De dames winnen met dubbele cijfers van Seolto

Na 9 weken mochten onze dames dan eindelijk het veld weer betreden voor een wedstrijd. Een beetje uit ons ritme, omdat de wedstrijd dit keer niet op zaterdag werd gespeeld, maar op de donderdag. Gelukkig waren we niet heel erg van slag en konden wij onze talenten laten zien aan Seolto. Het resulteerde in een mooie einduitslag van 0-12 voor de dames van Prinsenland.
De afgelopen weken hebben wij al wel wat trainingen gehad om zo onze talenten weer even op te frissen. De trainingen zijn leuk en leerzaam, maar in de kantine leer je elkaar toch beter kennen. Zo hebben de dames zich gewaagd aan een potje pesten. Maar wat vinden jullie. Mag je bij een potje pesten uit met de kaart 7 of is dit een pestkaart? Bij ons in het team zijn we er nog steeds niet over eens, maar we zijn benieuwd naar jullie standpunt, dus een reactie plaatsen mag ;).
Wel zijn we het er mee eens dat je alleen maar kan klaverjassen met zijn vieren, dus helaas supporters; aansluiten bij klaverjassen zit er niet in. Aansluiten bij het veld natuurlijk wel. En dat om ons aan te moedigen!
O ja, ik klets er weer op los. Terug naar de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut zetten de dames van Prinsenland druk op de dames van Seolto. Na 4 minuten had Marleine haar eerste kans, maar helaas moest zij nog even wachten op een doelpunt. In de 6e minuut kregen de dames van Prinsenland een vrije trap mee. Kaylee stond achter de bal en schoot de bal over de dames heen. Via de verdediging en langs de keepster ging de bal in het netje, 0-1. We waren los. Marleine kreeg het slalommen goed te pakken en passeerde zo langs de verdediging en schoot de bal in het doel, 0-2. Een minuut later weer een kans voor de dames van Prinsenland. Marleine schoot de bal voor het doel, maar daar stond niemand klaar om de bal in het doel te kaatsen. Na een kwartier kreeg Seolto toch een kansje door twee corners. Gelukkig werden dit geen echte bedreigingen doordat onze verdediging scherp stond om ze weg te schieten of onze keepster Ashley om de bal op te vangen.
Wij waren weer aan de beurt. Marleine sprint op het doel af en speelt een paar mensen uit. De bal had alleen nog net een tikje nodig en dat deed Babet maar al te graag, 0-3. In de 22e minuut werd Marleine in de 16 onderuit gehaald. De scheids vond het niet nodig om te fluiten. Twee minuten later kon de scheids toch zijn fluit weer vinden (hij was al aan het oefenen voor Pasen met paaseieren zoeken). Helaas kwam de vrije trap in de handen van de keeper. Na 25 minuten werd de keepster van Seolto gewisseld. Marleine wilde kijken wat deze keepster kon en ging 1 op 1 op de keepster af. Ze ging de keepster voorbij en het was 0-4. Babet die vanaf de linkerkant opkwam speelde hem naar Emmelijn en zij vervolgens naar Marleine. Deze kans ging helaas over. Niet veel later nog een kans. Nina vanaf de rechterkant geeft de bal voor aan Marleine. Marleine speelt hem terug op Emmelijn en zij ramt hem het doel in, 0-5.
Seolto wilde even kijken of het gras aan de overkant groener was en kwam in de buurt bij het doel van de prinsenland dames. Zij schoten op Joyce (die netjes haar armen naast haar lichaam had) en de scheids vond het een penalty. Geen punt. Onze ijzersterke keepster bleef kalm en gaf de blik. Seolto hield het niet meer van de spanning en schoot over. Het wordt bijna saai met al deze doelpunten. O nee toch niet, doelpunten zijn leuk. Dus daar komt er weer eentje. En drie keer raden van wie….? Juist ja ook de 0-6 wist Marleine in het doel te schieten. Ik zeg mannen van Prinsenland pas maar op voor die topscorelijst, want de dames zijn weer goed op gang naar de eerste plek! En met deze 0-6 gaan we de rust in.
Na een glaasje ranja in de rust konden de dames er weer tegen aan. We waren op zoek naar de dubbele cijfers. In de 46e minuut geeft Marleine de bal voor het doel. Helaas was Cindy haar grote teen net niet groot genoeg om de bal een tikje te geven. Ook de rebound werd door Beau helaas niet benut. Twee minuten later kreeg Nina de bal van Emmelijn, maar Nina schoot de bal midden op de keepster. Onze Beau schiet op de training de ene na de andere bal super mooi het doel. Helaas tijdens de wedstrijden wilt Beau nog niet scoren. Beau schoot dit keer op de lat. In de 50e minuut schoot Anouk de bal naar voren naar Emmelijn en Marleine. Marleine pakte de bal op en schoot hem vanaf de linkerkant schuin het doel in, 0-7. 6 minuten later hadden we weer een mooie combinatie (de trainingen lijken toch te werken). Kaylee gaf een steekpass op Emmelijn, maar de kans werd niet benut. Twee minuten later was het Marleine die de dames op een stand zette van 0-8 en niet veel later op 0-9. We kregen weer een kans. Marleine schoot de bal hoog voor op Kaylee en zij schoot de bal in een boogje over de keepster. De scheids floot en zei: “je stond wel twee meter buitenspel”. Dus wie o wie heeft er een bril voor mij?
De driehoekjes kwamen steeds meer terug bij de dames van Prinsenland. Zo wisten Marleine, Kaylee en Nina een mooie combinatie te maken, maar de bal ging net voor het doel buiten het veld. Emmelijn dacht een minuut later dit kan ik beter en schoot de bal na een mooie aanval de bal links in het hoekje, 0-10. En niet veel later de 0-11. Emmelijn had de smaak te pakken en het woord “hattrick” kwam naar boven. Nina nam de bal mee vanaf de rechterkant en gaf de bal voor op Emmelijn en schoot de 0-12 binnen (en ja ze kreeg haar hattrick).
En hiermee de eindstand. Ondanks de goede eindstand had onze verdediging het niet altijd makkelijk. Gelukkig stonden Anouk, Joyce, Nathalie en Romy alert te voetballen en wisten veel ballen uit de 16 te houden en het middenveld of de spitsen te vinden.
Dit was een mooie eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen. Laten we dit doorpakken, want het wordt reuze spannend in de top. De Fendert dames zitten ons op de hielen en wij hun. Op dit moment is de eerste plaats weer voor ons, maar wie weet voor hoe lang.
Zaterdag spelen wij niet, maar volgende week wel (11 februari) tegen MZC. Jullie zijn van harte welkom om ons aan te moedigen. Moet je wel een eindje rijden…. We zien jullie in Zierikzee!