Prinsenland 3: winterkampioenen nog op volle winst na 11 wedstrijden

Onze laatste wedstrijd voor de winterstop hebben wij gespeeld tegen de heren van De Fendert 6. De aftrap zou om kwart over 2 plaatshebben en ruim op tijd arriveerde ons gemotiveerde team op sportpark De Fendert. Daar aangekomen bleek de thuisploeg geen scheidsrechter beschikbaar te hebben en na enige discussie over een weer besloot één van de spelers van de thuisploeg de fluit in de hand te nemen en begon de wedstrijd, iets later dan gepland.

Aanvoerder Matthijs vd Beek bepaalde in nauw overleg met Ton de Deugd de opstelling. Een lastige klus, aangezien we voor deze wedstrijd maar liefst 16 topfitte spelers beschikbaar hadden. Aangezien we onze zegetocht ook in Fijnaart wilden voortzetten, werd gekozen voor de sterkst mogelijke beginopstelling.

De gemiddelde leeftijd van de tegenstander lag wat hoger dan we tot nu toe dit seizoen gewend zijn en misschien leidde dat tot een klein beetje onderschatting. Prinsenland begon wat mat en slordig aan de wedstrijd en de passes waren zeker de eerste periode niet goed. Natuurlijk is er dan gelukkig altijd weer de individuele klasse en kon Tom Testers na een fraaie aanval keurig afronden. De 0-1 stond op de borden en dat gaf wat meer vertrouwen.
De tegenstander leek te ruiken dat er wel wat kansjes lagen en zette prima druk, waardoor Prinsenland niet helemaal lekker kon ballen. Maar ook hier maakte de klasse van enkele spelers korte metten mee: na een strakke voorzet van de rechterkant door Matthijs vd Beek kon Joost Braak met een lepe kopbal de 0-2 aantekenen. Daar waar de tegenstander fel protesteerden, was de scheids niet te verwurmen. Klasse gefloten!

Of er na deze 0-2 weer wat gemakzucht in de ploeg sloop is lastig te bepalen, maar duidelijk was wel dat het spel er niet beter op werd. Twee kleine foutjes in de verdediging zorgden ervoor dat de spanning weerkeerde in de wedstrijd: De Fendert maakte in luttele momenten de 1-2 en ook nog de 2-2. De technische staf heeft Ton na de wedstrijd nog even gewezen op de diverse verbeterpunten voor zijn verdedigende spel en als extra steuntje in de rug de ‘Sukkel van de Week-Award’ uitgereikt.

Na de rust zat er duidelijk meer lijn in het spel en werden er wat meer kansen gecreëerd. Een mooie aanval over links eindigde met een fraaie pass bij Carlo die onverbiddelijk en kiezelhard de 2-3 inschoot. Prachtige goal die hem een nominatie voor ‘Speler van de Week’ opleverde. Maar helaas voor Carlo scoorde Ralf net iets meer puntjes over de hele wedstrijd en greep Ralf Reijenga naar deze prestigieuze prijs.

Een leuke pot voetbal eindigde in 2-3, waardoor onze ploeg officieel Winterkampioen is met 33 punten uit 11 wedstrijden. Ondanks het gegeven dat het seizoen nog lang duurt, durven we al stiekem te mijmeren over de platte kar in mei ’17!
Na de wedstrijd werd Tom Testers gehuldigd als tussentijdse topscoorder en ontving Niels Kroes de award voor ‘Speler van de Maand’. Klasse mannen, goed gedaan.

Kort na de wedstrijd werden we in De Fendert opgeschrikt door een verschrikkelijk bericht: de heer Piet Magielse, die al vele jaren trouwe scheidsrechter en vrijwilliger was bij diverse voetbalclubs in de regio, is op zaterdagmiddag na een wedstrijd gefloten te hebben, getroffen door een hartstilstand en terplekke overleden.
Namens onze ploeg en vereniging hebben wij onze oprechte deelneming betuigd en hebben de vereniging en betrokkenen sterkte gewenst met dit grote verlies. Een mooie voetbalmiddag voor onze ploeg eindigde helaas met een zwart randje.