Karim Aly Hassan schiet Prinsenland 5 naar overwinning

Zaterdag 3 december stond de eerste return van het seizoen al op het programma. Vandaag ontvingen we Pelikaan 10 uit Zwijndrecht. De heenwedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen met 9-1, maar inmiddels is wel gebleken dat je ze niet moet onderschatten ook zij wonnen twee weken geleden van de toen nog koploper VV Kogelvangers 3 we zijn dus vooraf gewaarschuwd.
De wedstrijd startte een kwartier later dan gepland dit vanwege dat Pelikaan op de snelweg elkaar kwijt geraakt waren en als enkelingen op het sportpark aankwamen. Vervolgens kon er rond 14:45 van start gegaan worden. Dit nadat de clubs een minuut stilte gehouden te hebben voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in Colombia herdacht te hebben, waarbij veel spelers van de Braziliaanse ploeg Chapecoense om het leven kwamen. Prinsenland begon vandaag met de volgende 11. Op doel Kevin Dierks, rechtsback Simon Lekkerkerker, centraal achterin Rick Nieuwland en linksback Patrick Nieuwland. Het middenveld bestond uit Werder de Bont, Victor Prent, Oron Agam en Maikel den Ouden. De aanval bestond uit Dave Stolk, Nick Dierks en Karim Aly Hassan.
Wisselspelers: Arno van Wezel, Johan Bierings, John Landman en Adelio Ruijs Gomes de Pina.
Daar klonk dan het fluitsignaal van arbiter Mart Bijl die na lang afwezigheid vanwege een operatie weer het fluiten kon hervatten. Prinsenland had de aftrap en begon aanvallend met een 3-4-3 opstelling aan deze partij om zo snel mogelijk de openingstreffer te scoren en de wedstrijd te kunnen domineren. Diverse kansjes waren er voor de spitsen Dave, Nick en Karim ze waren alleen niet scherp genoeg voor het doel, hierdoor bleef Pelikaan in de wedstrijd. In de 8e minuut was het dan wel raak een voorzet van Dave Stolk werd bij de 2e paal binnen geknikt door Nick Dierks alleen zijn inzet werd afgekeurd, omdat hij of een medespeler in zijn rug ‘’los’’ had geroepen en dit vond de arbiter hinderlijk tegenover de tegenstander. Hierna kwam Pelikaan er een paar keer gevaarlijk uit, maar de schaarse aanvallen werden rond de strafschopgebied onschadelijk gemaakt door onze ijzersterkte verdediging. Na zo’n 18 minuten spelen werd er gewisseld Nick verliet het veld en Arno kwam erin dit betekende dat we weer het spel op gingen pakken wat we vrijwel het gehele seizoen al spelen, hierdoor kwam er voorin meer ruimtes en werd het vanuit achteruit stabieler. Dit alles resulteerde dan ook niet vrij verrassend in de 20e minuut naar de 1-0. Maikel werd weggestuurd en omspeelde zijn directe tegenstander op zijn beurt zag hij voor het doel Karim Aly Hassan meelopen en kon deze bereiken met een op maat gegeven breedtebal en was het intikken niet veel moeite meer. Hierna volgde een twintig minuten wat zo rommelig was van de kant van prinsenland heel veel onnodig bal verlies. Niemand kon nog een ander donkerblauw shirt vinden waar hij de bal naar toe kon spelen. Het leek wel of ze na de 1-0 allemaal voor zichzelf wilden gaan voetballen of niet meer wisten wat voetballen was. Pelikaan kon in dit tijdbestek niet gevaarlijker worden dan een paar hoekschoppen of een paar schoten die recht op doelman Dierks afkwamen. Nog net voor rust werd wederom den Ouden bereikt door Arno van Wezel. Net als bij de 1-0 passeerde hij zijn tegenstander en bereikte vervolgens de weer meegelopen spits Karim die op zijn beurt op identieke wijze de 2-0 binnen gleed. Een heerlijk moment om de score te verdubbelen, hierna volgde meteen het rustsignaal.
