Solide overwinning op pover Good Luck

Vandaag stond het treffen met Good Luck op het programma. Een team dat, in tegenstelling tot wat de tussenstand doet vermoeden, het Prinsenland in de eerste wedstrijd best lastig wist te maken. Het is geen geweldige ploeg, maar met een hoop inzet wisten zijn Prinsenland in eigen huis op 3-1 te houden. We waren dus niet overtuigd van een eenvoudige middag, maar Good Luck leek de inzet thuis te hebben gelaten en naar Dinteloord te zijn afgereisd om op goed geluk (leuk hè) een puntje te stelen. Een tweede helft waarin de kansen werden afgemaakt was echter voldoende om de zege simpel veilig te stellen. De voorwaartsen werkten aan het vertrouwen en de teller stokte, ondanks gemiste kansen, op 6.

Zo makkelijk als de eindstand doet vermoeden, zo makkelijk leek het de eerste helft echter niet te gaan. Prinsenland had een enorm veldoverwicht en Good Luck trok zich massaal terug rond de zestien. Iets wat je dan niet moet gaan proberen is de combinatie door het midden zoeken, iets wat precies wel werd gedaan. Gedurende de eerste 25 minuten was het dan ook telkens een Good Luck voetje waarin de laatste pass werd gespeeld.

Dat dit niet de manier was leek duidelijk, maar de lange bal die hierna veelvuldig werd gehanteerd leidde ook niet tot grote kansen. Er was veel te weinig beweging op het middenveld, spitsen bewogen niet tot nauwelijks en de verdediging kon eigenlijk niet veel anders. Het was dan ook niet geheel raar dat de voorsprong kwam vanuit en corner.

Al enkele keren waren Sulkers en Van Tilburg dichtbij een goal uit een corner geweest en het was dan ook eerstgenoemde die zijn zoveelste poging uitstekend promoveerde tot voorsprong. 1-0, waarbij het veldoverwicht zonder twijfel uitgedrukt had moeten worden in een grote voorsprong. Niets was echter minder waar en bij het rustsignaal was het nog steeds 1-0 voor de geelblauwen.

In de rust was het recept duidelijk. De buitenspelers stonden verpieteren aan de lijn en moesten veel vaker in stelling worden gebracht. Backs die vaker opkwamen en veel meer beweging op het middenveld zouden de hechte Good Luck formatie uit elkaar moeten spelen om zodoende meer ruimte en kansen te creëren. Dit bleek het juiste recept, want Prinsenland creëerde kans op kans.

Het was echter Good Luck dat geheel tegen de verwachting in op gelijke hoogte kwam. Bij een corner waren geelblauwen in de zestien geposteerd en was man halverwege de eigen helft geheel vrijgelaten. De corner werd teruggelegd en uitstekend door Good Luck speler ingeschoten. Bolluyt kon er met slechts de vingertoppen bij, wat onvoldoende was om een goal te voorkomen. 1-1, maar geen vuiltje aan de lucht.

De periode voor de gelijkmaker bracht namelijk vertrouwen in de Dinteloordse formatie en het is dan ook tekenend dat ondergetekende zich niet meer precies weet te herinneren hoe iedere goal exact ging. Met speels gemak werd Good Luck van het kastje naar de muur gespeeld, waarbij Bolluijt floreerde. De altijd hardwerkende Skilla trok gaten, strooide met passes, buffelde overal op het ziekteverwekkende kunstgras en stond aan de basis van nagenoeg iedere aanval. Hij nam zijn Prinsenland 2 bij de hand en we liepen uit naar een 6-1 zege.

Al met al een verdiende overwinning op een Good Luck dat nooit echt uitstraalde er vol voor te willen gaan en vertrouwen te hebben in een goed resultaat. Kijkend naar de andere resultaten in de competitie was het een zeer voorspelbaar weekend. Bijna alle hoger geklasseerde teams wisten te winnen en zodoende kwam Prinsenland een weekend dichter bij feest.

Een feest dat overigens nog groter kans worden. Naast het tweede staat namelijk het 3e stijf bovenaan, heeft Veteranen 2 nog een aantal punten nodig voor het kampioenschap, is het 5e uitstekend bezig en wonnen de dames vandaag de mega-belangrijke pot tegen koploper De Fendert. 5 Teams die uitstekend bovenin meedraaien, daar kunnen zomaar een heleboel mooie feestweekendjes aankomen.

Zover is het nog niet, want eerst zit de winterstop eraan te komen. Aankomende zaterdag het laatste competitietreffen van het jaar tegen Seolto. Het weekend erna mogen we echte tegenstand verwachten in het bekertoernooi. In de kwartfinale treffen we eersteklasser Unitas 2 en kunnen we de veters goed vastbinden. Seolto moet geen probleem zijn, maarja dat dachten we vorige week tegen The Gunners ook!