Prinsenland 5 winterkampioen!

De laatste competitiewedstrijd van het jaar 2016 werd uit gespeeld in Roosendaal tegen BSC 4. Deze tegenstander ontvangen we in 2017 als eerste ook weer thuis om het seizoen te hervatten.

Vandaag werd er met de volgende selectie gespeeld. De basis bestond uit: Kevin Dierks, Johan Bierings, Rick Nieuwland, Patrick Nieuwland, Richard van Eekelen, John Landman, Werner de Bont, Hielke de Jong, Victor Prent, Maikel den Ouden en Dave Stolk.
Vandaag had we een super sterke bank met Oron Agam, Nick Dierks en Karim Aly Hassan.

BSC trapte af en probeerde meteen de aanval te zoeken, maar de lange bal belandde over de zijlijn. De beginfase was weer ouderwets rommelig en menig commentaar ging links en rechts over het veld heen. Het ging vandaag de wedstrijd van Victor en Maikel worden dat zal later nog wel blijken waarom. We waren zo’n 8 minuten onderweg en daar viel de bevrijdende 0-1 voor Prinsenland. Victor bereikte met een splijtende pass Maikel die vervolgens de bal in de verte hoek kon schuiven. Minuut 12 waren ze daar weer Maikel zette een 1-2 op met Victor en kon zo vrij doorlopen naar het doel en schoot toen al de 0-2 van de middag binnen. Hierna kwam BSC wat gevaarlijk op en konden een paar keer op doel schieten, maar stuitte iedere keer weer op doelman Kevin. Na een half uur spelen was den Ouden los en kon alleen op de doelman af, maar werd nog achterhaald door een BSC-speler die uitgleed en de bal voor de voeten van Maikel met zijn handen naar de doelman tikte. Iedereen kon het zien maar de slecht voor de dag gekomen arbiter wilde hier niet aan meewerken en Den Ouden zijn reactie was “is dat geen penalty Pipo”? En daar kreeg hij een gele kaart voor, want de scheids wilde hoe dan ook dat BSC terug in de wedstrijd kon komen. Na wat omzettingen was het in de 35e minuut met een man minder toch Prinsenland dat de stand veranderde. Karim Aly Hassan bleef voorin drukzetten en alle duels met volle kracht aan ging kwam hij ten slotte als winnaar uit de strijd en bleef vervolgens ook nog rustig voor het doel en bracht de score zo op 0-3. Deze zag de scheidsrechter niet aankomen en moest ze plan toen bijstellen. Hierna werd elke schouderduel afgefloten en in een vrije trap voor BSC toegekend. Drie minuten na de 0-3 legde hij de bal op de rand zestien het viel ons nog mee dat hij niet op de stip kwam. Uit deze vrije trap wist BSC de score naar 1-3 terug te brengen. Er was weer hoop voor de arbiter en niet veel later kwamen de blauwgele met 9 man te staan. Werner kreeg een gele kaart na een incident en voordat hij het veld had verlaten kreeg hij al zijn 2e gele en dat betekende dus rood en dat het 5e de overige 50 minuten van deze middag met 10 man moest gaan spelen. Inmiddels mocht Maikel terugkeren na zijn tijdstraf hij stond er nog net geen 10 seconden in of de 3e goal van de middag voor hem lag in het mandje. Wederom was het Victor Prent die hem met een steekpass in het strafschopgebied vrij voor de doelman zette en Den Ouden wist met een droge knal de 1-4 ruststand op het scorebord te noteren.

In de rust werden er weer wissels toegepast en de tactiek aangepast vanwege één man minder. Al snel bleek dat onze tegenstander ook wat wijzigingen had doorgevoerd en de opstelling had aangepast. Er lag nu zoveel ruimte achter de defensie van de BSC en met een snelle spits voorin kon hier vrij eenvoudig gebruik van gemaakt worden. De ingevallen Nick Dierks bereikte in de 52e minuut spits Maikel met een slimme bal langs de verdedigers en dit resulteerde in een 1-5 stand. De supporters konden nog niet met hun ogen knipperen of de 1-6 lag alweer in het doel. Het bekende verhaal de sterk spelende Victor bereikte met een lange bal over de laatste man heen Maikel weer en hij was wederom te machtig tegenover de doelman van BSC nummer 5 was dit alweer voor Maikel den Ouden. Het leek er wel op dat BSC met een paar man minder stond te voetballen, maar dat was dus niet zo zij hadden met de arbiter die net als de 1e helft er alles aan probeerde te doen 12 man deze middag. Maar goed achterin stond het bij Prinsenland als een huis zoals het vrijwel het gehele seizoen al staat en daardoor waren de aanvallers van BSC kansloos de 2e helft. In de 61e minuut was het voor de laatste keer deze middag dat de tandem aan de haal ging. Victor pakte nog net voor zijn wisselbeurt alweer zijn 5e assist van de middag mee, wederom stuurde hij Den Ouden weg en die maakte toen de 1-7 van de wedstrijd. Het werd zo wel heel erg eentonig, maar het was eenmaal niet anders de defensie kon de spits niet onder controle krijgen. Prinsenland vond het wel welletjes geweest en kregen nog diverse kansen alleen nu was het Maikel die de bal aflegde en/of meegaf maar een Dave Stolk, Nick Dierks, Karim Aly Hassan en Hielke de Jong wisten er niet in te slagen om in een tijdbestek van zo’n 20 minuten te scoren. 85e minuut was het dan wel raak uit een hoekschop Dave Stolk wist met een fraaie bal bij de 1e paal Karim te vinden die met krachtige kopbal de doelman wist te verschalken 1-8. Nog voor tijd pikte ook doelman Kevin Dierks zijn assist mee met een verre uittrap over alles en iedereen heen zette hij Den Ouden nog één keer aan het werk die alleen op de keeper afging en met een slim stiftje de doelman passeerde en zo de eindstand op 1-9 bracht en zijn totaal op 7 deze middag.
Door deze overwinning mag Prinsenland 5 zich winterkampioen noemen met hetzelfde aantal punten als Rood Wit, maar 1 wedstrijd minder.

0-1 Maikel (Victor)
0-2 Maikel (Victor)
0-3 Karim
1-4 Maikel (Victor)
Rust
1-5 Maikel (Nick)
1-6 Maikel (Victor)
1-7 Maikel (Victor)
1-8 Karim (Dave)
1-9 Maikel (Kevin)

Volgende week staat de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2016 op het programma er word dan thuis gespeeld om 14:15 tegen Internos zat. 5 voor de 3e ronde van de beker. Bij een overwinning plaatst het 5e zich voor de kwartfinale en bij een uitschakeling volgen er een paar weekendjes extra vrij.