks had de 3-1 op zijn schoen. Hij werd vrijgespeeld door Maikel en hij kon de bal afgeven, maar schoot zelf recht door de midden. Met nog een paar minuten op de klok werd Nick gewisseld voor Karim, want Nick was met vuur aan het spelen de laatste minuten en dat neigde naar een gele kaart, waardoor er werd besloten om hem snel te wisselen. Hielke werd door een steekbal van Maikel diep gestuurd alleen hij ronde niet zelf af, maar gaf de bal schuin breed op de meegelopen Hassan, maar die kon de bal niet meer op doel krijgen vanaf de achterlijn. De laatste doelkans was voor Maikel. Na een verre uittrap van Kevin Dierks stond Maikel oog in oog met de laatste man voor hem en daar achter de doelman. Hij probeerde met een geplaatst schot in de verre hoek de doelman te verschalken, maar die pakte de pal prachtig met een zweefduik en dat was voor arbiter M. Ooijens het moment om een einde te maken aan deze sportieve wedstrijd. Prinsenland wint deze matige wedstrijd met 2-1 van De Fendert.
Man of the match is niemand anders dan Hielke de Jong.

Volgende week speelt het 5e uit tegen Virtus om 15:00 uur in Zevenbergen.
thuis werd er met 5-0 gewonnen, maar dat wilt niets zeggen.