Prinsenland 5 herpakt zich na beker uitschakeling

Zaterdag 5 februari: “Vandaag hervatte de competitie weer voor de meeste lagere elftallen. Prinsenland was vandaag gastheer voor BSC 4 uit Roosendaal. Voor de winterstop werd er uit gevoetbald tegen deze ploeg toen werd er met 1-9 gewonnen door de blauwgele, maar dat betekende niet dat ze vandaag onderschat moesten worden. De selectie was vandaag vrijwel compleet op 3 afmeldingen na.

BSC mocht na het tossen de helft kiezen en prinsenland kon de bal laten rollen en de competitie in 2017 gaan hervatten. Kort samengevat waren de eerste 28 minuten niet om over naar huis te schrijven. Het leek er wel op of dat de blauwgele het voetballen volledig verleerd waren, daarom was het goed dat de vaste kern achterin hun niveau wel haalde en het slot op de deur hielden. Na 28 minuten spelen werd Christian Nieuwland weggestuurd en het zag er naar uit dat hij de stand op 1-0 ging zetten, maar twee verdedigers van BSC wilden dat niet toelaten en haalde de snelle Nieuwland naar de grond. Arbiter van Diggele kon niets anders dan een strafschop toekennen er was ook geen sprake van commentaar op deze beslissing van de bezoekers. Prinsenland 5 kwam zo op voorsprong doordat Maikel den Ouden de bal van 11 meter binnen schoot 1-0. Het spelbeeld veranderde nauwelijks na de openingstreffer prinsenland had het vandaag het lastigste met zichzelf en bracht hier BSC regelmatig in staat om terug te slaan. Het is dat doelman Kevin Dierks met zijn gouden duo voor zich met Arno van Wezel en Rick Nieuwland deze wedstrijd wel hun niveau behaalde anders had de tussenstand ongetwijfeld in het voordeel van de Roosendaler’s geweest, want topscoorder Den Ouden die had deze dag beter een snipperdag kunnen nemen na een hand vol kansen gemist te hebben.
Christian Nieuwland die was voor rust nog dichtbij de 2-0 maar zijn schot ging via de lat over en daarna klonk het rustsignaal.

In de rust is er gewisseld op menig positie en met vol goede moed de 2e helft oppakken en snel beslissen deze pot, maar dat bleek na 15 minuten na de rust niet het geval te zijn. Het was namelijk nog steeds zoals de 1e helft zowat 45 minuten lang was. Het kwam er op neer dat het wachten was tot BSC de gelijkmaker noteerde en dat gebeurde in de 61e minuut door een schot van een meter of 16 doelman Dierks werd het zicht belemmerd en kon het tij niet meer keren 1-1. Vanaf dat moment domineerde prinsenland de wedstrijd weer en kreeg alle touwtjes in handen. Den Ouden kreeg wederom een legio kansen, maar zag zijn inzet steeds weer gekeerd worden door de keeper van BSC. Na wat overleg kwam er een omzetting Rick kwam van achteren naar voren toe en Christian zakte hierdoor wat behoudender terug. 75e minuut Rick ging de combinatie aan met Maikel en hij kreeg de bal terug in het strafschopgebied en het was Rick Nieuwland die de stand op 2-1 bracht en Prinsenland 5 weer de goede richting op stuurde. Een aantal minuten later gaf Maikel de bal aan Karim Aly Hassan iedereen had verwacht dan er een combinatie aan zat te komen, maar Karim verraste vriend en vijand door de bal onverwachts van afstand op doel te schieten en tot ieder zijn verbazing belandde de bal in de rechter bovenhoek 3-1.
Eindelijk wat lucht en je zag bij iedereen van de blauwgele dat er een hoop last van de schouders viel. Dezelfde Karim bracht de stand ook op 4-1 na een individuele actie kwam hij op rand strafschopgebied en schoot de bal in de korte hoek het leek er even op dat de doelman de bal zou oprapen, maar de goalie dook over de bal heen en hielp prinsenland zo aan de 3 punten, want dit zouden ze met nog 5 minuten op de klok niet meer uit handen geven. De winst was een feit en dat deze wedstrijd snel vergeten moest worden was vrij snel duidelijk. De meeste waren al met volgende week bezig en zo hoort dat ook na iedere wedstrijd niet te lang nagenieten op naar de volgende.
Zaterdag 11 februari om 14:30uur Prinsenland 5 – De Fendert 5 een zware wedstrijd in het vooruitzicht.”

1-0 Maikel den Ouden (penalty)
Rust
2-1 Rick Nieuwland (Maikel)
3-1 Karim Aly Hassan (Maikel)