Prinsenland 2 slaagt voor zware kampioentest

Op een dag dat de winst slechts een formaliteit leek is Prinsenland 2 flink op de proef gesteld. Het laag geklasseerde, maar zeer gemotiveerde The Gunners was er alles aan gelegen om de koploper te trakteren op haar eerste puntverlies. Tot aan de rust toe leken zij hier met verve in te slagen, want de Bredase formatie ging met een 3-0 voorsprong de rust in. Echter waren het niet de cijfers die boekdelen spraken, maar het spel waarmee The Gunners dit bereikte.

De gehele eerste helft waren de heren uit Breda namelijk heer en meester op het veld. Ieder duel werd vol overgave aangegaan, waartegenover Prinsenland slechts lamme duels tentoonspreidde. De geelblauwen werden dan ook diep op eigen helft teruggedrukt en The Gunners leken Prinsenland vandaag helemaal niets te gunnen. Het was wachten op de openingstreffer en deze viel na ruim 20 minuten. 1-0 Achter en zelf nog geen enkele kans gecreëerd, de voortekenen waren niet best.

Het ging er naarmate de eerste helft vorderde tevens steeds minder rooskleurig uitzien voor de mannen van Leest. Dankzij een heerlijk zaterdagschot en miscommunicatie in de Prinsenland defensie breidde The Gunners haar voorsprong namelijk uit naar 3-0 en daar hadden we helemaal niets tegen in te brengen. Op een kansje voor Valster na werd er niet veel gecreëerd en we mochten van geluk spreken dat de teller in de eerste helft stokte bij de 3.

In de rust was het tijd voor harde woorden. Het moest vandaag anders, want op deze manier gingen we onze ongeslagen status verliezen. Met het inbrengen van Geene als stofzuiger, doorschuiven van Van Tilburg en Sulkers en een enorme dosis inzet en door-het-vuur-mentaliteit trok Prinsenland de tweede helft ten strijde. Of het de woorden in de kleedkamer waren waardoor Prinsenland de geest weer kreeg zal een vraag blijven, maar het spelbeeld was de tweede helft geheel omgekeerd.

The Gunners werd bij iedere eerste inspeelpass vol onder druk gezet en hier wisten zij zich geen raad mee. Prinsenland nam het initiatief en een vroege treffer was gewenst. Deze leek er te komen via Sulkers, maar de eerste echte mogelijkheid van de middag werd nog jammerlijk gemist. We hoefden echter niet lang te wachten op de 3-1, want 6 minuten na rust was het Sulkers die in de scrimmage de bal tergend langs over de Bredase doellijn plaatste.

Het geloof kwam terug, helemaal toen diezelfde Sulkers 3 minuten later de aansluitingstreffer forceerde. Ook ditmaal door goed storen en een van richting veranderd schot, Prinsenland rook zijn kans. Het harde werken werd beloond wat 6 minuten later was daar de gelijkmaker. In de 60ste minuut was het Valster die zijn inzet in de korte hoek zag rollen en Prinsenland weer op gelijke hoogte bracht. Een zeker lijkende nederlaag was dus zo zeker niet en werd binnen een kwartier tenietgedaan.

Bij The Gunners leek het even niet meer zo makkelijk te gaan en men begon op elkaar te zeiken. Dit is als tegenstander een heerlijk teken, want de Bredanaars gingen tegen zichzelf en elkaar spelen. Prinsenland ging hierentegen door met haar pressie en 20 minuten in de tweede was de 3-0 achterstand omgezet in de 4-3 voorsprong. Valster stond aan het einde van een goede combinatie, een goal die met een goede dosis ontlading werd gevierd.

Toen kwam het moment van de keuze, doorknallen of de voorsprong consolideren en de wedstrijd rustig uitvoetballen. De twijfel sloop ietsjes in het spel en Prinsenland raakte (on)bewust wat van het overwicht kwijt. Hierdoor was The Gunners in de 75ste minuut voor het eerst weer op Prinseland helft te vinden, maar dit leidde niet tot grote kansen. Ook Prinsenland creëerde niet veel grote kansen meer en 10 minuten voor tijd besloot de wedstrijd uit te voetballen. De bal werd veelvuldig achterin rondgespeeld, in afwachting van The Gunners voorwaartsen. De sterke spits was echter inmiddels aangeschoven bij het thuisspelende vlaggenschip van The Gunners, waarmee een hoop stootkracht was ingeleverd. De invallers wisten niet hetzelfde niveau te brengen, waardoor Prinsenland nauwelijks nog in de problemen kwam. Op een enorme kans in de 94ste minuut na, maar gelukkig was daar de beastmode van Huijps die deze inzet tot corner kon verwerken.

De scheids floot voor het einde van een heerlijke pot. Prinsenland weet inmiddels wel wat winnen is, maar deze wedstrijden zijn de lekkerste. Een 3-0 achterstand werd overtuigend omgezet in een mooie overwinning en dat allemaal dankzij een geweldige teamprestatie. Of Prinsenland hiermee haar kampioenswedstrijd heeft gespeeld durf ik niet te zeggen, maar het is goed om te zien dat er voor elkaar gestreden wordt. Dat is de basis van ieder team, we doen het met z’n allen, dan komt het kampioenschap vanzelf!