Prinsenland 5 uit het bekertoernooi na strafschoppen.

De eerste wedstrijd van 2017 werd vandaag gespeeld op zaterdag 22 januari thuis voor de beker de kwartfinale tegenstander werd SPS 2. Er was een algehele afgelasting voor de B-categorie vanuit de KNVB, maar de bekerwedstrijden vallen onder de A-categorie en aangezien vv prinsenland beschikt over maar liefst twee kunstgrasvelden dus kon er gewoon gespeeld worden. rond 14:45 kon er daadwerkelijk afgetrapt worden.
Nog niet iedereen had een plekje gevonden langs het veld of de stand was al 1-0 voor de blauwgele. Victor Prent gaf met een keurige pass Maikel den Ouden de mogelijkheid om de score te openen oog in oog met de doelman schoof Maikel de bal in de verre hoek binnen.
Een heerlijke opsteker met de wind als grote tegenstander de 1e helft. SPS ging het uit een ander vaatje tappen en ging de duels echt op ze Zeeuws aan de beuk erin. Door deze tactiek werd het voetballen voor de blauwgele haast onmogelijk, want het spel lag meer stil hierdoor dan dat er gevoetbald werd. De 1e helft was niet om aan te zien en valt ook weinig over te vertellen de hoogtepunten waren in de 1e minuut en de slotminuut voor rust. Laatste man Rick Nieuwland werd voor rust met een gele kaart naar de kant toegestuurd. Het 5e moest dus zien te overleven de komende 10 minuten met een man minder. Net voor rust kwam de bal in het strafschopgebied de linksbuiten van SPS knikte de bal richting 2e paal doelman Kevin Dierks kon er net bij en de vaart eruit halen, maar hij werd ondersteboven gelopen door een eigen medespeler die bleek een duw van de aanvoerder van SPS te krijgen. Dit werd echter niet geconstateerd op dat moment, hierdoor was het de aanvoerder van SPS die de 1-1 kon binnen tikken, hierop volgde direct het fluitsignaal voor de rust. Een heerlijk begin van de wedstrijd, maar met een zure domper net voor rust.
De 2e helft werd hervat en Maikel kreeg na een lange bal van doelman Kevin een grote kans op de 2-1 alleen de keeper van SPS kon zijn schot nog keren. Aan het spelbeeld veranderde de hele wedstrijd niets het was een echte bekerwedstrijd alles zat erop en eraan. Na 60 minuten spelen kreeg SPS ook een gele kaart en mochten hun het proberen met een man minder aan prinsenland de taak om hier van te profiteren. En dat gebeurde ook vrijwel direct Hielke de Jong nam een hoekschop en deze ging aan iedereen voorbij voor het doel, maar daar bij de 2e paal dook Nick Dierks op en hij kon met zijn hoofd de bal binnen knikken 2-1. Nu was SPS weer aan zet met meer druk naar voren en kregen zij verschillende kleine mogelijkheden, maar daar staat dan altijd de sterke defensie en doelman Dierks nog om het onschadelijk te maken. Na zo’n 70 minuten leekt de halve finale inzicht Daan Huijps lanceerde Den Ouden de bal leek de achterlijn te passeren, maar Maikel schoot uit een haast onmogelijke hoek richting doel en zag de bal bij de 1e paal boven in het doel verdwijnen 3-1 voor. Helaas waren sommige niet scherp na die aftrap en met hun hoofd al bij de volgende ronde en daar was SPS alweer met de aansluitingstreffer 3-2. SPS werd hierdoor sterker en sterker en werd het drukker en drukker voor het doel bij prinsenland. Het was wachten tot de 3-3 ging vallen en jawel hoor SPS kreeg het voor elkaar en bracht de stand terug op 3-3. Hierna vonden de mannen uit zeeland het mooi geweest en ging de wedstrijd controleren en wilde het op penalty’s gooien. SPS scoorden al hun strafschoppen en ging hierdoor door naar de halve finale. Wij wensen hun veel succes en hopen dat zij de beker pakken, dan zijn we uitgeschakeld door de latere bekerwinnaar.
Volgende week start de competitie weer om de uitschakeling voor de beker snel te vergeten dient er gewonnen te worden thuis van BSC. De laatste wedstrijd in 2016 was uit tegen de ploeg uit Roosendaal daar stapten we toen met een 9-1 overwinning van het veld, maar onderschatting mag niet gebeuren en zal er alles uit de kast gehaald moeten worden om dit met een goed resultaat te besluiten.