Prinsenland 5 haalt hard uit en verslaat de koploper met 8-2.

Op een koude zaterdagmiddag reisden we met een selectie van 15 man af naar Willemstad om het tegen koploper VV Kogelvangers 3 op te nemen. De opstelling was bekend binnen het team en zodoende kon er om 14:00 afgetrapt worden.

Het begin was wat rommelig beide teams waren opzoek naar vastigheid en wilden het spel domineren. Prinsenland was de eerste die wat speldenprikjes uit deelden maar verder dan de zestien meterlijn en een schot dat hoog in het vangnet belandde. Daarna zakte het spel snel in en kwam Kogelvangers een paar keer dichtbij het doel, maar Kevin Dierks wist zijn doel schoon te houden. Jammer genoeg was het toch Kogelvangers dat de wedstrijd openbrak en na matig verdedigen op 1-0 voorsprong kwam na zo’n 15 minuten spelen. Coach Wally den Ouden liet zich hierna meteen horen “HeHe hebben we nou ons zin”. Dat kleine zinnetje op zo’n toon drong bij de 11 spelers binnen de lijnen wel goed door. Direct na de aftrap pakte het 5e het goed op en kantelde het spelbeeld om en werd het zo eenrichtingsverkeer richting het doel van de kogel.
Na wat kleine kansjes was kogelvangers gewaarschuwd dat het kon gaan stormen de komende minuten. De 21e minuut was inmiddels aangebroken en viel de 1-1 dan ook niet uit de lucht. Maikel scoorde na een 1-2tje met Nick Dierks als tussen station. In de 23e minuut was het wederom Maikel die het net wist te vinden. Met een solo vanaf de middenlijn passeerde hij 3 tegenstanders en schoot van 20 meter de bal onder de doelman door 1-2. Hielke de Jong brak in minuut 25 door maar werd op rand zestien gestuit door een harde overtreding van achteren dit leverde een gele kaart op voor de verdediger van kogelvangers en een vrije trap voor Prinsenland. Maikel nam plaats en schoot de bal geplaatst over het muurtje in het doel 1-3. Daar was zijn hattrick binnen een tijdsbestek van maar liefst 4 minuten. De wedstrijd was voor kogelvangers ineens uitzichtloos na deze drie snelle goals. Coach Wally was inmiddels weer terug op de bank gaan zitten, want die wilde na de 1-0 achterstand al naar de kantine gaan volgens onze Ronaldo aka D’n Dave Stolk. Na deze tussenstand vonden de blauwgele het wel best en begon het balletje lekker rond te laten gaan en wachten tot de groenwitten uit Willemstad wat gingen forceren. 37e minuut kon linksback Patrick Nieuwland voor de zoveelste keer opkomen en dit maal kon hij spits Karim Aly Hassan instelling brengen. De spits van het 5e elftal dreigde naar buiten te gaan, maar kapte naar binnen en schoot van een meter of twintig met een zwabberbal de 1-4 binnen. Patrick verliet na zijn assist het veld en zijn vervanger Adelio stond te trappelen om het veld te betreden. Hij kon zo tot aan de rust toe nog onrust stoken bij rechterkant van kogelvangers. De scheidsrechter vond het tijd voor thee en floot voor de rust. Een 1-4 voorsprong is geweldige uitgangspositie tegen de huidige koploper van de 5e klasse. Met deze ruststand betekende het zeer zeker niet dat de wedstrijd al gespeeld is. Daardoor wordt er in de rust ook de laatste puntjes op de i gezet en kleine wijzigingen doorgevoerd om de scherpte op het veld te behouden.

De 2e helft startte zoals de 1e helft van start was gegaan. Prinsenland verwachtte een stormend Kogelvangers, maar dat bleek niet zo te zijn. De eerste 10 minuten waren ook slaapverwekkend er gebeurde niets van beide kanten en het spel hield zich voornamelijk bezig op het middenveld. In de 50e minuut kwam onze Ronaldo in het veld voor Victor die het veld moest verlaten door een kapotte voetbalschoen. 58e minuut werd Karim neergehaald en kregen we wederom een vrije trap op een mooie plek. Uiteraard kwam daar onze Ronaldo als een speer naar toe gerend om de bal op te offeren en neer te leggen. In goed overleg had hij het vertrouwen gekregen en mocht zodoende aanleggen hij legde de bal over de muur en zelfs de doelman wist geen antwoord op de fluwelen traptechniek van onze Dave Stolk 1-5. Enkele minuten later was Stolk wederom betrokken bij een doelpunt. Dit maal legde hij een hoekschop bij de 1e paal en daar vond hij het hoofd van Christian Nieuwland. Deze verlengde de bal naar de verre hoek en knikte de 1-6 binnen. Prinsenland 5 kwam door deze treffer op rozen en zo leek het verschil wat op het scorebord stond te groot om nog verslagen te worden. Helemaal toen Maikel in de 65e minuut de score op 1-7 bracht na wederom een assist van onze Dave. Die geweldig ingevallen is in de 2e helft en zijn stempel of in Dave ze termen een tattoo gezet heeft. Hierna volgde een rommelige partij voetbal van zowel Kogelvangers als Prinsenland beide kregen wat kansjes, maar verder dan rollertjes of afzwaaiers kwamen ze niet. Inmiddels waren we in de 87e minuut beland en toen kwam stormram Nick Dierks in de kluts als sterkste uit de strijd en creëerde zo een kans voor zich zelf en ook hij pikte zijn doelpunt mee deze middag en bracht de stand op 1-8. Wat een uitslag tegen de koploper dachten we met zijn allen. Alleen de wedstrijd was uiteraard nog niet klaar, want nog voordat het tijd was scoorde kogelvangers nog de 2-8, maar na 90 minuten vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot af. Kogelvangers leidde voor het eerst een thuisnederlaag op en dat meteen met flinke cijfers tegen een directe concurrent. Prinsenland heeft met deze overwinning een goede stap naar de bovenste plaatsen van het klassement gezet en meteen het doelsaldo in de top doen veranderen.
Man of the Match: Dave Stolk

Scoreverloop:
1-0
1-1 Maikel (Nick)
1-2 Maikel
1-3 Maikel
1-4 Karim (Patrick)
Rust
1-5 Dave
1-6 Christian (Dave)
1-7 Maikel (Dave)
1-8 Nick
2-8

De ploeg van coach Wally staat nu op plaats 3 met 1 wedstrijd minder en 2 punten minder dan de nieuwe koploper Rood Wit uit Sint Willebrord. Kogelvangers staat nu 2e met 2 wedstrijden en 1 punt meer dan Prinsenland 5 dus kwa verliespunten staan de blauwgele bovenaan in de 5e klasse reserve.
Zaterdag 3 december is de 1e return in deze competitie al dan komen de mannen van Pelikaan naar Dinteloord om het beter te doen dan de thuiswedstrijd aantal weken geleden. Toen werden ze met 1-9 weggespeeld door het 5e, maar inmiddels worden de Pelikanen niet onderschat, want ook zei wonnen twee weken geleden van koploper Kogelvangers alleen niet met 8-2 maar met 3-2 en dat is een puike prestatie dus we zijn gewaarschuwd.