Prinsenland 5 alleen aan kop door nederlaag concurrent

Zaterdagmiddag reisden we af naar Etten Leur om tegen Unitas’30 3. De vorige ontmoeting werd met 13-1 winst afgesloten in Dinteloord, maar zoals bekend mag je niemand onderschatten in de returnwedstrijden en moeten we iedere wedstrijd alles op alles zetten om tot een goed resultaat te komen. Met een selectie van 15 man stonden we rond de klok van 14:30 paraat op het achterste veld van het grote complex van Unitas’30.

Na de aftrap was het meteen prinsenland dat gevaarlijk werd, want over de linkervleugel was Hielke de Jong vertrokken en met een goede voorzet kwam De bal voor de voeten van Chris Bouwman, maar zijn inzet werd nog gekeerd door de doelman en dat leverde een hoekschop op. Uit diezelfde hoekschop genomen door Hielke was het Nick Dierks die dichtbij was om de score te openen, maar zijn kopbal verdween net naast het doel. Na 7 minuten spelen was het dan wel raak, Nick was er doorheen en liep alleen op de doelman af naast hem zat Maikel nog zijn schoenen vast te maken die was net op tijd klaar om dit buitenkansje op aangeven van Nick af te maken 0-1. Minuut 16 was het wederom Maikel die scoorde ditmaal op aangeven van Chris Bouwman 0-2. Unitas kwam in de 1e helft niet verder dan wat afstand schotjes in het vangnet of rollertjes in de handen van onze doelman Kevin Dierks. In de 23e minuut was het dan ook niet raar dat Kevin Dierks de aangever was bij de 3-0. Na een verre uittrap lanceerde hij zijn jongste broertje die op zijn beurt het de keeper van Unitas zo lastig maakte dat die alleen nog maar de bal kon verwerken door een ros naar voren te geven helaas voor hem schoot hij de bal tegen Nick aan en zag de bal vervolgens door Nick over de doellijn gelopen worden 0-3.
Hierna kregen de blauwgele nog diverse mogelijkheden Chris Bouwman stuitte op de doelman, nadat tie door Hielke in scoringspositie was gebracht. Hielke zelf kreeg ook nog een paar mogelijkheden zijn inzet ging echter via de paal eruit en een enkele keer kon hij de bal niet verwerken tot doelpunt na een polletje voor de doellijn. Werner de Bont was ook nog gevaarlijk met een afstandsschot, maar die ging rakelings over. Nog voor rust viel dan alsnog een doelpunt in ons voordeel. De net ingevallen Adelio Gomes en John Landman waren hier bij betrokken. Adelio zorgde ervoor met een mooie assist dat John in stelling werd gebracht en zijn schot verdween achter de doelman 0-4. Een keurige ruststand en niet meer dan terecht het spelbeeld gezien. Achterin stond het weer als een huis met doelman Kevin Dierks en verdedigers Johan Bierings, Patrick Nieuwland, Rick Nieuwland, Richard van Eekelen en kort daarvoor Arno van Wezel.

De 2e helft begon weliswaar zoals we de 1e helft gestopt waren met de ene kans na de andere kans. Het duurde alleen tot minuut 56 voordat het doel gevonden werd. Rick Nieuwland kreeg de mogelijkheid om mee naar voren te gaan en liet hier geen gras over groeien in de eindfase bezorgde hij de bal op randje zestien voor de voeten van onze eigen Christiano Ronaldo alias Dave Stolk met een diagonaal schot schoot hij de bal in de rechter bovenhoek 0-5. Na een uur gespeeld te hebben kwam er uit het niets een spits van Unitas vrij voor het doel te staan net zoals de thuiswedstrijd wist hij hier wel raad mee en verschalkte jammerlijk genoeg onze doelman 1-5.
71e minuut was het weer raak voor prinsenland Nick gaf de bal perfect voor op Maikel die vervolgens de bal kon binnen schieten 1-6. Na een 78 minuten kreeg Hielke het op zijn hielen en begon aan een solo alleen werd hij neergehaald in het strafschopgebied penalty dus. Hier hebben we onze goalie Kevin Dierks voor die naar voren kwam en aanlegde voor dit cadeautje. Hij schoot hem beheerst binnen, maar op aangeven van de doelman van Unitas moest de strafschop opnieuw genomen worden, want die had geen fluitje gehoord. Kevin ging opnieuw achter de bal staan en schoot ook deze binnen, waardoor de stand alsnog 1-7 werd. 81e minuut zorgden het spitsenduo Nick Dierks en Chris Bouwman voor de 1-8 Nick wist de steekbal van Bouwman af te ronden. Minuut 85 scoorde Maikel zijn vierde doelpunt van de middag wederom op aangeven van de vedette Chris Bouwman de stand kwam toen op 1-9. Iedereen wilde de laatste minuten nog wel even gas geven om de dubbele cijfers te behalen. In de laatste minuut passeerde Maikel op snelheid alle verdedigers en kon de bal gemakkelijk breed leggen op de meegelopen Nick Dierks die er voor zorgde dat de blauwgele met een 1-10 overwinning deze middag konden afsluiten en voor hem leverde dat een hattrick op. Hierna floot de scheidsrechter direct af.

Een kwartier na de wedstrijd zag Chris op de voetbal.nl app dat onze concurrent thuis met 2-5 verloren had en dat beteken dat we eindelijk een gaatje hebben met de nummer 2 uit onze competitie. We hebben het nu in eigenhand om dit seizoen af te sluiten met wat moois in het vooruitzicht wat dat zal zijn zien we aan het einde van de rit wel. We gaan nog geen uitspraken doen behalve over de man of the match van deze middag en dat is niemand anders dan Nick Dierks met een hattrick en 2 assists.

0-1 Maikel (Nick)
0-2 Maikel (Nick)