De 2e helft werden een paar wijzigingen gedaan Johan Bierings, Nick Dierks en John Landman kwamen in het veld voor Patrick Nieuwland, Karim Aly Hassan en Oron Agam. We waren nog geen vier minuten onderweg, voordat de 3-0 in het mandje lag. Een hele mooie aanval begon achterin bij Rick Nieuwland die met een bal op maat Maikel bereikte die direct kon verlengen op de sterke Nick Dierks. Nick speelde de bal direct terug op Maikel en Maikel stuurde Nick weer weg alleen op de doelman af. Nick bleef vervolgens zo koelbloedig en bleef rond zich heen kijken en zag dat Maikel was meegelopen en gaf de bal breed, waardoor Maikel vrij eenvoudig kon binnenschuiven 3-0.
Lang konden de blauwgele hier niet van genieten. Pelikaan sloeg in dezelfde minuut terug. In de kluts kreeg ‘’Laaf’’ de captain van de Pelikanen de bal mee en verschalkte doelman Kevin in de korte hoek 3-1. Hierna volgden wat meer pressie van Pelikaan en kreeg wat mogelijkheden, maar werden echter niet gevaarlijk. Prinsenland kreeg zelf ook wat kansen. Maikel, Nick en Arno waren dichtbij maar of stuitte op de sterke doelman of vonden het vangnet. Inmiddels was minuut 62 aangebroken vanuit achteruit werd er goed opgebouwd en zodoende kon Victor Prent gevonden worden hij kon met een geweldige pass Maikel wegsturen en die verschalkte met een snelle schuiver de goalie van Pelikaan 4-1. Pelikaan had hierna niet veel meer in te brengen en hadden het eigenlijk wel gezien het kwam hun dan ook goed uit dat het volgende kwartier wat teruggehouden gespeeld werd door prinsenland en dat het spel niet verder dan het middenveld kwam. Werner de Bont werd in een duel zodanig geblesseerd dat hij het speel veld moest verlaten notabenen door een eigen speler Nick genaamd. De Bont werd vervangen door Agam. Niet veel later tekende Maikel voor zijn 3e doelpunt deze middag het was wederom Victor Prent die den Ouden met een geweldige bal wegstuurde en Maikel omspeelde de doelman en schoof hem vervolgens in het lege doel 5-1. De buit was binnen klonk uit sommige monden. Nog voor het einde van de wedstrijd was John Landman aan een opmars begonnen vanuit de rechtsback positie. Hij speelde de bal in de hoek op Maikel en liep door naar rand strafschopgebied, den Ouden legde de bal terug en Landman waagde een schot van afstand en zag zijn houdbare schot inde verre hoek verdwijnen 6-1. Dit was tevens meteen de eindstand van deze middag, want de uitstekende arbiter Bijl vond het wel welletjes geweest en na 3 keer blazen wees hij richting de kantine waar de koude rakkers op menig mens stonden te wachten.
Wederom 3 punten en weer een goede stap richting de bovenste regionen in deze klasse. Tijdens het nuttigen van enkele drankjes kwam het nieuws binnen dat koploper Rood Wit uit bij en tegen Virtus 0-0 gespeeld had en zodoende dus 2 kostbare punten had laten liggen. Dit hield in dat Prinsenland 5 voor het eerst dit seizoen op plaats 1 stond met een wedstrijd minder. Niet heel lang kon er van worden genoten, want Kogelvangers 3 maakte geen misstap uit bij TPO/VOV en nam de koppositie zodoende weer over met 1 punt meer dan de blauwgele uit Dinteloord, maar Prinsenland heeft 2 wedstrijden minder dan Kogelvangers dus volgende week uit bij BSC kan er bij winst de koppositie teruggepakt worden en mag Prinsenland 5 zich herbstmeister noemen, want kogelvangers is dat weekend vrij en kan er een wedstrijd ingelopen worden.
1-0 Karim Aly Hassan
2-0 Karim Aly Hassan
Rust
3-0 Maikel den Ouden
3-1
4-1 Maikel den Ouden
5-1 Maikel den Ouden
6-1 John Landman