Prinsenland dames nemen koppositie over!

Afgelopen zaterdag was het tijd voor de derby van de dames de Fendert – Prinsenland, De punten gingen mee naar Dinteloord met een 2-3 eindstand. Terwijl menig Nederlander voor Sinterklaas zat te zingen, Stonden wij net voor tijd vanwege het winnende doelpunt te springen.

Er stond veel op het spel. De Fendert stond 3 punten voor op Prinsenland, oftewel de dames van Prinsenland konden bij winst de koploperpositie overnemen. En in het ergste geval zou het gat alleen nog maar groter worden. Dat het een spannende wedstrijd ging worden was aan alles te merken. Zo ook zaterdagmiddag bij het verzamelen voor de wedstrijd. Sommige dames waren super vroeg, maar bij Joyce daarentegen speelde een heel ander probleem. Weinig spanning te vinden bij Joyce, zij kwam namelijk aanrijden met een lekke autoband! Zoals ieder hecht damesteam zou doen, is iedereen alvast gaan rijden en hebben we een aantal mannen bij Joyce gelaten. Gelukkig volgden ook zij niet veel later.

We waren zo goed als compleet, al hadden we Babette als geblesseerde supporter bij ons en Romy was afwezig. De opstelling: Ashley in de goal, Veronique rechtsback, Anouk met daarvoor Melike centraal achterin en Nathalie linksback. Op het middenveld stond Samantha rechtshalf, Cindy linkshalf en Joyce en Kaylee centraal. In de aanval Emmelijn en Marleine. Op de bank zat Beau klaar als versterking en ook Nina van de meisjes was meegekomen. Na het verlies van de Fendert in eigen huis waren de dames erop gebrand om te winnen.

Prinsenland begon sterk aan de wedstrijd. Er werd druk gezet en het spel vond grotendeels plaats op de helft van de Fendert. Dit resulteerden natuurlijk in een aantal kansen, maar zoals we wel vaker hebben ging de bal er nog niet in. Het was een echte strijd op het veld en daardoor was het spel wel chaotisch te noemen. De supporters langs de lijn hadden al een aantal keer een oeeeh en ahhhh laten horen. Het was goed te merken dat het er zenuwen in het spel waren. Na 20 minuten spelen was het voor het eerst Fendert met een kans en tweemaal een corner. Gelukkig voor Prinsenland gingen deze er niet in. Prinsenland liet direct weer van zich horen via Emmelijn die Marleine wegstuurde, maar helaas ging ook deze bal vol op de keepster.

Toen gebeurde er iets wat niet helemaal fair was kijkend naar hoe de wedstrijd verliep. De verdediging van Prinsenland mist de bal waardoor de spits van de Fendert er gemakkelijk langs kon en de bal langs onze keepster binnen schoot. Zo stond het tot zo ver mindere Fendert toch op 1-0 voorsprong. In plaats van de koppies te laten hangen viel 2 minuten later al de gelijkmaker vanuit een corner, Emmelijn kopt de 1-1 binnen. Direct was de strijd weer terug.

De wedstrijd ging gelijk op en het was te merken dat de dames van Prinsenland het zwaar kregen. De wedstrijd was fysiek en het zou me niet verbazen als de Fendert een nieuw record heeft voor het roepen van “he scheids?!” Al liet de scheids behoorlijk veel toe, wat ook goed past een wedstrijd als deze. Toch kreeg de Fendert in de 31e minuut een vrije trap, altijd spannend! Ze hebben er een aantal met een goed schot namelijk, maar dit keer wist Ashley de bal op te vangen.

In deze fase van de wedstrijd bleef de Fendert komen en dit zorgde ook voor de tweede tegengoal. De spits van de Fendert loopt weg uit de rug van onze verdediging. Na een schijnbeweging werd de bal voorgegeven. Het was de Fendert die de bal wist te raken en zo de 2-1 binnen tikt in de 35e minuut. Het was hoogtijd voor de rust, want het vermoeide Prinsenland had het zwaar met de gemotiveerde tegenstander. We wilden al bijna mopperen dat de scheids ook gelijk de tweede helft liet spelen, toen we na 3 extra minuten zelf de gelijkmaker scoorden! Wie de goal heeft gemaakt is nog de vraag. Een

korte uitleg: Marleine versnelt, passeert de verdediging en geeft voor. Wat er voor die goal allemaal gebeurd is kan niemand na vertellen waarschijnlijk. Het was duwen, trekken, knuffelen en opeens was daar de 2-2. Beetje Cindy, beetje Kaylee, misschien wel een eigen goal? Gelukkig klink snel hierna het rust signaal.

Terwijl de supporters zich opwarmden met een warme chocomel en nog druk waren van de spannende eerste helft, werden de dames toegesproken in de kleedkamer! Eenmaal weer gestart met de wedstrijd, was wederom Prinsenland met 4 opeenvolgende kansen. Kansen is het probleem nooit, maar er staat zo vaak een persoontje van de tegenstander in de weg.

Na een kwartier spelen werden Samantha en Cindy gewisseld en kwamen Beau en Nina erin. De minuten kropen voorbij voor de toeschouwers. In de 20e minuut van de tweede helft werd Marleine mooi weggestuurd door Nathalie, maar ze werd onterecht teruggefloten voor buitenspel. Nog steeds geen voorsprong dus! Een kans voor Prinsenland werd afgewisseld met een kans voor de Fendert. Na een half uur spelen kan wel gezegd worden dan Prinsenland de laatste krachten uit hun tenen haalden. Ze waren sterk en het spel vond wederom grotendeels plaats op de helft van de Fendert.

We lieten ons niet wegzetten door ook fysieke Fendert. Sterker nog na 35 minuten was het Nina met een grote kans, maar de bal ging naast. Emmelijn werd erna gewisseld doordat zij wel de bal raakte, maar haar tegenstander voornamelijk alleen haar voet en kon niet meer verder. Cindy kwam er terug in! Er gebeurde zo veel en het was zo spannend dat de verslaggeefster nog maar halve notities van de laatste fase van de wedstrijd.

Zo had de Fendert ook nog gewoon kunnen winnen, maar de kans na ruim 40 minuten werd nog net uit de goal gehouden. Ashley kon de bal met haar grote teen aanraken, waardoor de bal naast ging. Eenmaal voorbij de officiële speeltijd gingen we wederom door. Na 2 minuten in de extra tijd was het opnieuw Nina met een goede actie voor de goal, maar scoort net niet. Alleen kwam daar opeens toch Kaylee aangesneld en weet de rebound het net in te schieten! Het was 2-3 voor de dames van Prinsenland. En werd gejuicht, gedanst, het veld opgerend, geknuffeld en geschreeuwd. Zwanger of geblesseerd maakte niet meer uit, want wat een vreugde. Na zo’n 5 minuten extra tijd was dan eindelijk het eindsignaal daar. Het was gelukt! De drie punten gingen mee naar Dinteloord.

Petje af voor iedereen in het team! Wat is er gestreden voor die drie punten en ze zijn echt verdiend. Iedereen heeft gewerkt voor elkaar en we zijn er voor gegaan tot de laatste minuut. Op dit moment staan we op de eerste plaats, maar dit is maar met een verschil van 3 doelpunten. We hebben nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop. Komende zaterdag spelen we thuis om 13.00 tegen Seolto.

En wat zeggen we dan: Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht!

15350596_1053778074744697_6411666490797428987_n