Wolken van prijzenregen dreigen Sportpark De Molenkreek te bereiken

Zaterdag 18 februari was het eindelijk weer zover. Na een uitgebreide en uitermate productieve oefenperiode was het eerste competitietreffen van 2017 aanstaande. DSE was gastheer van dit treffen.

In DSE troffen we een prima middenmoter, maar met de uitstekende oefenoverwinningen op 2 tweedeklassers in het achterhoofd mocht deze tegenstander geen proberen opleveren in onze jacht op het kampioenschap. Op wat schoonheidsfoutjes in de eerste helft na hadden de geelblauwen het vanmiddag dan ook redelijk eenvoudig. Het is dat de marge lange tijd minimaal bleef, waardoor de blauwhemden vertrouwen bleven houden ons punten af te snoepen. Het ontbrak de heren echter aan aanvallende impulsen. Met een 1-2 eindstand stapte Prinsenland met opnieuw 3 punten van de mat.

Koning Winter leek plaats te hebben gemaakt voor Koning Pils, want onder een heerlijk voorjaarszonnetje werd er afgetrapt voor het vervolg van het tot nu toe succesvolle seizoen. De ambities van DSE waren vanaf minuut 1 duidelijk. De sterke spits had als voorste man de opdracht gekregen niet te veel op de Prinsenland helft te komen en het was dan ook voetballen tegen een enorme blauwe muur. Tot zo’n 25 meter van de goal ging dit uitstekend, maar vanaf dat moment raakte de spreekwoordelijke trechter te vol. Alles trok naar binnen en met z’n 17en op 40 m2 was de ruimte schaars.

Het aantal doelkansen was dan ook op één hand te tellen, waarbij telkens een Etten-Leurs been in de weg lag en tot corner promoveerde. Ook deze waren vandaag niet aan vooral Van Tilburg besteed, want zijn kopballen mistten richting en timing, waardoor de brilstand op het bord bleef.

Aan de andere kant was het tot driemaal toe laksheid centraal in de Prinsenlandverdediging, waardoor Bolluyt aan het werk werd gehouden. Gelukkig voor ons stond het vizier van de DSE spitsen vandaag niet op scherp en bleef ook hun teller op 0 staan.

Het vizier van Nieuwkerk was in minuut 36 echter prima afgesteld. Een splijtende steekpass van Bolluijt werd door hem perfect gecontroleerd en moeiteloos achter de goalie geplaatst. Een verdiende en bevrijdende treffer was zo net voor rust meer dan welkom en bood perspectief voor het tweede bedrijf.

Na wat omzettingen en herziene afspraken was het zonnetje inmiddels achter de wolken verdwenen en konden DSE en Prinsenland weer de wei in. Daar waar in de eerste helft tot op zekere hoogte nog redelijk werd gecombineerd, daar was het de tweede helft bar en boos. Prinsenland werd zienderogen minder en gemak leek in de ploeg te sluipen. DSE wist hiertegenover ook niets te creëren en leek genoegen te nemen met een 1-0 nederlaag. Prinsenland probeerde met vele individuele acties tot diep in de DSE 16 door te dringen, maar al deze acties mistten kracht en oog voor de medespeler. Hierdoor bleef de minimale marge van 1 staan en was de buit nog niet binnen.

Dat leek hij wel toen Sulkers in de 80ste minuut een vrije trap van Geene van richting veranderde en in de lange hoek kopte. Hij verdubbelde de marge en het duel leek in het slot te vallen. Het verzet van DSE was gebroken en ook de aansluitingstreffer na een communicatiefout in de defensie viel voor hen te laat. Na 90 minuten vond de leidsman het welletjes en kon er gedoucht gaan worden met een 2-1 overwinning op zak.

Opnieuw 3 punten voor de mannen van aftreden coach Leest. Dankzij het puntverlies van concurrent Bavel is het kampioensweekend weer een week vooruit geschoven. Dat het kampioenschap eraan zit te komen mag duidelijk zijn, het wanneer blijft momenteel de enige onzekere. De plannen voor het kampioensfeest krijgen gelukkig meer en meer gestalte en we kunnen hiervoor de komende week flink gaan oefenen tijdens carnaval.

Reden genoeg om een week lang te hossen, springen, stampen en zuipen, want met mogelijk 4 seniorenkampioenschappen in het vooruitzicht dreigen de wolken van een prijzenregen zich richting sportpark Molenkreek te begeven.

Voor nu een mooie carnaval, hou ze warm en agge mar leut et. Alaaf!