Prinsenland speelt gelijk tegen sv Nieuwdorp

Na de onterechte nederlaag van vorige week tegen Klundert kreeg Prinsenland een week later de kans om zich te herstellen op eigen veld. Tegenstander was subtopper Nieuwdorp die met drie punten boven de ploeg uit Dinteloord stond. Het begin van de wedstrijd was voor Prinsenland, de ploeg had een veldoverwicht zonder dat het echt tot goede kansen wist te komen. Pas na een minuut of 10 kreeg de thuisclub een goede kans. Michael Heskens zette met een slim balletje Nicky de Frel alleen schuin voor de keeper, maar zijn inzet verdween net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel waardoor het 0-0 bleef. Kort daarna kregen ook de bezoekers een grote kans. Met wat geluk kwam de bal bij hun rechteraanvaller terecht, die prima het overzicht behield en de bal meegaf op de geheel vrijstaande centrumspits. Die schrok zo van deze kans dat hij (gelukkig voor Prinsenland) de bal veel te gehaast ruim naast schoot. Hierna gebeurde er in deze matige eerste helft een kwartier lang erg weinig. Alleen Nicky de Frel was nog tweemaal dichtbij een kans tot scoren, beide keren op aangeven van Jacco de Gast. De eerste keer kapte hij zijn tegenstander vakkundig uit alleen had hij iets te lang tijd nodig om tot een schot te komen waardoor deze inzet werd geblokt en de tweede keer werd hij door de scheids om onbekende reden teruggefloten. Een minuut of 7 voor rust was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een mooi driehoekje op het middenveld tussen Suijkerbuik, de Gast en Heskens resulteerde in een mooie steekbal van laatstgenoemde richting opnieuw Nicky de Frel. Deze keer kon hij recht op het doel aflopen en schoof de langs de kansloze doelman: 1-0. Prinsenland leek met deze stand de rust in de te gaan, totdat Nieuwdorp in blessuretijd van de eerste helft met een goede aanval toch nog langszij wist te komen: 1-1.

Na rust werd het niveau van de wedstrijd er niet beter op. Van beide kanten was het erg onzorgvuldig en waren er weinig hoogtepunten te noteren, laat staan echt grote kansen. Zo probeerden Suijkerbuik en Heskens het namens Prinsenland met afstandschoten, maar verdwenen deze naast en over het doel van Nieuwdorp. Aan de andere kant was Nieuwdorp eenmaal gevaarlijk met een hard laag schot dat door de goed spelende Aries Nieuwkerk in doelmond onschadelijk gemaakt kon worden. Prinsenland werd vlak voor tijd nog eenmaal dreigend. De Gast stuurde Brosky nog een keer de diepte in, waarna Brosky de keeper goed omspeelde. Hij bevond zich echter in een te moeilijke hoek om nog tot een goed schot te komen, waardoor ook deze mogelijkheid niks opleverde voor de thuisclub. Al met al een teleurstellende middag. Een, vooral in de tweede helft, slechte wedstrijd met een terechte uitslag waar beide ploegen eigenlijk niets aan hebben. Volgende week speelt Prinsenland haar laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij Zaamslag. De wedstrijd begint i.v.m. het vroeger donker worden een kwartier eerder, dus om 14.15u.

Klik hier voor de foto’s.

7a4a9677