Prinsenland 5 plaatst zich voor de kwartfinale van de beker.

Voor de 3e ronde van de beker was Internos zaterdag 5 de tegenstander die naar Dinteloord mocht afreizen om het op te gaan nemen tegen het 5e elftal van VV Prinsenland. Rond 14:15 werd er afgetrapt en de wedstrijd stond onderleiding van Dhr. De Gast. Voor deze wedstrijd kon coach Wally over het maximale aantal spelers beschikken met maarliefst 5 wissels was dit een luxe voor de laatste match in 2016. Het was daarom ook flink puzzelen wat de start opstelling zou gaan worden.
Patrick Nieuwland meldde zich nog voor de wedstrijd af vanwege lichte ziekte, maar kwam zijn team wel aanmoedigen en dat samen met de kers verse papa Chris Bouwman en pas geopereerde Arno van Wezel was Prinsenland 5 helemaal compleet zowel in het veld als langs het veld en dat is dit jaar ook de kracht van het team.
Opstelling: Kevin Dierks, Simon Lekkerkerker, Rick Nieuwland, Peter Korten, Richard van Eekelen, Derrik Vinjé, Christian Nieuwland, Victor Prent, Daan Huijps, Nick Dierks en Maikel den Ouden.
Wisselspelers: Werner de Bont, Adelio Gomes, Karim Aly Hassan, Johan Bierings en Hielke de Jong.
De tos werd gewonnen door Internos en zij mochten de speelhelft kiezen en zo kon Nick Dierks de bal gaan laten rollen via de aftrap. Er werd langzaam gezocht naar een gaatje in de defensie van internos, maar het me brede laatste man viel dat niet echt mee. Toch kwam er in de 5e minuut wel is waar een kans voor Nick Dierks hij werd bereikt door Maikel alleen Nick laat het dit seizoen nog wel is afweten in de beginfase van de wedstrijd om de score te openen. In de 7e minuut was het wel raak. Een werelddoelpunt van Christian Nieuwland hij draaide weg bij zijn tegenstander en schoot de bal met zijn mindere linkervoet van een meter of 25/30 in de linkerbovenhoek. 1-0 dit konden we goed gebruiken om de wedstrijd open te maken. Jammer genoeg bleek internos toch wat in het vat te hebben zitten en kwamen ze met wat dreiging eruit na 13 minuten spelen kwam de uitploeg terug tot 1-1. Vier minuten na de gelijkmaker was het toch weer Prinsenland dat het doel kon vinden. Na een driehoekje tussen Victor Prent, Nick Dierks en Maikel den Ouden was het de laatst genoemde die vrij in het strafschopgebied kwam en de doelman verschalkte met een lage schuiver in de verre hoek 2-1. Bij internos kwam er wat irritatie binnen het team tussen de middenvelders en de verdedigers, hierdoor ontstonden er diverse mogelijkheden voor de thuisploeg, maar een ieder stuitte op de doelman of wist het doel niet te vinden. Nog binnen het half uur werd de stand op 3-1 gebracht. Maikel ging op eigen kracht twee spelers voorbij en wilden de bal voorgeven maar zag zijn eigen inzet in de korte hoek binnen gaan, want ook de doelman verwachtte een voorzet en die stond dus op het verkeerde been. Het leek wel of de mannen uit Etten-Leur het opgegeven hadden, want in de 30e minuut viel ook de 4-1 Maikel kreeg van Peter Korten een pass in de ruimte mee en kon de achterlijn halen en vervolgens de bal bij de 2e paal leggen waar Nick Dierks kwam inlopen en de bal dit maal wel wist binnen te knikken. Internos ging wat omzettingen doen en toch nog wat proberen te forceren. Alleen achterin stond het weer als een huis met Kevin Dierks op doel en daarvoor vandaag het sterke centrale duo Rick Nieuwland samen met Peter Korten, hierdoor konden de backs Johan inmiddels ingevallen voor de geblesseerde Simon en aan de linkerzijde Richard van Eekelen zeer gemakkelijk het seizoen afgaan sluiten op hun vertrouwde plek. Christian stond vandaag op nummero 6 en dat beviel hem prima, maar vond het na 35 minuten wel goed geweest voor de 1e helft hij werd vervangen door Karim Aly Hassan. 38e minuut werd de stand op 5-1 gebracht Maikel lanceerde de super snelle Derrik Vinjé. Derrik kapte op het laatste moment af en stuurde twee spelers het bos in en schoot vervolgens verwoestend in de korte hoek zowat dwars door het net heen volgens assistent Arno van Wezel. De 5-1 was ook tevens de ruststand, want na de 5e goal werd de wedstrijd achterin gedomineerd en met balbezit behoudend uitgespeeld.
De 2e helft werd zoals gewoonlijk gestart met diverse wissels John Landman, Hielke de Jong kwamen binnen de lijnen voor Richard van Eekelen en Nick Dierks. Internos was wel van plan om er nog iets er van te gaan maken en dit resulteerde ook regelmatig in een kans in de twintig minuten die na rust volgden. Prinsenland vond het wel goed geweest en ging het spel weer oppakken na een hoekschop van Internos konden de blauwgele counteren en dan met Vinjé en den Ouden in de voorhoede kan je met een lange bal van doelman Dierks gevaar stichten. De bal viel dit keer aan de zijde van Maikel die vervolgens op snelheid richting de doelman kon het 1 op 1 wist hij het net te vinden en kwam de stand op 6-1 in de 65e minuut. Een mooi moment om te wisselen Daan Huijps verliet het veld voor Werner de bont en Victor Prent werd vervangen door Christian Nieuwland. 75e minuut was het wederom Maikel dit keer op aangeven van Derrik die het doel wist te vinden en de score op 7-1 bracht. De 4e goal van de middag voor den Ouden en hij kreeg direct zijn publiekswissel de altijd fitte en enthousiaste Adelio stond klaar om hem te vervangen en de aanvoerdersband over te nemen.
In het laatste kwartier kwamen er nog kansjes voor Derrik Vinjé, maar kon de 2e helft het vizier niet meer op scherp krijgen anders was de score vast nog hoger uitgevallen. Achterin werd er niets meer weggeven, want Korten, Nieuwland en Dierks hadden het deze middag weer perfect staan. Arbiter A. de Gast vond het mooi geweest en floot voor het eindsignaal met een 7-1 overwinning werd de kwartfinale van de beker bereikt. Man of the match: Vandaag met 90 minuten in de benen op die leeftijd respect voor Peter Korten.

Scoreverloop:
1-0 Christian Nieuwland
2-1 Maikel den Ouden (Victor/Nick)
3-1 Maikel
4-1 Nick Dierks (Maikel)
5-1 Derrik Vinjé (Maikel)
Rust
6-1 Maikel